Last news in Fakti

26 Януари, 2019 12:37 6 614 125

Мадуро искал златото на Венецуела от Bank of England

  • венецуела-
  • мадуро-
  • злато-
  • bank of england

Има намеса от САЩ

Мадуро искал златото на Венецуела от Bank of England - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Bank of England е отказала да даде на президента на Венецуела Николас Мадуро злато на стойност 1.2 млрд. USD, съобщава агенция Bloomberg. Това е станало през декември 2018 г., когато президентът е заявил, че страната му има право да продаде златото на фона на американските санкции и неопределеността по отношение връщането на кюлчетата от Великобритания във Венецуела.

Източник на агенцията заявява, че решението за отказ е дошло след като високопоставени американски чиновници, включително държавният секретар на САЩ Марк Помпео и оглавяващият Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Болтън, са оказали натиск на колегите си от Великобритания.

Bloomberg пояснява, че в момента американските чиновници се опитват да пренасочат активите на Венецуела, които се намират зад граница, към опозиционния лидер Хуан Гуайдо, за да увеличат шансовете му да получи контрол над правителството. Самият Гуайдо окачестви решението на Bank of England като „защита на активите на Венецуела”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    132 15 Отговор
    И нека империализма да победи ,на това му викам аз демокрация ,ше имаш пари ама няма да ги имаш като ти потрябват

    Коментиран от #80

  • 2 Киро

    123 13 Отговор
    Без американските боклуци няма как да няма размирици.

    Коментиран от #113

  • 3 стоян георгиев

    33 145 Отговор
    евалата на британците.тая мърша мауро явно иска да бяга.ще продаде златото и ще се скрие я в хавана ,я в масква,а народа вълци го яли.не че тия 1,2 млрд.могат с нещо да помогнат на венецуела,но защо трябва мадуро да ги открадне?

    Коментиран от #6, #8, #16, #45, #115

  • 4 отегчен

    115 13 Отговор
    Ноу нагли, американците. Нечовешки. Особено пък с претенциите си да поучават другите на демокрация, международно право, права на човека...

    Коментиран от #9

  • 5 Хахаха

    117 3 Отговор
    Те англичаните го имат тоя навик, да държат чужди неща, да не ги връщат и да казват че ги съхраняват.

    Коментиран от #79

  • 6 Трол

    58 5 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Деско, рожбе, много ти падна нивото! За парички ли си го закъсала?

    Коментиран от #22

  • 7 А стига бе

    106 3 Отговор
    Поискал златото на страната си и...ОПААААА-преврат..А излезна че и САЩ са намесени активно. Какво става бе соросоиди?--къде е демократичната ценност....Айде дотук с партенките,че народа във Венецуела искал промени...Лъснаха задните части на лицемерните англо-сакси.

    Коментиран от #43

  • 8 Абе Пеп..нчо

    56 5 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Доста лицемерен и арогантен коментар-като че ли си от богоизбраните. Не се учудвам,че тук в форума ти викат господин ТО...

    Коментиран от #25

  • 9 Borislav Popov

    13 80 Отговор

    До коментар #4 от "отегчен":

    Златото на Венецуела ще си остане в британската банка, докато Мъдуро е на власт, тоя чифутин и неговите приближени разграбиха Венецуела и я доведоха до просешка тояга, но това им е малко, сега искат и народното злато да си присвоят, понеже усещат, че краят им е близо ! Позор за всички, които подкрепят най големия крадец на национални богатства в целия свят, прзор !!

    Коментиран от #12, #17, #18, #46, #82, #83

  • 10 Справедлив

    74 2 Отговор
    Върнете ми златото-то си е наше..Я вземи сега един преврат-та да видиш ти злато. Егати -отврат са тия. Все повече ги намразвам тези от"цивилизованият свят"-дано им се върне стократно.
  • 11 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    70 4 Отговор
    Хамерите веднага ще му продадът четири броя F16V 70 B за 1.2 милиарда, доставката се очаква някъде около 2088 година.
  • 12 Логиката къде е...?

    86 3 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    До просешка тояга Венецуела я докара САЩ-с години икономическа блокада и постоянно военни намеси. След като изгониха алчните американски фирми от своя петрол-САЩ постоянно им прави проблеми. И най-големите кръвопийци от Вашингтон не заслужават твоята подкрепа. Моли се у нас да не намерят петрол-че тогава ще задминем Венецуела-не че сега сме много пред тях..

    Коментиран от #34, #35

  • 13 бай американо

    67 4 Отговор
    Ние краварите да сме връщали пари на някого ? На Турция ,на Германия,на Япония ,на Иран и т.н ? Кръв повръщаме пари не връщаме ! За какво ни е иначе тая армия ?
  • 14 Голем смях

    12 56 Отговор
    Ще го върнат,когато Русия върне златото на България.

    Коментиран от #19, #77

  • 15 бай американо

    47 2 Отговор
    Между другото - ние вече продадохме половината злато което съхраняваме а другото го напълнихме с волфрам ? Как очакват сега да им го върнем като ще лъсне далаверата ?
  • 16 Бай хой

    65 9 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Щото Българското злато го повериха в ръцете първо на жебьо жебев а после на винету тиквата прокопсахме. Това ли ти е западната демокрация да ти присвояват активите и да извършват преврати с тях. Сейчас станали ти ясно кой предизвика кризата през 1997 година и защо. Да ей западналата крадлива демокрация да ей. Плащай сега несъществуващи самальоти на окупаторите и обявявай шведите за комунисти и руски подлоги.

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Диди

    10 56 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Времето на диктаторът Мадуро изтече.Половината от армията не го подкрепят.Мадуро е отговорен за многото жертви.Ще гние в затворът.А златото на народът не трябва да попада в ръцете на диктаторът.

    Коментиран от #20, #37, #111, #112

  • 19 бай американо

    38 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Не повдигай въпроса за Българското злато , че ние колкото измъкнахме за жълти стотинки от там сега да не вземат да си го искат. Да изчакат още няколко години да го опоскаме всичкото.
  • 20 бай американо

    37 3 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Абе Диди - дай ни едни 30 хилки да ти ги съхраняваме ! Да не ти ги открадне някой. Ще ти ги върнем когато ти потрябват .
  • 21 гостгост

    7 35 Отговор
    Искал е да го открадне тоя бок лук
  • 22 стоян георгиев

    3 32 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    я не си се скрил?явно не си прочел предложението ми да напишеш че путин е идиот!!!!аиде напиши го да ми покажеш че не си руски трол!!!!

    Коментиран от #26, #66

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахаха

    30 1 Отговор
    Диди, на теб Мадуро ли ти попречи да научиш как се употребява пълен член?
    Или Путин?
    А-а-а, разбрах, ти гледах тези момци писачи във факти как пишат и ти като тях.
  • 25 стоян георгиев

    5 36 Отговор

    До коментар #8 от "Абе Пеп..нчо":

    няма нищо лицемерно другарю.на мадуро няма как да му се дава квото и да било.като доиде нормално правителство във венецуела ще си получат златото с лихвите.до тогава може да ривете за комунизма ,но практиката на нормалните страни е такава.

    Коментиран от #30, #31

  • 26 Бай хой

    25 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Димитрова нацяло си изтрещяла. Мислиш че всички са като теб. Преди трийсетина години възхваляваше светлото бъдеще и се правеше на потомък на активни борци против фашизма и капитализма. Сейчас се обявяваш за дискриминиран и че дядоти бил враг нс колективизацията и му биле отнети коомбайната и вършачката от оркестър варненци.
  • 27 ХУЙвЕБИн

    5 22 Отговор
    Я ,той Маадур(к)о бил честен мошеник ,бе ?! Нищо друго не искал ,искал само злато !!! За бедния народа , а ?! Да бе ,да !!!
  • 28 стоян георгиев

    4 26 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    казах ти да идеш на лекар.няма да те излекува ,но ще те пооблекчи.когато времето се разваля ,ходи в психодиспансера дори и профилактично.ходи сеичас ама немедленно!!!

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бай американо

    20 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    То пък нашето е много нормално - нали ? Като четеш информацията сутрин - сякаш за някоя лудница говорят ! То за това ние и българите сме братя - ама от различни бащи и майки !

    Коментиран от #50

  • 31 Бай хой

    26 2 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Значи според теб е нормално външни сили да определят кой и кск да управява една съверенна страна? Наистина джелезни демократични принципи. Що не се обърнеш към компетентните органи да та евтаназират и да са не мчиш повече.

    Коментиран от #55

  • 32 Иво

    6 12 Отговор
    Ами `що го държите там, бе? Защо не в братската Русия, или Куба ?
  • 33 Бесен Язовец

    22 2 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    А бре, Стояне, как това ще стане? Кърпени ризи още носиш ти, кърпена шапка, кърпени обуща... а градските нрави струват пари!....................................Стига сънува, стига бълнува! В кръчмата пак си пийнал, май... Лягай, Стояне! Утре кой ще стане - лехата с пипера кой ще прокопай?

    Коментиран от #42, #53

  • 34 Borislav Popov

    4 27 Отговор

    До коментар #12 от "Логиката къде е...?":

    Та ти ги изкара тия американци, напрпаво демони всесилни бе, само заради една тяхна икономическа блокада и заради някакви митически военни намеси ли,хората в богатата Венецуела живеят по зле дори и от Бангладешците, че то и в Африка, няма страна където има такива сиромаси .Добре аре, Американците блокада им направили ала-бала, но нали тойти русняци УЖ им помагат вече години наред още от времената когато Чавес беше президент, самолети-изтребители там им продаваше и бла, бла !! Ха кажи ми ся драги ми отворко, къде са резултатите от тази руска помощ и от вечната дружба между Венецуела и Русия, аз ще ти кажа резултати няма, просто с помоща на тези помощи се перат и съответно се кралат еднигооолеми пари, които после потъват в джобоветн на чифутите от двете уж братски страни, а народа на ткзи страни, както винаги духа супата !

    Коментиран от #38

  • 35 Borislav Popov

    3 21 Отговор

    До коментар #12 от "Логиката къде е...?":

    Та ти ги изкара тия американци, напрпаво демони всесилни бе, само заради една тяхна икономическа блокада и заради някакви митически военни намеси ли,хората в богатата Венецуела живеят по зле дори и от Бангладешците, че то и в Африка, няма страна където има такива сиромаси .Добре аре, Американците блокада им направили ала-бала, но нали тойти русняци УЖ им помагат вече години наред още от времената когато Чавес беше президент, самолети-изтребители там им продаваше и бла, бла !! Ха кажи ми ся драги ми отворко, къде са резултатите от тази руска помощ и от вечната дружба между Венецуела и Русия, аз ще ти кажа резултати няма, просто с помоща на тези помощи се перат и съответно се кралат еднигооолеми пари, които после потъват в джобоветн на чифутите от двете уж братски страни, а народа на ткзи страни, както винаги духа супата ! Логика няма, драни ми каскете !

    Коментиран от #39, #40, #44, #48

  • 36 Анти седераст

    20 2 Отговор
    Примитивни добитъци - дали си златото на евреите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 бай американо

    27 1 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Абе че сме си алчни - алчни сме ! Нали за това избихме индианците - да им откраднем земята /ама ти не казвай на никого/. Че излъгахме всички да си дадат златото на съхранение тук - излъгахме ги. То нали ние измислихме "тука има - тука няма " !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 СссереМ

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Братчет - хард диска ли ти прескача ?
  • 41 Серьжа

    2 10 Отговор
    Бии чичо Тръмпи.
  • 42 Ех...

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен Язовец":

    Ех са беше наш Стоян работлив та да копо. Хубаво щеше да е, ама надали!
  • 43 М26

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "А стига бе":

    Вярно. Защо не искаха промяни преди 6 месеца? Т.е. преди да си си поискат порите.
    Но историята само се повтаря. Какво се получи с Шарл де Гол когато си поиска златото от САЩ?
  • 44 Бесен Язовец

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Абе тиквоч - да не си счупил клавиатурата от бой ?!!
  • 45 стуянчоланомета

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Ооооо, тянка, как си? Получаваш ли още факсове от луната? :)
  • 46 m26

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    И не само. Златото ще си остане (ако въобще все още го има) в англасоксонците. НЕЗАВИСИМО кой е на власт във Венецуела.
  • 47 Диди

    3 13 Отговор

    До коментар #37 от "El comandante":

    Явно усещаш миризма, но тя идва от онова малко нещенце, което е между бедрата ти.О,завалията ТИ,сигурно едва дишаш, няма как да имаш сили да си го подмиеш.

    Коментиран от #49, #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 стоян георгиев

    3 17 Отговор

    До коментар #30 от "бай американо":

    ами в момента у нас има средна заплата от 550 евро ,а в венецуела дето е бувкана с нефт е 5.реално когато другаря виденов постигна тия резултати и у нас ти беше ли доволен от положениет?искаш ли да се върне виденовата зима?и сега като тогава ли е?

    Коментиран от #56

  • 51 хаха

    3 10 Отговор
    Иска го за себе си тоя мадур. Типично по диктаторски. А това с натиска от САЩ е абсолютен фейк нюз.
  • 52 Бай хой

    12 2 Отговор

    До коментар #47 от "Диди":

    Димитричке вярно ли така го оплеска колегата? Да знайш не се ли дезинфектираш никакво ала бала. То и никак не си падам по мъжки тролове със женско подсъзнание. А едно време коги бяхме под диктатура можехме свободно да ги наречем с истинското им название пе.ерасти.
  • 53 стоян георгиев

    2 14 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен Язовец":

    и не сменяи ника ,а ходи до болницата ,ще се обостриш и туко виж си запалил апартамента!

    Коментиран от #58

  • 54 Диди

    2 11 Отговор

    До коментар #49 от "El comandante":

    Ха ха От злоба газ пикаеш. Пий си хапчетата, успокой се,да не вземеш да получиш инфаркт от злоба,че си позелинял. За твое инфо....нямам родители.

    Коментиран от #61

  • 55 стоян георгиев

    3 18 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    и какво трябва да правят външните сили ?да викат браво на мадуро ,докато трепе народа си и населението му масово бяга при външните сили?или да се радват на законния президент дошъл с фалшификации до длъжността президент и поканил диктаторите от целяи свят да му помагат????да седим и да гледаме ,а?света го пробва и този номер със ссср преди втората световна.оказа се че не работи.ако седиш и гледаш диктаторите без да ги натискаш те се обръщат и почват те да те натискат.та няма нужда от гледане ,а трябва мачкане .

    Коментиран от #64

  • 56 СссереМ

    7 6 Отговор

    До коментар #50 от "стоян георгиев":

    А колко долара беше 2001/2002 година ? Май толкова колкото и във Венецуела ! С тая разлика че горивата , тока , водата , - бяха много по високи ! А колко беше заплатата 1996 година ? 5 долара ??!!!

    Коментиран от #68

  • 57 охо бохо

    14 1 Отговор
    Докато съществуват англосакси и производните им янки няма да има спроведливост,спокойствие и ред на Земята !
  • 58 Бесен Язовец

    14 2 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    А бре, Стояне, как това ще стане? Везани ризи как ще купиш ти, шарени шапки, лачени обуща... Градските дами струват пари!.........................Стига сънува, стига бълнува! В кръчмата пак си пийнал, май... Лягай, Стояне! Утре кой ще стане - лехата с пипера кой ще прокопай?...
  • 59 Borislav Popov

    5 1 Отговор
    Много ме кефи Николас Мадуро, но аз си падам по африканци с големи, черни.... мадури !
    Веднъж правих тройка с двама тунизийци, блъскаха ме като товарни влакове, а единият направо ме промуши до черния дроб... а като се изпразни, фъргах семе и през ушите.... оххх, зверове ви казвам !
  • 60 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    А такааа!!!Хайде сега да си кажете КЪДЕ Е НАШЕТО ЗЛАТО......ТОЕСТ---СУВЕРЕНИТЕТ!!!!Нищо ,че нямаме петрол.....ТЕза един прит долар са готови да ни гръмнат,та камо ли БАЗИИИ,ТЕЦ,,,И ИНТЕРЕСИИИИ....

    Коментиран от #62, #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор

    До коментар #60 от "ТОЧКАТА":

    ....ПРОБИТ......долар..../съжалявам но и ,,системата ,,,ме яде..../
  • 63 ТОЧКАТА

    15 2 Отговор
    Венецуела е поредната ПРЕКРАСНА СТРАНА,която е натикана в канала от политиката на САЩ...само поради факта ,че иска да е....ВЕНЕЦУЕЛА....То курабиики,то дипломация,то прокси война,то фейкнюз,тооо всичкоооо се употребява за .....унищожение!!!!!

    Коментиран от #67

  • 64 Диди

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Всеки да си гледа своята кочина ! На тебе жена ти ако изневерява наред - съседите намесват ли се ?
  • 65 ТОЧКА КАФЯВА

    9 1 Отговор

    До коментар #60 от "ТОЧКАТА":

    Питай тиквата къде е златото!
  • 66 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Възможно е Путин да е такъв, какъвто ти твърдиш! Но твоето предложение ми прилича на една фраза, от един български филм-"кажи бабо тенкю"! Деске, нали не вярваш да падна на нивото ти на пъпчасала пубертетка?

    Коментиран от #73

  • 67 Запетайката

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "ТОЧКАТА":

    Ей, 0ЛИГОФРЕН, що не ИДЕШ да живееШ ТаМ? Ще взимаш ДЕСЕТ долара годишна ЗАПЛАТА и Ще си ЩРАКАШ с ПръСТИ? Прочети МАЛКО фактология ОКОЛО тази държава ПРЕДИ да пишеш ГЛУПОСТИ ! ОК?

    Коментиран от #71

  • 68 стоян георгиев

    1 8 Отговор

    До коментар #56 от "СссереМ":

    след виденов всичко изглежда супер.само че при нас тои управлява две години,а мадуро и чавес бая се задържаха.заплатата при 3000 лева за долар бе около 5 долара.ето гледаи:https://alexanderbtodorov.com/sod/
    2001/2 година беше много по-добре.

    Коментиран от #72, #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дидо

    8 0 Отговор
    - Ало, Диди, ела да изпием по една бира! Обаче самичка! И ще я пием бирата в склада на четири очи и две сърца! Чакам те!

    Коментиран от #75, #87

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Лука Мрази

    19 3 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже, и отказва да изпълнява Плана Ран-Ът.....................Жан Виденов беше свален, защото се противопостави на изискванията на престъпната двойка МВФ – Световна банка.......................При разглеждане на бюджета в Народното събрание Жан Виденов отсича “На Джордж Сорос няма да се дават никакви пари от бюджета и фондациите му ще работят съгласно законите на страната.“.........................

    Сорос иска среща с Виденов, но той му отказва..........................

    Жан Виденов е единственият човек в света отказал да приеме Сорос.

    Коментиран от #76, #84

  • 73 стоян георгиев

    1 12 Отговор

    До коментар #66 от "Трол":

    страхххх!!!а ?както всеки милиционер от началника!!!!!страххх!!!разбирам те ще ти спрат парата и ще се наложи пак да спиш под моста,а виж къв сняг наваля!иначе имаш прогес.било възможно ама ти нямало как да го напишеш щотo не си пъпчив!!!!

    Коментиран от #85

  • 74 Само питам

    14 1 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Стоян отглежда прасета и се снима сред тях. После показва снимката на приятелите си и се хвали:
    - Това в средата съм аз!
  • 75 ШИБАМ ЯКО

    8 1 Отговор

    До коментар #70 от "Дидо":

    Диди е заета, помпам я в дупето, обади се по късно!
  • 76 стоян георгиев

    3 13 Отговор

    До коментар #72 от "Лука Мрази":

    хахахаха хохохоххо.и да не забравиш всички дето мразят путин са фашисти!!!!!интересно обаче що насвякъде където се появят синеблузите комуняги се появява и сорос и им спретва мизерията.много лош тоя сорос еи!!!!та виденов за да спре сорос продаде половината страна или по-скоро я подари на ники банев и компанията трудолюбиви и морални шлосери и комбаинери.после те нарязаха придобитото за скраб.много лош тоя сорос еи!плати тогава на един милион българи да строят барикади и да нападат парламента.сега плаща и на десет милиона венецуелци.много прост народ сме , нещем да живеем с пет долара на ден въпреки добрите намерения на виденов и тва си е.сега и венецуелците се продадоха на сорос .ядяло им се месо на тия предатели.ама то е вредно бе другари,затова мадуро и родата са решили да поемат тежкото бреме и само те да го ядат ,а на народа домати и банани по веднъж на ден.неблагодарен народ еи!

    Коментиран от #81

  • 77 Bingo

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Брат (или сестра) като гледам колко минуса са ти наблъскали на поста се чудя в български или руски форум пишем. Вярно че облика на сайта е червен ама тва на нищо не прилича.
  • 78 Диди

    2 12 Отговор

    До коментар #61 от "El comandante":

    Mиличък, репертоарът ти е изчерпан.Направи пауза,може би ще ти дойдат по добри смислени изрази.Успокой се,ако хапчетата не ти помогнат...изпуши един Джойнт,да те успокои.Явно хапчетата предназначени за незадоволени в дълбока старост пенсионери не оказват желаният ефект.

    Коментиран от #89, #91

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Робезпиер Сливенски

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Морук":

    Пещерните комунисти никога не са печелили каквото и да било. Те само харчат и унищожават. Комуниста Мадуро ще види злато тогава, когато руснаците върнат на Испания златото, което интербригадистите, виждайки, че губят откараха в Москва в края на Испанската гражданска война /от17 юли 1936 г. до 1 април 1939 г/. А това злато не е в кюлчета, а в автетничния си вид в който конквистадорите го докарват от Америка, тоест пет пъти по-скъпо. Така, че не ми разтягай локуми за империализма. Няма по-големи империалисти от червените боклуци в момента. Другите държави поне дадоха независимост на колониите си. Руснаците продължават да държат цяла Азия и то със сила. И това ако не е есенциален империализъм, здраве му кажи.
  • 81 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    само да се поправя .нещем да живеем с пет долара на месец!!!

    Коментиран от #118

  • 82 Няма как да го върнат...

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    .. тъй като е опукано на зелено....
  • 83 Няма как да го върнат...

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    .. тъй като е опукано на зелено....
  • 84 Лозанов

    3 8 Отговор

    До коментар #72 от "Лука Мрази":

    Ти беше ли роден тогава бе? Да ти разказвам ли какво беше , когато този червен боклук беше министър-председател ? Тогава имах малки деца. Обещах си да ги направя най-големите противници на всичко що е ляво и червено. И успях.

    Коментиран от #88, #110

  • 85 Диди

    10 2 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Толкова си готин че като се качиш в колата педалите стават с един в повече .....

    Коментиран от #90

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Дидо":

    На бира..в склада..??? Не те ли досрамя да напишеш това?Как мислиш,ти ли си този,който ще определи ,,кой ще кара влакът,,???
  • 88 Цанко

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "Лозанов":

    А ти помниш ли как като запалиха партийния дом и дойдоха пожарните коли - изведнъж се появиха десетина измекяра с брадвички и насякоха маркучите ? Дали всичко беше подготвено предварително от едни приятели на дедо сорос ???
  • 89 Мими

    8 2 Отговор

    До коментар #78 от "Диди":

    Най бързо намират общ език лес...ките !
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Диди

    4 5 Отговор

    До коментар #91 от "El comandante":

    Писах ти няколко пъти че не си оригинален с тъпизмите ти.За пореден път се доказваш сам. Като нямаш талант за това,кротувай човече.

    Коментиран от #97

  • 94 Диди

    5 2 Отговор

    До коментар #90 от "ШИБАМ ЯКО":

    Така ма найба, животно такова, че сега ме боли дупето....

    Коментиран от #95

  • 95 Диди

    1 3 Отговор

    До коментар #94 от "Диди":

    Дори и порно да гледаш,файда....никаква.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Диди

    2 9 Отговор
    Мадуро ще се наслади на привилегиите подобаващи за диктатори в затворът.Руснаците отсега са бесни,защото с тяхната ЛЪЖЛИВАТА ПОЛИТИКА се изложиха.Дори и при наличието на руски наемници,се оакаха и бламираха пред световното общество.
  • 99 Диди

    2 6 Отговор

    До коментар #97 от "El comandante":

    Пишмян УЖ Командантът.....хайде пътувай към леглото си,доста се изтормози.

    Коментиран от #100

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Диди

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "El comandante":

    При теб няма нищо за преглъщане.Пресъхнал си като Сахара.

    Коментиран от #105

  • 103 Диди

    2 3 Отговор

    До коментар #100 от "El comandante":

    Гълтам до капка хи хи хи
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 лабораторията

    4 10 Отговор
    мадурката е искал да вземе златото да го даде на путнята, който му е обещал да му прати зелени човечета да му спасят режима и главата, щото след преврат бившите президенти ги бесят на площада

    Коментиран от #107, #109

  • 107 Диди

    3 11 Отговор

    До коментар #106 от "лабораторията":

    Точно така,сега руснаците беснеят.

    Коментиран от #108

  • 108 лабораторията

    3 14 Отговор

    До коментар #107 от "Диди":

    съвсем логично е да ги е яд до пръсване. Все пак путнята няма изведнъж да се обажда на мадурката и да му предлага помощ без пари, казал му е - ей бако, ше оправим нещата само даваш 100 тона злато и скачаме голи у женската баня за тебе. Ма проклети англета разтуриха им плана на ушанките, америте им звъннали да не дават парата, щото други ще земат момата
  • 109 ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ЛИЗАЧИ

    11 2 Отговор

    До коментар #106 от "лабораторията":

    ЗЛАТОТО НА КИПЪР КРАВАРИТЕ ГО ОТКРАДНАХА СЪС СОМОЛЕТ ЗА ЕДНА НОЩ А ВЕНЕЦУЕЛА Я ОЧАКВА СЪЩОТО АКО НЕ ПОЛУЧИ ЛОГИСТИЧНА ПОДКРЕПА ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ
  • 110 Дивуй

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Лозанов":

    И как оживяхте с тия 5 долара 2 години ?Трева ли пасохте?
  • 111 555

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Понеже си много отворена Диди ...кога ще изтече времето на нашия Диктатор - Българоубиец
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Димитър

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    До морук и Киро мозъците ви толкова са полирани от руската пропаганда и ъжите им че не сте във състояние да взимате самостоятелно решение, камо ли да мислите ако можете. Целият свят разбра, че президента Мадуро е руско протеже и които е дал страната си на Кремъл на концесия. Благодарение на братската любов от Кремъл. Богатата на петролни залежи Венецуела е в момента най бедната, най мизерната, най гладната и с най висока престъпност държава. Руските съветници с ускорени темпове източват държавните активи и природоресурси. Трябва да си много тъп и ограничен за да повярваш че вината е в други държави, а не в режима на некадърният и крадлив Мадуро, които спечели изборите с фалшификации а опозицията или я вкара в затвора или изби част от тях. Не може една заплата да е 6 евро. Не може над 3 милиона души да имигрират поради заплаха за живота им или поради глад. Магазините им хем са празни, хем е скъпо. Точно както беше в България по време на управлението на Луканов. Добре, че в България идваха тирове с храни и гръцки монаси ни раздаваха тези пакети с хранителни продукти. Лично съм се редил на тези опашки. Които се е хванал с руснаците хаир не е видял. Просто една изключително вредна държава е Русия за цялото човечество.

    Коментиран от #114

  • 114 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #113 от "Димитър":

    Много думи, много нещо...и малко истини. Всъщност не Русия е най-големия инвеститор във Венецуела, а Китай. Целия ти опус губи смисъл.

    Коментиран от #117, #121

  • 115 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Значи ..Ванк оф Енгланд има неплатежпособност ..ако си вложите парите може и да не върнат...голям скандал в бакновия сектор на Англия ...Лрндонското сити почва да губи доверие сред инвеститрите си ...трябва да се теглят активите от там

    Коментиран от #122

  • 116 Хасан

    3 0 Отговор
    Западните капиталисти срещу руските капиталисти,китайските социалистически капиталисти,турските капиталисти и венецуелските социалистически капиталисти ...ще кажеш социалист и капиталист няма таково животно ..има....всичко е за парата
  • 117 Димитърд

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Гост":

    Кое не верно от написаното от мен. Русия е номер едно във Венецуела, а Китай изобщо не свири във Венецуелу руският оркестър. Тези дни са пристигнали около 400 вангеровци за да се погрижат за оцеляването на Кремълското недорузомение и пълен некадърник Мадуро. Факти, факти,а не общи и слаби приказки по всяка вероятност гост на България.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 САЩ Ротшилд Жидомасони

    3 0 Отговор
    Следващия който си поиска златото, направо му пускаме бомбите!
  • 120 Франц Кафка

    0 0 Отговор
    Каква намеса от САЩ бе товарищи хибридници !
    Още онзи ден написах , че при признаване на новият президент , следващата стъпка е блокиране на сметките на нелегетимното правителство !
    Предвидимо е и логично .

    А в Кремъл сигурно са в шок .
    Мадуро вече не може да им плати нито с наркотици , нито с петрол , нито със злато .
    Язък за вложените милиарди в диктатурата на Мадуро …
    Ще се наложи последната тоалетна хартия да им вземат , за компенсация :)))
  • 121 Франц Кафка

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Гост":

    Вярно е , Русия е инвестирала около 20 милиарда във Венецуела , а Китай около 50 милиарда .
    Да им висят като обица на ушите , а следващият път да дадат и на канибалите от Зимбабве ..
  • 122 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Хасан":

    парите не са на мадуро хасанчо.като доиде легитимен представител на венецуела ще си ги получи барабар с лихвите.милиард долара в злато са горе долу като за теб 50 стотинки за англииските банки.
  • 123 без значение

    1 1 Отговор
    Много добре коментирате венецуелското злато, а попитайте къде е нашето--- българското---кой го знае къде е, и колко е останало. Не сме си оправили нашата каша, ами се занимаваме с тази на другите, без да знаем истината. Попитайте БНБ, как стоят нещата със златния дамар, в Челопеч, и какво е направил с него онзи, който ни оправяше за осемстотинте дни, а има и още от глутницата,
    които се спотайват. Нищо не е така, както го представят.
    Когато някой се опълчи на узурпаторите--естествено вече е неудобен--и от там нататък е сложен на шейната. Нека се съсредоточим в нашата мизерия в която ни натикаха същите, които сега се занимават и с Венецуела, а и не само.
  • 124 Станимир Ст

    2 1 Отговор
    Ето така се правят фалшиви новини. Виж колко неща, за които и представа си нямаш пишеш, като последна инстанция. Аз работя като миньор под земята в Челопеч 20 години. Член съм на работническия борд. Откакто Дънди прешъс металс купиха рудника се родихме и ние и общината. Ела хвърли едно око само на паркинга. Достъпа е свободен. В Челопеч няма нужда да влизаш - вижда се от рудника. Та на въпроса. От комплекса излиза медно-златен концентрат и се транспортира през Бургас за Намибия, където се обогатява окончателно и се добиват металите. Знаеш ли защо там, а не тука ? Защото количеството арсен в концентрата е такова, че ще отровим България за един месец. На ония в Намибия им пука. черни и гладни. В три лаборатории една тук, една в София и една във Виенер Нойсдорф - Австрия се измерва количеството на мед и злато в концентрата, който се транспортира. Пробите се взимат автоматично директно от камионите на изхода на предприятието. Появи ли се разлика над допустимата, цяла София се изсипва на проверка тук. Копия от протоколите се получават в седалището на фирмата в Торонто - Канада. Ако има разминаване се ползва четвърта независима лаборатория на случаен принцип. Тези протоколи определят колко злато е за нас, колко е за фирмата според предварителния дотговор. Държавата яко е стиснала контрола. Питай преди да пишеш глупости. Или вече имаш готов план, как да крадеш ако ти си на власт ? За това някои фирми приемат на работа престъпници, заради мисленето им.

    Коментиран от #125

  • 125 без значение

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "Станимир Ст":

    Ако паркинга на мина Челопеч е критерии за състоянието на държава и народ български---явно сте от друга планета.
    Защо мислите, че който знае някаква истина, непременно е във властта, или иска да влиза в нейното блато???
    Защо мислите че до безкрай може да съществува заблуда и лъжа ??? С такива изрядни отчети, които описвате--се стига до Свети Петър. Той посреща изрядните, праведните.
    Да се надяваме, че сте от тях, заедно с тези които приемат тези изрядни отчети. И барабар с отчетите не забравяйте да му закарате нещо и от паркинга, за да сте по-убедителни за изрядност.