Last news in Fakti

24 Януари, 2019 16:40 1 654 4

Македония е на правилната страна на историята

  • македония-
  • спроазумение-
  • гърция

Македонският министър на вътрешните работи подкрепи споразумението с Гърция

Македония е на правилната страна на историята - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на вътрешните работи на Македония заяви, че тези, които подкрепят споразумението с Гърция са на правилната страна на историята, съобщи Катимерини.

В момента Македония очаква гръцкият парламент да ратифицира конституционните промени в страната. Ако това стане името на страната ще бъде сменено на Северна Македония и нейният път за членство в ЕС и НАТО ще бъде открит.

„Аз мисля, че определено съм избрал правилната страна на историята по този въпрос. Мисля, че след години, дори хората, които сега протестират срещу споразумението, ще разберат, че ние сме били прави“, заяви Никола Димитров.

Той добави, че ако ЕС не стартира преговорите за членство, в страната може да има загуба на доверие по присъединителния процес.

Димитров призна, че страната му трябва да въведе множество реформи, преди да се присъедини в ЕС. Според него обаче македонците са готови да започнат това пътешествие.

Решението на гръцкия парламент ще стане ясно по-късно днес. Македония вече ратифицира промените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    9 0 Отговор
    Съвет или препоръка (но без менторски тон). Ако направя опит за опростенчество на проблем, то ще е: привърженици на САЩ и привържженици на Русия изказват своята съпричастност. И едните и другите ги бълничкат с тема, която не ги засяга пряко, но няма нищо общо, примерно, с това, че Македония за да се „появи” първа колективна заслуга е на отстъплението на нашите войски 1944/45, Сталин, Тито, ЕС и САЩ. И сега „те ти булка „Северна Македония”. Казно е отколе „Гърците са подли и лукави”. А вие дъвчете евреите, сирийците, иранците..., а не, че нещо БЪЛГАРСКО е станало Сееверно Македонско
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 стига бе

    6 2 Отговор
    писна ми от тая македония и, от тая гърция!
  • 4 THRAK

    8 2 Отговор
    Македония няма нищо общо със Гърция!
Новини по държави: