Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 13:40 17 416 87

Русия разработва цар на двигателите

  • русия-
  • двигател-
  • ракета

Двигател РД-171МВ е за проекта на ракета "Союз-5"

Русия разработва цар на двигателите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската държавна компания НПО "Энергомаш" е сглобила и подготвила за тестове с гориво първия двигател РД-171МВ за проекта на ракета "Союз-5" ("Иртиш"), който е смятан за най-мощният в света, съобщи ръководителят на холдинга "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, съобщи Дневник..

Той разпространи в профила си в "Туитър" и снимка на двигателя. Проектът предвижда тягата на всеки един от двигателите да бъде поне 800 тона.

Преди време Рогозин съобщи, че в инженерните среди разработката е наричана "цар-двигател".

Първите изпитания на "Иртиш" са предвидени за 2021 г., а на нейна основа може да бъде създадена ракета за свръхтежки товари "Енисей".

"Союз-5" трябва да изведе през 2023 г. в орбита новия пилотиран руски кораб "Федерация". Това е ракета от средна категория, която да смени украинските "Зенит" и да извежда на ниска околоземна орбита до 17 тона полезен товар, а на геостационарна - до 2.5 тона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    113 38 Отговор
    Значи американците ще продьлжават да купуват руските ракетни двигатели

    Коментиран от #4, #12, #80

  • 2 1944

    48 80 Отговор
    руските ракетни двигатели са със защитени американски патенти.

    Коментиран от #8, #85

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Я камилата, я камиларя

    25 37 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    До 2021 има мноого време. Пак "най", но пак ще. ☺
  • 5 TтТ

    38 74 Отговор
    Колко ефективен ще е въпроса?Руснаците имат много неуспешни опити!Но да почертая, че много обичат да се пъчат, като пърле пред майка си!!!

    Коментиран от #15, #17

  • 6 чубурашка

    31 58 Отговор
    смях смях смях смях
  • 7 хахаха

    23 35 Отговор
    ха-ха-ха-ха...……...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 инж Илич

    19 30 Отговор
    хи хи хи хо хо хо муууу ха ха ха

    Коментиран от #50

  • 10 висок

    30 47 Отговор
    Еха, след Цар-камбана, Цар-топ, Цар-бомба... сега и Цар-двигател!!! Тоя Рогозин поне анимация да беше направил, а то само празни приказки и ще ще ще ще
  • 11 Франц Кафка

    38 46 Отговор
    Цар Пушка , Цар Камбана и нито един път не са стреляли и звънели ...
    Сега и цар двигател 😂😂😂
    Само като кажат - ще правим , ще създадем , ще проектираме , да знаете , това ЩЕ е прелюдия към източване на бюджета !
    Между впрочем , защо не летят на Д-180 , който уж те са направили и американците на него летят в Космоса ?
    Този ЦАР е с 20 години по - стар от Д 180 ..

    Коментиран от #14

  • 12 Неммммм

    32 43 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Ще купуват ама друг път
    Ти за Falcon 9 май не си и чувал или за Falcon Heavy
    Те ония са прости, седят и чакат руснаците да измислят ракета и да им взимат парите.
  • 13 Франц Кафка

    26 34 Отговор
    Между другото , на този двигател , първата му степен беше Зенит , украински производство 😂😂😂

    Коментиран от #26

  • 14 селянин 1

    72 28 Отговор

    До коментар #11 от "Франц Кафка":

    Цар,,Союз,,вече осем години вози краварите,като картофи из космоса..оти щатите не моот да напраат,,един,,пилотиран кораб..

    Коментиран от #18

  • 15 Ники

    65 18 Отговор

    До коментар #5 от "TтТ":

    Не забравяй че и в момента америте купуват от Русия
  • 16 Ю Кортес

    24 39 Отговор
    Те и супер робот разработиха и на изложение се похвалиха с него.после се оказа че бил някой си алексей преоблечен в костюм като робот
  • 17 факт

    44 10 Отговор

    До коментар #5 от "TтТ":

    И ЗА ТОВА ОЩЕ КАЧВАТ АМЕРОСИТЕ В КОСМОСА
  • 18 Цар Капуст

    19 32 Отговор

    До коментар #14 от "селянин 1":

    Цар Топ ,Цар Камбана ,а сега и Цар Двигател
    И той ще замине директно към някой музей -без да е летял нито веднъж. А на Рогозин издънките станаха твърде много ,не знам до кога ще го търпят. Преди 10 тина години беше обещал 45 междупланетни мисии -за сега са на 0
  • 19 ванката

    71 19 Отговор
    виждам че тук има доста хора които пишат от дълбока душевна омраза към русия без дори да си имат представа с какво летят американските кравички откакто са им дали руснаците това невъзможно за тях производство и до ден днешен още и още немогат да си произведат подобно такова ... омразата към този който ти е помагал и пазил дълги години не говори много за наличието на мозъчни клетки сега по минусчетата ще разберем колко още от тия индивиди пишат тук

    Коментиран от #20, #22, #36

  • 20 Бай Конур

    16 38 Отговор

    До коментар #19 от "ванката":

    Аз пък виждам ,че нямаш никаква компетентност ,а само си чешеш пръстите по клавиатурата."Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения".
    Двигателят "РД-180" може да е добър, но вече е морално остарял. Технологиите се развиват и вече в САЩ тече разработката на ракети "Вулкан". Те ще използват двигатели "БЕ-4", предоставени от компания "Блу Ориджин". Това е същата компания, която си има собствена възвращаема суборбитална ракета "Ню Шепард" и която извърши успешно няколко поредни полета до суборбиталното космическо пространство. А пък първият полет на новите "Вулкан" е предвиден за 2019 година.

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 333

    16 25 Отговор

    До коментар #19 от "ванката":

    Подобна простотия не бях чел скоро.
    Американските кравички правят Falcon 9 и Falcon Heavy
    Само Falcon 9 има планирани 20 полета за 2019г. т.е. платени са реални пари за тях.
    Второ до сега не съм чул или видял руска ракета да се приземява обратно след доставен товар в орбита.
    Така, че спри да пишеш глупости
  • 23 Бат Мишо

    37 16 Отговор
    Само да вметна че Цар бомбо си бомбясва и работи , попрочети хубаво за най големия взрив в ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ - за нация произвеждала единственно Цар Крадец и Царица гювендия твърде мн злорадствате - и Цар хеликоптер си лети и Цар поддводница си плува и Цар ледоразбивач си пори ледовете и Цар бамбардировач си фърка и Цар ракета си носи БДежурство и Цар автомат си стреля и в космосо хора се пращат САМО от Байканур - не ви ли сърби малко гъзюгътъ кът казвате че са нация дет праела самосамовари А НАЩА НАЦИЯ КО ПРАЙ ДА ВЪ ПИТАМ -един сапун се праеше Камбана Бургас и вече и сапун и кибрит не моем напрай БЛАГОДАРЕНИЕ НА МИЛИЯ ЗАПАД и ГЕРБ

    Коментиран от #39, #75

  • 24 Бат Мишо

    24 8 Отговор
    ЕЙ ви още ко прай ГЕРБ с нац интереси - КАЗАНО ОТ ЧОВЕК с добър екип икономисти ЗА РАЗЛИКА ОТ БОКОВИТЕ Ердоган добавя, че България е направила грешка да откаже строителството на газопровод до нейната територия, от което се е възползвала Турция, предаде Епицентър. "България направи грешката и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас", подчертава турският държавен глава.
  • 25 Бат Мишо

    22 10 Отговор
    ОЩЕ ИСКАТЕ ЛИ
    НАТО не гарантира сигурността на Турция и създава анархия в страните около нас. Това заяви кандидатът за президент на Турция Темел Карампльолу, ...
  • 26 Глупако,

    30 6 Отговор

    До коментар #13 от "Франц Кафка":

    Двигателите нямат степени. Ракетите имат. Ама, айде и ти да кажеш нещо срещу руснаците. Мнооооого сте зле соросоидта. И ти си някакъв полуграмотен и полуумен циганор, на грантове.

    Коментиран от #37

  • 27 Бат Мишо

    13 10 Отговор
    ОЩЕ искате ли -за батаците които забърква партията закрилница докато ни БУТА КЪМ РЪБА на поредната нац катастрофа, каквито нац катастрофи НЕИЗМЕННО СЛЕДВАТ от конфронтациите ни с Русия 2 световни войни ЕТО ВИ ОЩЕ-"Русия ни предостави кредит при много благоприятни условия за закупуването на зенитно-ракетните комплекси С-400. Договорили сме се на следващ етап да започнем и съвместно производство на комплексите С-500", разкрива още Реджеп Ердоган пред телевизията.

    Той не се съгласи с обвиненията на Съединените щати, посочвайки: "Защо те мълчат за факта, че Гърция купи преди година руските системи С-300. Това е трудно да се разбере. Турция има отбранителна промишленост и тя си има свои потребности, ние само искаме да ги удовлетворим."
  • 28 БЕЗ КУР НЯМА ПОКОЛЕНИЕ

    27 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Конур":

    ЯЛОВИТЕ ТИ НАПЪНИ РАЖДАТ СЪЖАЛЕНИЕ. И В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ ВСИЧКШ РД СА С ПРЕДКАМЕРНО ЗАПОЛВАНЕ КОЕТО НИКОЙ ЗОПОМНИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТРОИ ЗАРАЗИ СПЛАВИТЕ ОТ КОИТО Е ИЗРАБОТЕН. КРАВАРИТЕ ОТКРАДНАХА ТЕХНОЛОГИЯТО НО СИЧКИТЕ ИМ ДВИГАТЕЛИ ГЪРМАХА ДО ЕДИН НА СТЕНД . СЯ СИ ПОРЪЧВАТ ЗА ГОДИНИ НАПРЕД РУСКА СГЛОБКА РД КОИТО ИМ СА ДОСТАВЯТ В НАЙ ОБИКНОВЕННИ СКРОМНИ ДЪРВЕНИ ОПАКОВКИ ........
  • 29 Бат Мишо

    25 8 Отговор
    ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА НЕ Е НАЯСНО че Турция смени барикадата откак янките спретнаха преврата на Ердо И ПРИ ЕДНА ВОЙНА кът последните балами оставаме МЕЖДУ Русия Турция МЕЖДУ ЧУКА И НАКОВАЛНЯТА и сякаш са малко че и Сърбия дет има да си връща за коридора дет дадахме на НАТО да ги бомби и да прай турски държави ....ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОДАЖНИ И МАЛОУМНИ ПОЛИТИЦИ ТИКАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ В ПРОПАСТТА - със 7 самолета на Русия Турция и Сърбия ще им дадем наклон на водоскока -колкот да имат с ко да оправдаят зако са на изравнили със земята и заграбили НОВА БЕЗЦЕННА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ сякаш досегашната е малко
  • 30 Бат Мишо

    19 8 Отговор
    САМО ДА ВИ НАПОМНЯ че страните с анархия около Турция ВКЛ И НАС БЪЛГАРИЯ и че в целия свят се знае че анархията и беззаконието и БЕЗНАКАЗАНОТО вилняне на тъмнозелените СА УМИШЛЕННО РЕЖИСИРАНИ от НАТО и марионетни правителства за да имат ПОВОД да седят тук УЖ да гарантирант етнически мир и да ползват безплатно бази НАСОЧЕНИ ЕДИНСТВЕННО СРЕЩУ Русия и гарантиращи че ставаме цел за удари Публикувано във факти.бг: Турция и създава анархия в страните около нас. Това заяви кандидатът за президент на Турция Темел Карампльолу, ...
  • 31 Бат Мишо

    16 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАТО не гарантира сигурността на Турция и създава анархия в страните около нас. Това заяви кандидатът за президент на Турция Темел Карампльолу, ...
  • 32 Бат Мишо

    19 7 Отговор
    ЕЙ ВИ КЪК СА ПРАЙ ВЪНШНА ПОЛИТИКА а не да се купуват летящи АНТИКИ за пари да си довършиш АЕЦ Белене .....Ето как трябва да постъпва 1 НЕМАРИОНЕТНО правителство бранещо нац интереси -Ердоган заплаши Вашингтон, че ако не получи договорените изтребители от пето поколение Ф-35, ще купи техни аналози или от Русия или от друга европейска държава.
  • 33 Бат Мишо

    23 8 Отговор
    Даже на 9 год ми син НЯМА НУЖДА да обяснявам ко ще стане АКО НИ ЗАРИТАТ Турция , Сърбия и Русия ....и са близо и НАТО е на майкинта си - ДОРИ да поиска НАТО да ни спасява - в коет се съмнявам - да започне глобална термоядренна война зарад България -докът доде НАТО дотука жив Бг няма да е останал - то вече и без война сме 5 мил и намаляваме - ИЛИ И ЗА ТВА Русия е виновна ако ви питам

    Коментиран от #76

  • 34 А БЕ

    6 12 Отговор
    ЦАРЕ СА НА ПРОСТОТИИ, ТОВА НЯМА КАК ДА НЕ ИМ ГО ПРИЗНАЕ ЧОВЕК !!!
  • 35 селянин 1

    22 5 Отговор

    До коментар #21 от "Франц Кафка":

    За разлика от щатите..Россия е,и ще пребъде,рус.език е един от шесте признати,в ООН,при краварите..език и история,всичко им е,,ин витро,,има ги в,,гинес,,като създателите на наи-големия холокост и продължител геноцид в света.. в изтребването на над един милиард индианци,за негрите друг път.. а,,Союз,,още вози,,мелезите,,из космоса,като куферчета..Мъск изтреля,,Тесла,,ама за астронавт не е готов..

    Коментиран от #78

  • 36 Радо:

    7 18 Отговор

    До коментар #19 от "ванката":

    Ето какво пише и Радой Ралин:

    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Франц Кафка

    7 24 Отговор
    Двигател от миналият век , от времето на Ала Пугачова и Златният Орфей ..
    Създаван със съвместните усилия на украинци , грузинци , арменци ..
    А машината на времето е реалност и всеки може относително евтино да я изпробва ..
    Искаш да отидеш със сто години напред в бъдещето , моля , отиди в САЩ , искаш да отидеш на 50 години напред в бъдещето , Полша не е далеч .
    Ако пък искате да отидете в миналото …. РФ - то ви очаква …

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Хаджи хаджи Българин

    20 5 Отговор

    До коментар #23 от "Бат Мишо":

    Бат Мишо, не се ядосвай, а само погледни празноглавите коментари на някой дебили, като Франц Кафка, Гост! И като им направиш една статистика, вероятно, ще повярваш, че Проф. Иво Христов е познал! 80% ...... Кой е с висше образование, напуска страната! А тук останаха 30-40 % свестни и образовани хора! А за основният електорат на ГЕРБ не ми се говори!
  • 40 Румяна Костова

    15 2 Отговор

    До коментар #38 от "Франц Кафка":

    Някак бъдещето където чернокожите са на почит,а белитее в немилост,не ме привлича. Бъдеще ,в което в училище в трети клас се изучават подробности за различията на 31 -те разновидности на джендърите .
  • 41 Питам

    12 1 Отговор

    До коментар #38 от "Франц Кафка":

    Пак ли си в Метаморфоза ? Ларва или насекомо този път ?

    Коментиран от #44

  • 42 Франц Кафка

    5 14 Отговор
    За руското оръжие престанаха да плащат ..
    Не си струвало парите ..
    В руските митници са намерили безплатни доставки за Талибан , Сирия , Индия и никой не плаща ...
    Това е грандиозно постижение ..
    Не е далеч деня , когато Русия ще почне да си плаща , за да и използват оръжията !
    А вие си балалайкайте за бъдещи ракети , извадени от немай къде от съветските складове ..
    Неудобно ми е да попитам , ама какво стана с “ Ангара “ и тя щеше да става Цар ракета ?

    Коментиран от #46

  • 43 Фитнес зала Бухендвал

    12 2 Отговор
    Франц Кафка , да заповяда ! Имаме промоция .

    Коментиран от #45

  • 44 Франц Кафка

    2 13 Отговор

    До коментар #41 от "Питам":

    В момента ви описвам живота на тараканите и мандавошките , за който си мечтаете и сте готови и на Родината да плюете !

    Коментиран от #48

  • 45 Франц Кафка

    2 11 Отговор

    До коментар #43 от "Фитнес зала Бухендвал":

    А ти въобще наясно ли си , че през 1946 година руснаците изнасят целият лагер Бухенвалт, заедно с бараките , наровете и кухненската посуда , към Сибир .
    Има го и на документи , черно на бяло ..
    Така , че си ги поискайте обратно :)

    Коментиран от #47

  • 46 Наблюдател

    11 2 Отговор

    До коментар #42 от "Франц Кафка":

    Рано я подхвана днес тази ракия , вече започна да захецваш ! А какво е Талибан ?

    Коментиран от #49

  • 47 Фитнес зала Бухендвал

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Франц Кафка":

    Не си за изпускане , добър клиент ще бъдеш .
  • 48 Питам

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Франц Кафка":

    А ,може би огромна хлебарка ?
  • 49 Франц Кафка

    1 10 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    Талибан -
    Движение на ислямските студенти , а членовете му се наричат талибани ..
    Радвам се , че научи нещо ново 😂

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Наблюдател

    7 1 Отговор

    До коментар #49 от "Франц Кафка":

    А те знаят ли за теб ?
  • 52 буля Пенка

    8 0 Отговор
    Пей си Фр.К., кой ли те . . . . . ?
  • 53 хелга

    7 1 Отговор
    Фр.К., лейтенант Грубер те търси, розов палавнико! И каза да не си забравиш албума за малкия му розов танк! Тъй като не ти трябва да се стресираш, на какъвто си изглеждал, от този най-голям двигател за такава най-голяма руска ракета! Тръгнал си да се издавате! Кой те пита, че се правиш на разбирач за концлагера? И да си траеш, щото хер Трик е тръгнал да те търси! Побързай, Грубер те чака и ти е приготвил изненада, близалке!
  • 54 Гост

    2 7 Отговор
    Всички двигатели,базирани на РД,са съвместно производство с НАСА-технологията е американска,а производството в раша,познайте защо-заради евтините материали и работна ръка.Преди това "блядь Григорий" купуваше двигатели от завод "Южный" в Днепропетровск,Украйна.Ама щото са нагли фъшкии и агресори,спряха да им дават мотори.Сами не могат да си вържат и гащите.
  • 55 инж Илич

    5 9 Отговор
    А Прахосмукачка кога Лаптоп Таблет Ютия кога За телевизор още е рано
  • 56 имало едно време

    9 1 Отговор
    А неотдавна писаха за един американски тарикат, дето заимствал руски ракетен двигател, явно го е пообработил и вече биха тъпана, че това е по-добро от всичко руско и какъв товар само литнал към небето. Явно са гледали много оня филм за изумени каубои "ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ..." Е, честито! Хубав филм, няма що! Я си го гледкайте пак! А и този път няма как да крадете - оня всичко краварско разчисти от Роскосмос! Ами сега? Явно ще пращат само малкия танк на лейтенант Грубер!
  • 57 1944

    3 10 Отговор
    частни компании от гнилия капитализъм направиха за смях роскосмос с дългогодишната му история на лъжи и провали и многомилиарден бюджет.
  • 58 жокер

    5 2 Отговор
    Ти си инж. и Илич, колкото си Северния полюс. Само един малограмотен от слаботоковото и под псевдоним може така да злобее. А ти сър "инж.Илич" що не ни кажеш от туй що си сочил, твойта краварска кротуна какво е сътворила и къде си го патентовал, под каква марка, кой е производител, колко си продал,а? Г-н Слаботоков "инж.Илич", а? А като стигнеш до малкия танк на лейтенант Грубер, се обади? Той ще ти помогне да го усетиш, че дано тъпата ти кротуна нещо да роди!
  • 59 Франц Кафка

    4 5 Отговор
    Рогозин онзи ден докладва на Путин за успехите на космическият отрасъл ..
    Планира се първите космонавти да кацнат на Луната през 2031 година .А през 2034 година , ще се започне строежа на лунна база ..
    Неудобно ми е да попитам , Абе хибридки нещастни , не ли ви омръзна да ви правят на маймуни ?
  • 60 2019

    5 1 Отговор
    1944, ти явно много си замирисал на нафталин! Я, се събуди и виж какво правят руснаците! Оня жълтурестия перушан още не е излзъл пред цял свят и да демонстрира каквото и да било от онова, с което Путин и Роскосмос ги направиха за смях в цялата ГАЛАКТИКА. Тъй че туй дето го пишеш е ала-бала портакала, за тъпунгери като тебе!
  • 61 син балон

    6 1 Отговор
    Фр.К. и неговите розови сънища! Абе, биритчед, ти що се не кротнеш и да престанеш да се правиш на световен ментор. Да не би да си кандидат за приза "НАЙ-ПРАЗНА ТИКВА"?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 планетата на маймуните

    2 1 Отговор
    Да не вземете да ни я изпратите на посочените от нея дати, тази хибридна маймуна ... провокатор! Не искаме такъв изрод на планетата си, иначе ще си развалим дипломатическите отношения!
  • 64 Франц Кафка

    6 6 Отговор
    Да бяхте прочели статията до края , товарищи пациенти !
    До сега летяха на украински ракети , 5 години се мъчиха свои двигател да измислят , накрая го измислиха , но не съвсем , смениха маркучите на старият , от 1976 година РД - 170 ...
    И преди да се гордеете , как американците летели с руски двигатели , си задайте въпрос - А защо руснаците използват украински двигатели и ракети , а не летят в Космоса с РД - 180 ?
    Мизерия колхозна 😂😂😂
  • 65 камилар

    5 1 Отговор
    Като оставим майтапите настрана, ама що не прочитам това да е новина за американската космическа индустрия, с което бих аплодирал противниците на РФ, но очевидността е съвсем друга - в полза на руснаците. Явно те са по-добрите в света! И това е постижение за човечеството! С което спрете да го хулите, разни бедуини, дето даже от камили не разбирате!
  • 66 роскосмос

    4 4 Отговор
    Фр.К.Маймуночовек, не са летели, защото не си им казал по-рано да сменят маркучите! Тъпанар, прибирай се в лудницата и замълчи завинаги! И си такъв, защото обратното на твоето гениално мислене би означавало, че украинците да са отишли на гости на лорд Вейдър, а? О, ЮРОДЕ И НЕРАЗУМНИЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 горките крави

    6 2 Отговор
    Франц, обаждаме се от Кравария! О, гений на гениите, разбирачо на цифри, маркучи и ракети! Я стягай куфарите и веднага да дойдеш със собствената си ракета, че да ни демонстрираш какво разбираш от това! И ако ни впечатлиш, сключваме безконечен контракт с тебе, о, лорде на космоса, че тия журналя да драснат една победоносна статийка и за нас! Ще видите вие от Роскосмос, крава боб яде ли?
  • 69 Франц Кафка

    4 4 Отговор
    Рисунка за сега няма на този Цар Двигател , но вие вярвайте 😂😂😂
    Може и да ви покажат 😂
  • 70 катаджия

    4 2 Отговор
    Франц, Кафка, какво пак ПАФКА?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 клуб тука има тука нема

    3 2 Отговор
    Франц, бре да му се не види, ама ти ще ни вземеш хляба, бе! Това не е нито човешко, нито маймунско! Вижте го само как играе на "ТУКА ИМА - ТУКА НЕМА" Имало голям двигател, ама ... нямало! А сега, де? Кой ще познае?
  • 73 Франц Кафка

    6 4 Отговор
    😂😂😂
    Ще кацнат на Луната през 2031 година 😂
    Не се смейте , това е стара руска традиция ..
    Например , с тоалетната хартия , руските граждани се запознаха 8 години след полета на Гагарин в Космоса 😂
  • 74 Франц Кафка

    4 3 Отговор
    Още чакам отговор на въпроса :
    Защо руснаците използват украински ракети и двигатели , а не използват своят двигател РД - 180 , който уж били го продавали на американците ?
    Или още си мислите , че американците летят в Космоса благодарение на руските технологии ?
    😂😂😂
    И още един път ще ви попитам , не ли ви омръзна да ви правят на маймуни ?
    Едно време на съветската пропаганда никой не вярваше , макар , че беше по логична и грамотна
    А сега разчитат на най необразованата част от обществото , но и се хващат хора с претенции за интелигентност. .
    Даже и не мислят вече ...

    Коментиран от #82

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 БЪЛГАРИН

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    бат мишо , много си активен тази вечер, жена ти ли не те уважи днес или имаш проблеми в работата? аааа не , сетих се, преведоха ти повече рубли по сметката и затова толкова ревностно ревеш за рашките ! и един личен съвет , смени си дилъра брат , нешо не ти понася тоя одеколон!
  • 77 Баба Кафка

    5 2 Отговор
    Един роднина е избягал от психодиспансера , моля ако го срещнете , дайте му бисквитка !
  • 78 До селянин 1

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "селянин 1":

    селянин 1, по времето на твойте индианци населението на цялата Земя е било около 400 милиона. Какъв милиярд бълнуваш ?
  • 79 1944

    0 5 Отговор
    русия направи царя на идиотите.
  • 80 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    А защо не.Нали българин е направил БОИНГ.Тия ме лети от САЩ САМО крадат и разпадат всички войни в днешно време.
  • 81 Еретика

    3 1 Отговор
    Аман от американски мелези.
  • 82 Еретика

    4 0 Отговор

    До коментар #74 от "Франц Кафка":

    Първо няма украинска нация.Те се опитват да откраднат част от руската история.

    Коментиран от #84

  • 83 Asterix

    1 3 Отговор
    Като направят тоя "Цар",да вземат да ремонтират ДНКто на Путин,че съвсем се е смалил и е заприличал на горски от Чукотка!Макар че рода му е от Усолье Сибирское!
  • 84 Франц Кафка

    1 3 Отговор

    До коментар #82 от "Еретика":

    Сигурен съм , че не си и чувал за руската история 😂
    Накратко :
    Вигинги основават Рус , обединяват " славянските " племена около Киев .
    Техните потомци основават Москва , Създал , Новгород , Ярослав , Псков , а други завземат , като създават на местните фино угри племена държавност и култура .
    Но не напълно , езика им бил различен , затова приемат църковнобългарският език за официален , но фолклора , приказките , народните традиции си остават фински .
    Докато около Киев , се заражда съвсем друга култура и народен фолклор , който няма нищо общо с финските честушка ..
  • 85 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Едва ли.
  • 86 ю туб

    2 0 Отговор
    Като го направят да го видим Голям смях ще падне
  • 87 Яверт

    1 0 Отговор
    Моля ви! Въздържайте се от нецензурни коментари. Не използвайте етикети, като фими, фоби, кравари, камуняги и др. Все пак не се познаваме за да знаем. Дори и най добрият коментар заслужава минус след употребата на етикет, обида или нецензорен израз. Благодаря на тези които ме разбраха.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания