Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 10:53 1 211 2

Огромни пожари бушуват в Австралия

  • австралия-
  • тасмания-
  • пожар

Повече от 500 души са евакуирани от районите, обхванати от огъня

Огромни пожари бушуват в Австралия - 1

Мащабни горски пожари продължават да бушуват на територията на австралийския щат Тасмания. През последните два дни площта, която са обхванали, се е разширила до 190 000 хектара. Повече от 40 огнища все още не са локализирани.

Мобилизирани са повече от 600 пожарникари и около 130 единици специална техника от съседни региони и Нова Зеландия. На територията на щата има пълна забрана за палене на огън и разходки из гората.

"Предстоят ни трудни дни. Сухото и ветровито време прави невъзможно локализирането на пожарите и тяхната площ расте. Сега обширни области от горите в централната, южната и югоизточната част на страната, както и няколко населени места са обхванати от пламъци. За съжаление, ситуацията няма да се промени още няколко седмици“, заяви главният инспектор на пожарната служба на Тасмания Джеф Харпър.

В момента повече от 500 души са евакуирани от районите, обхванати от пожари. Хората са настанени в държавния евакуационен център. Беше отправено предупреждение за спешна евакуация за 16 района на щата. Властите обявиха, че всички евакуирани ще получат субсидии за закупуване на облекло, храна и стоки от първа необходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    0 2 Отговор
    С икономика генерираща годишен брутен продукт от над 1600 милиарда долара - Австралия има всички шансове да се справи..!? Тасмания е щата-остров с най-прохладен климат и има доста по-гъсти горски масиви. Въпросът е, че понякога атмосферните явления над континента изтласкват горещ въздух от вътрешността / с температура на въздуха над 50 градуса по Целзий/ и евкалиптовните растения се самозапалват. Обгорелите дървета при първите зимни дъждове изкарват нови листа и "живота продължава"!? Само жертви да няма!
  • 2 Един ....

    1 1 Отговор
    Интересно , защо ли не ми пука ...?
Новини по държави: