Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Декември, 2018 15:36 6 796 24

Украйна даде на НАТО имената на руски агенти

  • украйна-
  • нато-
  • имена-
  • русия-
  • служители-
  • петро порошенко

Порошенко определи моряците като военнопленници

Украйна даде на НАТО имената на руски агенти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, че е предал на пакта списък със служители на руската Федерална служба за сигурност, отговорни за събитията в Керченския проток.

Порошенко добави, че в списъка са не само служители на руските служби за сигурност, но и прокурори и съдии, взимали решения за съдбата на задържаните украински моряци. Президентът определи моряците като военнопленници и заяви, че Русия явно не спазва Женевската конвенция, международното законодателство и споразуменията от Минск.

Украинският държавен глава добави, че обстановката със сигурността в Черно море е била основна тема в днешния му разговор със Столтенберг. Русия извърши агресивни действия в международни води в Черно море и с НАТО имаме ясен и споделен прочит на събитията, посочи той. Откриването на огън по нашите кораби пресече червена линия, не можем да оставим това без ясен и силен отговор, каза Порошенко.

По неговите думи заплахата от Русия нараства, не само в Черно и в Азовско море. Русия не само нападна нас, но извършва действия, които се отразяват на евроатлантическата общност, допълни той. Ще продължим към пълноправно членство в НАТО и ЕС, получихме уверения, че вратата на пакта остава отворена за нас. Със сигурност в бъдеще ще осигуряваме източния фланг на НАТО като член на алианса, заяви украинският президент.

Той благодари на Европейския парламент за приетата снощи резолюция, която определя руските действия в Черно море като агресия и призовава за прекратяване на проекта за разширяване на газопровода "Северен поток". По думите на Порошенко разширяването на газопровода е "политически проект, който би оказал натиск над Украйна".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    55 14 Отговор
    Въздух под налягане от изпразнена тръба, някога наричаня като Украина...
    Пълен буллшиит

    Коментиран от #24

  • 2 констатация

    45 11 Отговор
    а предадените дали не го търсят вече
  • 3 empire strikes back

    47 13 Отговор
    На тоя вече му е оплетен чувала ама явно още не го знае!
  • 4 В НАТО е истината

    15 58 Отговор
    И Украйна срита джуджето по топките....!

    Коментиран от #16

  • 5 Аут си

    42 10 Отговор
    Потрошенко, пътник си! Американците няма да нагазят лука заради тебе
  • 6 Някой

    47 9 Отговор
    Като Русия е толкова гадни и лоши за Украйна и Полша трябва да са много доволни че през тях няма да минава вече руски газ. А те толкова много реват, че ще ги заобиколят. То бива наглост ама чак пък толкова, цяла Европа ще вкарат във война само и само да не си загубят лосчето заради което ги отразява още. Преведено на детски разбираем език ситуацията е "Той е лош, зъл, бие ме, не си играйте с него но му кажете да продължи да ми дава неговите играчки." :)
  • 7 Скачал от високо

    42 8 Отговор
    Помните ли "Оня списък"? Нашите безродници Ф. Димитров и Ст. Ганев предадоха всичките ни хора в турско.
  • 8 Румяна Костова

    19 8 Отговор
    Резолюция след резолюция,досадилите на всички речи на Порошенко за руска агресия,купища политически лозунги,а реални санкции срещу Русия за задържаните украински моряци,няма.Нито едно от исканията му в Брюксел няма да бъде удовлетворено.
  • 9 Nnn

    22 9 Отговор
    Този наистина е дебил. Какви военнопленници, при положение, че Украйна не е във война с никого, освен с част от народа си.
  • 10 Насран русофил

    8 12 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Барчо

    9 4 Отговор
    Писна ми да коментирам простотиите на Потро. С една дума: Той си знае!
  • 13 Голям прос

    8 4 Отговор
    Разберете го човека най сетне! Трябва да оправдае доларите с които са го нагушили. А украинския народ ще продължи да страда
  • 14 стоян георгиев

    6 10 Отговор
    порошенко постъпва много смело пред лицето на врага .опасността от това да бъде убит е голяма ,но въпреки това тои продължава да се държи достоино.украина се бори с непосилен за нея враг и света трябва да и помогне.решението за блокиране на газопроводите извън украина е само малка част от европеиската помощ.

    Коментиран от #17, #21

  • 15 Шляхтиц

    7 2 Отговор
    Задържаните моряци са военнслужещи на бронирани бойни катери с оръдия на борда.
  • 16 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "В НАТО е истината":

    Верно ли мани не думаи Разликата м/у мечтите и деиствителноста е тази че мечтите никога не стават деиствителност.
  • 17 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Това едва ли е истинското ти име постъпи като потрошенко афишираи се кои си и продалжаваи открито да се бориш с/у "тиранията" на Путин ще иначе излиза че си наи обикновена мижитурка

    Коментиран от #19

  • 18 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    6 8 Отговор
    Миризливите, путиноидни глисти бълват змии и гущери в безсилната си злоба срещу налаганата от НАТО Свобода и Справедливост. Дори и те с единствената си мозъчна клетка осъзнават, че руската политика е обречена и Украйна ще възтържествува срещу Кочината на Злото и Лъжата. Това, което не знаят е, че напролет Беларус щи прогони с могъщ шут мазнярите от земите си и ще поеме курс към пълноправно членство в НАТО, ЕС. Стафидата от кремъл ще се спаружи окончателно и безвъзвратно. Руснаците дълго ще плащат за бесовете и престъпленията му.
  • 19 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    афиширам се с името си,а ти с кое име се представяш немижетурке!
  • 20 AzАzAz

    3 2 Отговор
    Сигурна съм, че Порошенко е близнак Столтенберг и по дупето. В знак на преданост.
  • 21 Петър

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Боже колко си заблуден..! Порошенко се чуди каква глупост още да направи и да ревне отново,за да изглежда че прави нещо щото изборите в Украйна идват през март-април а електората му се стопи и е едва 12%. Смятай колко го „обичат” украинците. Само такива невежи като теб могат да драскат такива глупости..!
  • 22 СТАРОТО

    0 2 Отговор
    Петърчо,ти от къде разбра,че само 12 % одобряват действията на Порошенко??? Сигурно от пропагандата на Путьо-хахах. И защо вярваш на путьовата пропаганда като цял свят зная ,че Путьо лъже като дърт циганин? А сваления пътнически самолет над Украйна не беше ,ли поредната лъжа на дребосъка -комплексар?

    Коментиран от #23

  • 23 Живjт Бандера

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "СТАРОТО":

    Не това си е украинска статистика. Патриотите от батальоните и тези, които признаха Бандера за национален герой не харесват Порошенко. Считат го за путинов проект и много мек в политиката.Те си харесват Турчинов. Има и още по краен кандидат но с нисък рейтинг. Партията Баткифщина с юлия Тимошенко същому диша във врата.
  • 24 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ако България си защитава националният суверенитет както Украйна, от руснаците, ние ще сме в пъти по добре. Русия източва от България всяка година между три и пет милиарда долара, а нямало пари за високи пенсии и заплати, както и за нови бойни самолети. Мълчат защото всички партии в този парламент са от руският сектор, президента Радев включително.
Новини по държави: