22 Декември, 2018 13:55 2 453 1

Нова жертва на протестите на „жълтите жилетки”

  • жълти жилетки-
  • франция-
  • протести-
  • цени

36-годишен мъж се е блъснал в камион, част от блокадата

Нова жертва на протестите на „жълтите жилетки” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шофьор загина в Южна Франция след като се блъсна в камион, който е част от блокадата на кръгово кръстовище на "жълтите жилетки" в град Перпинян. 36-годишният мъж е десетата жертва на инциденти между представители на „жълтите жилетки” и властите. След катастрофата протестиращите са вдигнали блокадата.

Днес във Франция се очаква нова вълна от протести срещу увеличаването на цените и данъците, но се очаква в тях да се включат по-малко хора. Едно от местата, пред които ще се протестира, е дворецът Версай край Париж. Историческият имот днес ще остане затворен.

За разлика от предишните съботи обаче не е спряно движението по булевард „Шанз Елизе”, където туристите ще могат да се разхождат свободно край Триумфалната арка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джудже

    9 1 Отговор
    И каква е връзката с "жълтите жилетки"? В България в такъв случаи всяка новина за ПТП трябва да започвва с : " Нова жертва на АПИ".
Новини по държави: