11 Февруари, 2019 14:55 5 013 4

Гърция готова да блокира Македония

  • гърция-
  • кириакос мицотакис-
  • македония

Лидерът на опозицията готов да използва вето за европейското членство на страната

Гърция готова да блокира Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Македония трябва да знае, че ще се изправи срещу Гърция, ако продължи да действа, подкопавайки националните ни интереси. Това заяви лидерът на опозиционната гръцка партия „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис, цитиран от Катимерини.

През миналата седмица гръцкото правителство ратифицира споразумението за смяната на името на Македония и даде съгласие страната да влезе в НАТО. Мицотакис заяви, че е готов да използва правото на вето за членството на Макеодния в ЕС.

„Ако гражданите ми гласуват доверие като следващ премиер, аз ще наложа нашето право на вето за процеса по европейско присъединяване на македонската държава. Аз смятам, че последните събития не са в услуга на нашите национални интереси. От първия момент премиерът Алексис Ципрас искаше да реши този въпрос. Не знам как той може да вярва, че наистина има полза от подобна инициатива“, заяви Мицотакис.

Според него премиерът се е отдалечил от националната политика. Той е проявил съгласие по въпроси, по които бивши премиери не са били съгласни.

Мицотакис заяви, че депутатите, които са подкрепили споразумението, вероятно са го направили в замяна на министерство или друга награда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    25 6 Отговор
    Казва се Българска Македония не разбрахте ли
  • 2 Tомбола

    11 3 Отговор
    Албанците публикуват карти, където градове като Йоанина в Епир, Солун и цялата Македония, дори и Халкидики, както и Тесалия до Лариса, се считат за "албански"!
  • 3 Тодик

    20 3 Отговор
    Някой чете ли тук в коментарите? За управниците питам. Какво правят гърците . Претенции към България като окупанти презВСВ ,към Германия също . Евреите се изкараха най-големите мъченици ,до сега им плаща Германия ,а ние какво ? Нищо .500 години КРЪВЕН данък е това ако не е геноцид здраве му кажи . На Балканите турците са се нанесли 3 милиона както и ние сме били толкова от къде станаха 82 . Полша милиарди иска за някакви 5 години война ние какво да искаме за 5 столетия ? Лошото е че Европа знае но си трае робска нация им е необходима
  • 4 баба

    19 4 Отговор
    На времето, за да ни вкарат в НАТО и ЕС, САЩ извиха ръцете на най- джендарската държава в Европа- Холандия. Гърция , с нейните дългове и кризи, няма да я питат дори дали искат вазелин.
Новини по държави: