Last news in Fakti

24 Декември, 2018 19:53 1 992 2

Кърваво нападение в Кабул

  • кабул-
  • афганистан-
  • атентат-
  • убити-
  • талибани-
  • даеш

Пореден атентат в столицата на Афганистан

Кърваво нападение в Кабул - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко петима души са загинали и шестима други са били ранени при атентат, извършен днес в афганистанската столица Кабул, последван от престрелка до правителствена сграда, съобщиха световните информационни агенции.

Много от ранените са в болница. Новината е била потвърдена от вътрешното министерство, полицията и здравните власти. Кола-боба е била взривена около 15 часа местно време в близост до полицейско управление. Според източници, колата е взривена от атентатор-самоубиец. Взривовете са били най-малко два.

Часът е бил избран неслучайно - точно тогава служителите са напускали сградата. Около 200 души са били евакуирани. Отделно се съобщава за стрелба около правителствена сграда и престрелка между нападателите и органите на реда.

Твърди се, че ислямистки бойци са взели заложници. Трима от нападателите са били ликвидирани. Атентатът се случва само ден след визитата на пакистанския външен министър Шах Махмуд Куреши. Исламабад се опитва да събере на масата за преговори за мир властите в Кабул и талибаните, съобщи News.bg. Подобни атаки са почти всекидненевие в Афганистан. Все още никой не е поел отговорност за днешните нападения, но се предполага, че са замесени или талибаните, или "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1111

    2 1 Отговор
    Модератора явно купонясва и няма кой да премахне психично болния човечец
Новини по държави: