Last news in Fakti

5 Април, 2012 17:48 816 0

Sky News разбивала имейли

  • sky news-
  • скай нюз-
  • хакери-
  • имейли

Телевизия "Sky News", част от медийната империя на магната Рупърт Мърдок, призна, че е разбила електронни пощи на два пъти. Хакването било разрешено от редакторите и било в името на обществения интерес. С тази задача били „упълномощени“ журналисти от британския ТВ канал.

Първият случай е свързан с разследване на застрахователна измама, като въпросният журналист проникнал в имейли на заподозрени лица, замесени в инсценирана смърт.

Вторият случай остава загадка и детайли по него не се съобщават, но Ройтерс цитира източници, които намекват, че става дума за електронна поща на педофил и жена му. В крайна сметка материал по случай не излиза в ефира на телевизията.

Междувременно Великобритания продължава да се тресе от шпионския скандал в медиите. Подкупи, измами и незаконно подслушване са част от престъпленията, по които се разследват големи медии на острова. Стигна се до затварянето на таблоида News of the World.

Отговорният редактор на Sky News Джон Рили твърди в изявление, че каналът спазва високи професионални стандарти и застава зад действията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА