5 Януари, 2019 11:51 2 212 2

Мей и Юнкер по приятелски за Брекзит

  • брекзит-
  • мей-
  • юнкер-
  • разговор-
  • преговори

„Телефонната дипломация” на британския премиер ще продължи и през идната седмица

Мей и Юнкер по приятелски за Брекзит - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът на Великобритания Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са провели телефонен разговор, чиято основна тема е била Брекзит. Единственият коментар, направен от британска страна, е че разговорът е бил „приятелски”.

Мей продължава опитите си за получаване на нови отстъпки от Европейския съюз, с чиято помощ да прокара подписаната сделка за Брекзит. Тя вече проведе телефонни разговори с Доналд Туск и Ангела Меркел. Разговорите са потвърдени от кабинетите на двамата политици, но подробности не се съобщават.

Френският президент Еманюел Макрон също увери Мей, че споразумението за Брекзит, което тя е договорила с Брюксел, е „възможно най-доброто". „Президентът потвърди подкрепата си за постигнатата сделка на 25 ноември, която е възможно най-добрата за всички страни", каза представител на френското президентство.

Какво ще е бъдещето на споразумението зависи от гласуването в британския парламент. Това ще стане на фона на зачестилите призиви за провеждането на втори референдум в Обединеното кралство относно Брекзит. Британският премиер обаче отхвърля сценарии, при който да се стигне до втори референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 30.03.2019

    1 0 Отговор
    Еееее, како още ли се пазариш? Не разбра ли , че ДИпломат от теб НЕстава? Вместо да си губиш времето започни наказателно преследване на двамата измекяри дето те докараха до тук,вкараха държавата и ЕС в огромно разходи и докараха една голяма политическа криза. Считам, че трябва да има процес , минимум 30 години затвор е справедлива присъда за Фараж и Джонсън.
    Крайно време и парламентът да каже, ДА имаме брвмзит НЕ няма, да спре да шикалкави и да лъже. Не е лошо Брюксел да натисне още Лондон , колкото се може най-много. Редно е в случай на брвмзит да се проведат референдуми за независимост в Шотландия и Ирландия, където англичаните не се съобразяват ама изобщо с вота на хората( по подобие на СССР). Българският работник също да не си мисли, че е незаменим. Вероятно за черно работници Великобритания ще докара старите слуги Пакистан и Индия да работят за една четвърт оп това което получават българите.
  • 2 сталин

    0 1 Отговор
    Д. ТУСК Е АНГЛИЙСКИ АГЕНТ. ДОЛЕН ЛИЦЕМИРЕН.
Новини по държави: