Last news in Fakti

3 Януари, 2019 15:00 2 356 4

Брюксел към Лондон: Добре, ще говорим, но няма да предоговаряме

  • жан-клод юнкер-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес

Юнкер е готов да изслуша Тереза Мей по всяко време

Брюксел към Лондон: Добре, ще говорим, но няма да предоговаряме - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е разговарял в последните дни с британския премиер Тереза Мей, но е готов да я изслуша по всяко време.

Това заяви говорител на комисията в отговор на въпроси, свързани с обявените намерения на Мей да потърси от ЕС още уверения, необходими за одобряване в британския парламент на постигнатото споразумение за оттеглянето на Великобритания.

Преговорите приключиха, не са предвидени нови заседания на преговарящите, посочи говорителят.

Той добави, че споразумението не подлежи на предоговаряне. Следващите стъпки трябва да бъдат определени от британските депутати, добави той по повод отложеното гласуване на споразумението от парламента в Лондон. Според говорителя предвидените временни мерки за недопускане на възстановяването на границата между Ирландия и Северна Ирландия ще важат до намирането и утвърждаването на трайно решение.

На последното заседание за годината през декември Европейският съвет реши, че няма какво повече да предложи на Великобритания, освен постигнатото след дълги преговори споразумение. В текста се предвижда мерките за ирландската граница да бъдат временни и да отпаднат, когато бъде постигната договореност за трайно уреждане на въпроса.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обобщи, че постигнатата договореност е най-добрата и единствено възможната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Айдееее

    7 3 Отговор
    Абе да си бият шута англетата и да си седът на прокаженият остров...

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Айдееее":

    Кой бега от Евро Съюза паунда му пада..... стара английска поговорка........
Новини по държави: