Last news in Fakti

27 Декември, 2018 18:23 2 335 10

За австрийците Германия не е модел за подражание

  • австрия-
  • германия-
  • анкета

Ако не е Меркел Германия губи влияние

За австрийците Германия не е модел за подражание - 1
Снимка: Shutterstock

Германия е важна страна, но не е модел за подражание за Австрия. Това сочи проучване на австрийския ежедневник Der Standard. Всеки четвърти, участвал в допитването, е на мнение, че Виена трябва да обръща повече внимание на другите си съседи освен на ФРГ. Същият е и броят на анкетираните, които отхвърлят това предложение, 20% не дават отговор на въпроса.

За 40% от австрийците Берлин е твърде ангажиран с теми, засягащи пряко Европейския съюз. Седем от десет респонденти са на мнение, че ФРГ доминира в политиката на ЕС, а 53% казват, че политиката на Берлин „оказва значително влияние върху ситуацията в Австрия".

Изненадата в анкетата е, че близо половината от анкетираните са на мнение, че без Ангела Меркел Германия ще загуби влиянието си.

Близо 90% от австрийците отхвърлят идеята, че ако сред края на Втората световна война Австрия е била останала в състава на Германия е щяла да бъде по-добре. Едва 3% са на обратното мнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    8 14 Отговор
    Те затова, тукашнити руски подлоги мразят фрау Меркел.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 има нещо вярно

    5 10 Отговор
    Меркел взима мерки и затова Германия има влияние !

    Коментиран от #8

  • 4 Никой

    4 1 Отговор
    РЕЖИСЬОРЪТ Меркел не мисли и да споменава НАЛИЧИЕТО НА СЦЕНАРИСТИ. АЙ, АЙ, НАЛИ СИ ИМАТ ОБРАЗЦОВА ОБРАЗОВАТЕЛНИ СИСТЕМА, КОЯТО СЕ ОКАЗА ЕДИН ОТ СТИМУЛИТЕ ЗА ИМИГРАЦИЯ, ХАЙДЕ ДА ОБЯСНИ НА ЕЗИКА НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ ГЕРМАНЕЦ, КАКТО И ГОСТ- причините и последствията на решенията и действията, които се сервират не само на германеца, а и на всеки порядъчен европеец. Едноличен Търговец ли е МЕРКЕЛ?!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    11 6 Отговор
    Германия има влияние но Русия има средствата Xaaxaaaa! Германия е икономическа сила но военно джудже! когато говори Москва всички трябва да мълчат!

    Коментиран от #10

  • 7 NikNay

    0 0 Отговор
    Какво е това "респонденти" ?
  • 8 jambazina

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "има нещо вярно":

    Меркел взема мерки Германия и ЕС да стават за смях.
  • 9 ЗайоБайо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Живея в Германия и не познавам човек, който и се кефи. На германците им текат лигите за канцлер като курц
  • 10 Scout for funn

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Пич ми Русия я натискат от всякъде и не смее да трепне .
    Единствената и сила е че така или иначе хората и са свикнали да живеят зле тоягата там е метода и при нас игра тояга да го духат руснаците а са трепнали а са ги оставили извън зоната а оставят ли те извън зоната ти спираш да си конкурентен пример за това е държава с огромни природни залежи Северна Корея .
Новини по държави: