Last news in Fakti

13 Декември, 2018 07:56 4 451 37

Пентагонът: Едностранни военни действия в Сирия са неприемливи

  • ислямска държава-
  • турция-
  • сирия-
  • пентагон-
  • ефрат

Не бива да позволяваме на "Ислямска държава" да поеме дъх в този критичен момент, твърдят във Вашингтон

Пентагонът: Едностранни военни действия  в Сирия са неприемливи - 1
Снимки: БТА/АР

Едностранни военни действия в Североизточна Сирия са основание за "сериозни опасения" и са "неприемливи", заяви Пентагонът, след като турският президент Реджеп Ердоган каза, че Анкара възнамерява да проведе операция на изток от р. Ефрат в Северна Сирия, предаде АР.

"Едностранни военни действия в Североизточна Сирия от която и да е страна, особено предвид, че там или в околността може да има американски персонал, са повод за сериозни опасения. Бихме възприели всякакви подобни действия като неприемливи", посочва говорителят на Пентагона Шон Робъртсън в изявление.

Той допълни, че Сирийските демократични сили са активни партньори срещу "Ислямска държава", а САЩ са изцяло ангажирани с граничната сигурност на Турция.

Пентагонът: Едностранни военни действия  в Сирия са неприемливи

Не бива да позволяваме на "Ислямска държава" да поеме дъх в този критичен момент или ще застрашим значителните победи, които постигнахме с коалиционните ни партньори и рискуваме да позволим възраждане на ИД, отбелязва Робъртсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    42 3 Отговор
    Безбожни и нагли!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ердоган

    51 8 Отговор
    Муууууууууу и ревнаха кравите от краварника в защита на свойте любими терористи от Идил. Но Ердоган ще ги разнищи

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГИГЕ

    42 1 Отговор
    ..........Не бива да позволяваме на "Ислямска държава" да поеме дъх в този критичен момент, твърдят във Вашингтон..............ТОЗИ УДАР В ГЪРДИТЕ , КЪНТИ НА КУХО ...РУСНАЦИТЕ СВЪРШИХА "РАБОТАТА" , ДРУГИ СЕ .....САМООЦЕНЯВАТ .......СМЯХ, ГОЛЯМ СМЯХ !!!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Kcaniba

    31 1 Отговор
    Именно, че при талибаните е фул с американски персонал!!!
    Что чували с амерски "терминатори" се изнесе след масираните и свърхточни руски "калибри" фащ беа в шок и ужсс, клекнаха и заквичаха!!! След това и нръгнаха фейковете за газовите атаки, белите каски, блаблабла.
  • 7 Гост

    28 1 Отговор
    Егати наглеца. Няма ли най-после Йелоустоун да се разгневи и да се кротне този свят вече.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Доктор

    28 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    Ежедневното дрогиране не прощава. състоянието ти е критично и е нужно веднага да отидеш на лекар
  • 10 Некомунист

    4 30 Отговор
    Пентагона е върха!!! Това комунистите само се хвалите с руските тенекии които незнайно как летят в небето като някакви консерви??? Русия изгуби втората световна война и вие поддръжниците и внуци на наср.ни шумкари се оплаквате ден и нощ от системата и капитализма че ви убивала???!!! Я сега някой отворко да излезне и да ме опровергае че вие шумкарите и Русия сте били спечелили втората световна война??? Спечелили сте един по-дебел като тиквичка:):) същите бедняци и оплакващи се от всичко сте и хващайте гората като не ви изнася капитализма:):)
  • 11 Очаквано

    13 5 Отговор
    Не се учудвам от реакцията на САЩ ! Кюрдите са инструмент с който щатите възнамеряват да разцепят Турция на части ! Такъв е сценарият и в него не се допуска Турция да осъществи намеренията си за ислямизиране на Европа и разрастването и като супер сила разпореждаща се със съседните държави ! Претенциите на Турците към съседите станаха прекалено много ! А дните на Ердоган са преброени ! Руснаците както са му съюзници така и те ще му обърнат гръб ! Още не са забравили нанесената обида със свалянето на самолета !
  • 12 ГИГЕ

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    Някой смятат че си за доктор, аз мисля че като много малък си ....НАСИЛВАН и това ти е увредило мисленето и представата за ......СПРАВЕДЛИВОСТ !!!
  • 13 некойси

    10 0 Отговор
    И децата в детската градина вече знаят за кво иде реч, няма нужда да ни обясняват чрез платена медия какво щяло да стане.
  • 14 Бачо Киро

    17 0 Отговор
    Че има лесно, разкарайте си американските войници от там и всичко ще ви е наред. Все пак говорим за Сирия, не Небраска.

    Коментиран от #16

  • 15 Българин

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "ердоган":

    Ердоган вижда че ИДИЛ си заминават защото кюрдите ги натиснаха и започва да блъфира че ще ги нападне от север. Любимите му терористи СУНИТИ си заминават, ще остане само Алкайда в Илиб където Путин заради пари му се наведе. Обаче има нещо интересно Руснаците никога не са биле постоянни в приятелствата така че скоро Ердоган може да очаква изненада от Русия.
  • 16 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Защо Турция да завладее цяла Сирия ли???? Напротив ще стоят там докато Турция не се разкара от Идлиб, Африн и Албаб. Веднъж кюрдите започнат ли да дишат спокойно те сами ще поискат да се обединят с Арабите в Сирия и да възстановят държавата такава каквато беше. Ключът е в ръцете на Русия вместо Путин да се навежда трябва незабавно да изрине Идлиб от Алкайда после Иран и Турция нямат място в Сирия и т.н.
  • 17 Osman

    2 4 Отговор
    Давай Ердо, режи кюрдски и американски глави

    Коментиран от #19

  • 18 koпа

    7 3 Отговор
    Абе кравар прост ти какво правиш от 9000 километра в Сирия,каквати е целта с подкрепата ти на терористите РКК,кравари и думата сигорност хич не си пасват ,сигорност сигорно за терористите.

    Коментиран от #20

  • 19 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Osman":

    Е те турците освен да режат глави друго могат ли да правят???
    Рязането на глави осмисля техният живот, ако не е това се чувстват безполезни.

    Коментиран от #21

  • 20 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "koпа":

    А ти Хасане какво правиш в Сирия малка ли ти е територията. И като говориш за ПКК не е лошо да помислиш за Идлиб там няма Кюрди какво прави Турция там??? Реже глави и завзема територия, каквото монголските номади единствено могат да правят. Ааааа забравих и помагат на братята си сунити от Алкайда нали са си дружки.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Турция има емигрантски натиск от Сирия ..в момента дава подслон на 3,5 милиона аирийски граждани ..сунити,алевити,кюрди,араби,туркмени,йезити...освен това беше подложена на терорустична вълна от ПКК и ИД терористи..нападения в нощни клубове,бомби по площади,спирки ,стадиони ....и като всяка държава има правото да си осигури собствената си сигурност ..а това е 50 км зона по цялата дължина на границата в Сирия...Сащ като съюзник трябва да се съобразява с това ..и ще стане

    Коментиран от #26

  • 23 Хасан

    5 4 Отговор
    Виж в Кипър ..имаше проблем ..аскера стъпи там и има мир ...
  • 24 Хер Отто Флик

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Ти четеш ли и осмислят ли какво дращиш? Къде са живели инките и ацтеките, какви англо- сакси те гонят в Южна Америка?
  • 25 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Ако за турците е имало някаква възпираща сила, то това е било единствено и само, че име е била нужна работна ръка, която да изхранва, облича, обува армията! Ако не знаеш, поне прочети някоя и друга книжка. Не е срамно, не боли!

    Коментиран от #27

  • 26 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Ахааа значи сега друга песен запя не било само Кюрдите!!! А Алкайда какво ще правим в Идлиб значи вие сте на терен и не можете да се справите с тях обаче искате да влезете на друго място за какво???
    Единствената ви цел е да грабите и колите под предлог че защитавате интересите си. Еми добре ама и САЩ защитават своите какво правим тогава?

    Коментиран от #28

  • 27 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Да и на това се казва управление ...работиш и даваш данъци на централната власт..но не си като черен роб в френска мина в Африка,испанска плантация в Латинска Америка или тръстикова планрация в Америка...имаш право на собственост,на придвижване,на семейство,на вероизповедание ,училище и т.н.

    Коментиран от #29

  • 28 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Едното е до оградата на Турция а за Сащ е на 8000км....целта на Сащ не е мир и спокойствие а хаос и война..като пример Афганистан и Ирак ...и никой не иска пожар до къщата си ,щото може да прескочи

    Коментиран от #30

  • 29 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Да имаш право да изнасилят жена ти, да ти отрежат главата или да ти отнемат децата, не мерси тези права са прекалено възвишени за обикновенните Българи.
    Има България има и Турция като не искаш да си в България хващаш самолета и си в Турция какъв ти е проблемът, че ни дразниш тука????
  • 30 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    А защо поддържате тогава братята си ИДИЛ и Алкайда???
    Имахте Садам и Асад хора които държаха здраво властта и мирът а вие нищо не казахте като ги съсипват. Е Ердоган е не по-малко диктатор така че знае ли човек не е нарочен не е отстрелян, колелото се върти.
    Помогнете на Асад и той ще изгони Американците със мир обаче нееее как така та той се бори против нашите братя сунити ДАЕШ и Алкайда.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Идил и Алкайда са проект на Сащ...след разпада на СССР и комунизма имаше нужда от нов враг ..Бин Ладин...той беше човека на Сащ в Афганистан ..водеше партизанска война срещу Червената армия...просто оръжейната индустрия има нужда от враг ..докато не се измисли нов ще бъде бедуина от пустинята дето хал хабер си няма от нищо

    Коментиран от #33

  • 32 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Турция се опита да помогне на Асад ...искаха газопровод от Катар през Сирия в Турция и Европа ,но Русия направи сечено и накара Асад да се откаже....и се почна....една шепа акционери в кожени кресла в Лондон и Ню Йорк печелят но милиони невинни страдат ..емигранти ....идват в Европа ...тъпите европейски лидери ги приемат и става какафония
  • 33 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Аз не казвам кой ги е създал а че Турция ги подкрепя и финансира!!!
    В Идлиб Турция се разкарва като на разходка и Алкайда само им ръкомаха за здравей.
  • 34 Хасан

    0 2 Отговор
    Това е твое становище..някой те кара да повярваш на това ....щом Турция се разбира с ИДИЛ ,защо направиха терористични нападения в Турция????..нощния клуб,границата,площада в Анкара ...все невинни жертви

    Коментиран от #35

  • 35 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Защото са неконтролируеми.
  • 36 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сссерем":

    Тояа твоята истина ли е как да те наричаме наистина съм се насрал
  • 37 сноу

    3 0 Отговор
    Кравундерите пак живеят във филм на холивуд , ама гледат режисьора да е от цру.Няма скала по която може да се оцени, наглостта и подлоста с която връткат номерата си на целия свят .Започвам да съжалявам за времената на ссср..само тогава бяха наясно, че червената линия е червена и шега няма.