Last news in Fakti

25 Януари, 2019 12:21 2 356 14

Мицотакис: Договорът от Преспа е национално поражение за Гърция (ВИДЕО)

  • преспа-
  • македония-
  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • кириакос мицотакис

Вето на членството на Скопие в ЕС, иска лидерът на опозиционната Нова демокрация

Мицотакис: Договорът от Преспа е национално поражение за Гърция (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Договорът от Преспа между Гърция и Бивша югославска република Македония е национално поражение. Това заяви лидерът на опозиционната Нова демокрация Кириакос Мицотакис.

Той призова всички политически формации да се обединят около призива да се наложи вето на членството на Скопие в Европейския съюз (ЕС).

Притеснен съм от факта, че националните интереси са подкопани от лошото управление на Сириза, отбеляза Кириакос Мицотакис.

Той е твърд противник на Договора от Преспа. Лидерът на опозиционната Нова демокрация на няколко пъти вече даде заявка, че при спечелването на предсрочните избори той ще провежда една по-различна от Сириза политика спрямо Македония.

Гърция винаги е била европейска страна на Балканите, поне що се отнася до парламентарната традиция. Успяхте да я превърнете в балканска страна в Европа. С този упрек се обърна към премиера лидерът на опозицията. Той поиска от Алексис Ципрас да предостави преведени на гръцки език гласуваните промени в македонската конституция.

Самите промени не са публикувани и де юре те не са влезли в сила, аргументира се Мицотакис.

След бурни двудневни дискусии гръцкият парламент трябва да приеме Договора от Преспа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Миле

    22 6 Отговор
    Ако за гърците е национално поражение, то за нас си е направо катастрофа.

    Коментиран от #4

  • 2 ами ако

    9 4 Отговор
    гърците не го приемат?макетата що ручаха жабетата?

    Коментиран от #8

  • 3 onq s konq

    11 10 Отговор
    Бай Миле,Шиле,или каквито там никове си си натворил-Това че ВИЕ сте в ТРАДИЦИОННА КАТАСТРОФА,не значи че НИЕ сме на вашия хал!А че такива като тебе не искат Македония в НАТО защото такива са РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ,си е изключително ВАШ ПРОБЛЕМ и не ни пробутвайте билети за ПОШЛИЯ СИ ЦИРК!

    Коментиран от #7, #9

  • 4 стоян

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Миле":

    до 1 коментар -Бай Шиле тази катастрофа не е ли за твоите червени другари и ония от кгб защото за много като мен е победа
  • 5 123

    13 5 Отговор
    Не на Тиквената демокрация в България.
    Белене за националните предатели, нов народен съд.
  • 6 само питам

    15 3 Отговор
    Македония е част от историята не само на Гърция, но и на България. затова не е редно да се формира нова държава с това име. Странно е, защо в България за този проблем няма отзвук
  • 7 Сатаната

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Искаме Югозападна България в НАТО.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манфред

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Оня с коня и стоян,толкова ли сте слепи та не виждате приближаващата катастрофа която предизвика банкянския ви вожд.Гърците ще ни направят услуга ако не приемат името Северна Македония,т.е. ще избегнем катастрофата.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    ".........Публикувано във факти.бг: Той призова всички политически формации да се обединят около призива да се наложи вето на членството на Скопие в Европейския съюз (ЕС)........."
    Старата лисица Мицотакис май ще падне в капана?
    А какво ще стане, ако заради членството принудят Сев. Македония към КОНФЕДЕРАЦИЯ С БЪЛГАРИЯ???
  • 11 Емил

    2 2 Отговор
    Българска, Гръцка, Сръбска... - русофилистични глупост, с цел разединяване на ЕС! Какво значение има, чия е била при едно обединение - ЕС?!
  • 12 Емил

    6 1 Отговор
    Глупостите на Мицотакис - Гърция била европейска демокрация?! За последните 70 години има три военни преврата и 2/3 от времето военна диктатура!
  • 13 Радо Петков

    1 0 Отговор
    Изгрей Зора на Свободата, Зора на вечната Борба.... Изгрей в душите и в сърцата на всички роби по света.... Тирани, чудо ще направим ний чуждо иго не търпим с юнашка кръв ще ви удавим и пак ще ви освободим.... Макета от самите вас....
  • 14 Slavi

    2 0 Отговор
    Винаги МАКЕДОНИЯ ще си остане,откаде има страх ако влезне в НАТО А грците винаги ще си останат цигани.Македония понапред ще бьде и без Европа
Новини по държави: