Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 19:25 3 867 30

ЕС с компромис за "Северен поток - 2"

  • ес-
  • компромис-
  • северен поток -2

Проектът ще може да бъде осъществен

ЕС с компромис за "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

Страните в ЕС са одобрили компромиси с ЕП и ЕК за регулиране на газопровода „Северен поток – 2“. Това обявиха европейски източници пред ДПА.

Вероятно ще бъдат приети допълнителни регулации, но газопроводът на „Газпром“ ще може да бъде изграден. По-рано Германия постигна компромис с Франция и други европейски държави за ограничаване на рестрикциите по проекта.

Според критици газопроводът ще ограничи транзита на газ през Украйна. Тезата се защитава от Полша и балтийските държави.

Съгласно компромиса ще бъде изменена директива на ЕС, за да се позволи на Европейската комисия да има по-голям контрол над газопроводите, включително и над германско-руския проект. Това означава, че Европейският съюз може да прилага по-последователно вътрешните си правила на газовия пазар що се отнася до газопроводи до и от държави, които не членуват в ЕС.

САЩ вече се обявиха срещу проекта. Гоялма част от него обаче вече е завършена. Очаква се до края на годината той вече да започне да се използва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    63 3 Отговор
    Кравииииииии 😣😢🐮
  • 2 тъжно соросче

    55 4 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 3 Поздравче

    52 4 Отговор
    здравейте джендъри

    Коментиран от #21, #26

  • 4 Tervel bitcoin

    42 5 Отговор
    Абе стига са се месили там където нямат работа
    Страх ги е че България може да стане значима

    Коментиран от #5, #8, #30

  • 5 НАТО ВЕЦ

    35 2 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Не живей с илюзии. Каквото е позволено но Зевс( Германия ), не е позволено на бика( България ), макар че сме по-скоро вол.
  • 6 ....

    48 4 Отговор
    САЩ организира преврат в Украйна с цел да я привлече в НАТО и я използва като марионетка срещу Русия!
    САЩ искат Русия да продължи да финансира Украйна чрез транзита на газ!
    САЩ същевременно искат и всячески да спрат паричните потоци на Русия чрез санкции!
    САЩ много желае Владимир Путин да не е президент и това ще стане, но не така както искат те. Путин и Щайги ще си сменят местата, да им угодят на 🐄- те!
  • 7 Нагли копелета

    56 3 Отговор
    Европа има право да взема газ от където си иска. Европа не казва на свойте( партньори), Фащ откъде да копуват петрол, че щели да станат зависими от петролните държави. С удоволствие ще си плащам сметките на газ ако е Руска и Ефтина. НЕКА Поляците да си плащат Американската скъпа втечнен газ
  • 8 ....

    48 4 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Как може България да стане значима, като няма ни газ, ни тръба? Плюе по Русия и същевременно се надяват Русия да одобри проект който да включва и България! Тези управници ще ни закопаят, вместо да построят Белене с Руски трактори, дори и ще а построят сами руснаците, не американски инвеститор чакат да ни го нахлузат като стековете!
  • 9 неЕС

    44 2 Отговор
    Северен може, но Южен не може. Защо така?

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    34 1 Отговор
    Краварите закъсняха ? Както и закъсняха с ПВО-то на Турция.
  • 11 северен

    5 30 Отговор

    До коментар #9 от "неЕС":

    може защото руското участие СВЪРШВА когато тръбата излезне на немският бряг...после газта тръгва по немската газопреносна мрежа до която мрежа имат достъп и други участници...както немците са казали ще започнат да пускат и втечнена американска газ. при южен руснака ОТКАЗА достъпа до тръбите (въпреки , че едната щяхме да сме я платили изцяло ние и щеше да е наша) на други доставчици и друга газ....т.е ограничаваха конкурентите и диверсификацията
  • 12 12345

    30 4 Отговор
    Немците нещо не слушат какво им нареждат от краваристан. Купуват си петрол от Иран. Сега и газа ще заобикаля Украйна. Лошо Меркел, много лошо.
  • 13 1234

    20 4 Отговор
    нещо за компромис с ЮП да са казали??!?! май не! ей така едно време обикалях магазините и питах, днес да са карали ляб? а кисело мляко? отговора беше, като видиш опашката значи са ги докарали! това ставаше към 12,00 на обяд през ден. мислех че сме в по цивилизован съюз пък се оказа че сме в най лицемерния санджак
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Голем смях

    5 30 Отговор
    Ако северен паток се построи ,турецкия ще си остане в Туркия.Никаква тръба за Сърбия няма да мине през България и слава Богу,защото трябва да се бръкнем 3млд. за кефа на Русия и Сърбия.Трите братски страни се целуват ,а България ще им плаща тръбата.Нема да стане..
  • 17 браво

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мария":

    И на 27 си още момиче..Момичетата са от 1до 18.След това са си жени,изключая циганките,които са жени след 12г.
  • 18 Голем смях

    5 28 Отговор

    До коментар #15 от "СССРБарета":

    Не се казва федерация,а Педерация .И това че може да има труба,не значи че може да има и газ по нея.Просто може от другия край на трубата да няма потребители,защото може да се появи евтин газ.Май пак ще изиграят татарчетата и ще им намалят цената на единствения им валутен приток.А мать у тебя наверно руская на ПМЖ в Болгарии.Отец болгар,а ты руский.Молодец .
  • 19 Света Ракета

    17 5 Отговор
    Къде ще ходят другия вариант им е от САЩ на 5торна цена и ще им изгасне кандилото на ЕС!

    Коментиран от #22

  • 20 войводата

    6 3 Отговор
    а КОМПРОМИС ЗА ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ЛИИИ
    СУУДЖУУУУЦИИИИ
  • 21 Димитърдд

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Поздравче":

    Важното е че президента Тръмп бе прав като каза Германия иска да я защитаваме от агресивна Русия, хем пълни касите на Кремъл с валутни постъпления от продажбата на руската газ. Германия се доказа със северен поток 1 и 2 че е най големият лицемер и двуличник от западният свят. Русия първо ги корумпира, а после ги купува. Пример е случаят с немският социалист и бивш канцлер Герхард Шрьодер които сега е шеф на борда на северен поток 1 и член на борда на Роснеф със заплата от 1 милион евро.

    Коментиран от #23

  • 22 Димитърдд

    3 14 Отговор

    До коментар #19 от "Света Ракета":

    Защо лъжеш като цитираш какво казват руснаците. Всъщност САЩ продават тяхната газ по евтино. Съвсем наскоро Полша сключи договор със САЩ за доставка на газ. Докато Русия винаги е продавала най скъпите горива и това е публичен факт. Защо има руснаци във Венецуела страната с най големите петролни залежи. По една основна причина, благодарение на контрола над тъпият Мадуро руснаците влияят на цените на световната сцена. Не разбирам тези българи които хем купуват скъпите руски бензин и газ, които са със ниско качество, което скапва по бързо двигателите на колите ни хем ги защитават казаците . Предпочитам да карам колата си с румънска газ. А на тези защитници на крадливата Русия им пожелавам да погледнат фактите и да си защитават интересите, но свойте, а не интересите на една чужда държава каквато е Русия.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Да го кажем направо.

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "Димитърдд":

    Еми който го може си го може бе-имат пари и си плащат-що пищиш? Ако не е Шрьодер ще е някой друг-кой ще откаже 1мил зплата?--и тук трябва да ти светне нещо в главата--че приказките за "общия евро дом" за "единна Европа" за "евро-атлантическите ценности" са само за балъците ---а истината е една---интерес......Дано да го проумееш това
  • 24 Да го кажем направо.

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "Димитърдд":

    ДА БЕ ДА-американската газ била по-евтина--еми виж в нета бе каква е цената за Полша,Испания и Литва-балтийците изреваха от американската газ-затова и държавата се принуди да дотира часните потребители-ама до 2020-а след това??? Та не разправяй простотии тук
  • 25 хамсал

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Димитърдд":

    Американския втечнен газ катастрофира и на френския пазар, след като Литва се отказа да купува скъпото гориво. Въглеводородните войни вървят и с пазарни средства.
    През януари т.г. Литва се отказа от американския сгъстен газ. Литовските власти излязоха с номера, че газотранспортната система на страната не е приспособена за американския висококалориен газ.
    Франция разглежда възможността за забрана на вноса на американски сгъстен природен газ, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на изказване на френския министър на екологията Сеголен Роаял. Париж не иска да купува американския природен газ, мотивирайки се, че в него е прекалено голям делът на шистовия газ. Това е от Ройтерс, съсел!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бидон

    6 1 Отговор
    САЩ като цяло англосаксонците смятат останалия свят за по нисши от тях , съответно ти си никой, грабят и налагат "демокрация" където могат

    Коментиран от #28

  • 28 мъдин

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Бидон":

    на тебе какво ти ограбиха ве тюфлек

    Коментиран от #29

  • 29 не на либерал идиотизма

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "мъдин":

    ограбиха ми родина та тотално за 30 год.от 9мил. 89г на 7млн.2019 ( като основно сега са тъмно лилави субекти и много лумпени с промити мозъци като теб) от развита държава през 1988г в металургическата, химическата, селскостопанската промишленост, държава с атомна централа и армия от която всеки съсед се съобразява, здравеопазжане и образожание на световно ниво при това БЕЗПЛАТНО. Ето това взеха от България англосаксите начело на любимата ти империя на войните и разграбването по света-сащ
  • 30 Rado

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Tervel bitcoin":

    Нито една тръба, нито 8бр. F16 ще ни направят значими. За да стане значима България трябва да развива наука и да произвежда неща, които да продава..., но затова трябват много пари...