Last news in Fakti

27 Януари, 2019 10:09 2 249 14

Сблъсъци във Франция (СНИМКИ)

  • жълти жилетки-
  • сблъсъци-
  • париж-
  • франция-
  • полиция

Силите на реда използваха сълзотворен газ

Сблъсъци във Франция (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Инциденти белязаха вчерашните демонстрации на "жълтите жилетки" във Франция, които за единадесета събота излязоха на протести в Париж и в провинцията, въпреки разделенията в редиците им, съобщи Франс прес.

Около 69 000 души протестираха в цялата страна според данни, публикувани от министерството на вътрешните работи. Това е спад в сравнение с миналата събота, когато броят им беше 84 000. В Париж излязоха 4000 души, а предната седмица демонстрантите в столицата бяха 7000.

Инциденти станаха на Площада на Бастилията, емблематично място в центъра на столицата, където се събраха няколко кортежа "жълти жилетки". Силите на реда използваха сълзотворен газ и водно оръдие да отблъснат демонстрантите, които хвърляха предмети по тях. По данни на Парижката префектура арестуваните са 22.

Сблъсъци във Франция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сблъсъци във Франция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сблъсъци във Франция (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПД Смях

    35 3 Отговор
    Настоявам за незабавна оставка на Макрон, който не е вече легитимен. Нека властта бъде прехвърлена веднага на народа и да се организират демикрарични избори # Венецуела #лицемери
  • 2 12345

    30 3 Отговор
    Демократите от запада няма ли да снемат доверието си от "диктатора" Макрон? Явно народа не го иска. Да се омита от Франция и да се насрочват избори. ООН - то защо спи? ЕС и САЩ защо не реагират? Ааа сетих се. Нали бабоеба е наш човек, кадър на Сорос.
  • 3 Слава макрон

    12 0 Отговор
    И аз съм баболюбец👊😀🤑
  • 4 Гост

    18 2 Отговор
    Макрон обиди щатите като каза, че иска да прави силна европейска армия. Сега му организират френска пролет, да се научи. Това, че вдигна заплатите и намали данъците е без значение. Да не говорим, че 4000 правят погроми като за 200 000.
  • 5 ivan4o

    19 1 Отговор
    Льо пен да се обяви за президент франция
  • 6 Анти седераст

    14 1 Отговор
    Западната демокрация е като режима на Тодор Живков. Не е случайно, че най-изявените комунисти за една нощ станаха седерасти и западняци - приспособимите оцеляват.
  • 7 неЕС

    18 0 Отговор
    Военният аташе в САЩ се отрече от Мадуро, сега трябва и от Макрон.
  • 8 Бай хой

    19 0 Отговор
    Даааа в осем дневен срок микрон да насрочи нови демократични избори. Народа на Франция отхвърля диктатурата на диктатора.
  • 9 Хасан

    13 0 Отговор
    ООН трябва да се намеси ..ЕС трябва да се намеси ..това полицейско насилие продължава вече три месеца...
  • 10 Анти седераст

    11 0 Отговор
    Спрете репресиите и насилието срещу френския народ, долни еврейски седерасти!
  • 11 ГосТ

    2 3 Отговор
    В Европа никога не е било просто...Льо Пен е много по лош вариант от Макрон това е една от опорните точки на враговете на ЕС, които действително са зад океана в по голяма степен,да дойдат националисти които могат единствено да рушат. За друго нямат нито мозък нито капацитет. Тези емигранти предизвикаха точно това,националистическа вълна. Това е по страшното,а не икономиката. От друга страна,тези протести срещу гнилата система са епични и заслужават респект. Това е наистина опит за смяна на статуквото. Ясно е, че Макрон трябва да си ходи, трябва да се върнат и всички социални закони във Франция. И такива трябва да има в цяла Европа ! Такива протести трябва да има в цяла Европа! Когато си отиде Макрон, вярвам в здравия разум на французите и тяхната социална система-най старата в Европа след Рим. Европа трябва да се пази от популисти, защото има много горчив опит.

    Коментиран от #12

  • 12 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГосТ":

    ..и Франция завинаги дв се откаже от колониите си..живеем в 21 век и не е редно уж демократична и правова страна да има колонии или безправно да напада страни като Либия

    Коментиран от #14

  • 13 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Това е провокация на Путин срещу демократичния свят.Макрон не е Мадуро,а велик либерал.
  • 14 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Франция в момента хранят колониите си. Я се поинтересувай дали Мароко искат да бегат. Всъщност кой иска да бяга? Тва да не е турция и кюрдите?
Новини по държави: