Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 09:37 6 199 20

Булка на „Ислямска държава”: Виждах отрязани глави

  • ислямска държава-
  • булка-
  • сирия-
  • джихадисти-
  • отрязани-
  • шамима бегум

В момента младата жена се намира в бежански лагер в Сирия

Булка на „Ислямска държава”: Виждах отрязани глави - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За живота си в контролираните от „Ислямска държава” територии в Сирия разказа 19-годишната Шамима Бегум, която през 2015 г. заедно с още две ученички избяга от Обединеното кралство в Сирия, за да стане булка на ислямистите.

За пръв път от четири години Бегум проговаря публично за събитията, които ѝ се случиха след бягството, в интервю за английското издание „Таймс”. В момента младата жена се намира в бежански лагер в Сирия, бременна е в 9-ия месец и казва, че иска да се върне у дома, за да може да роди там. Разказва още, че е имала две деца, които са починали.

Бегум споделя, че по време на престоя си в Сирия е виждала отрязани глави, което обаче не я смутило. Двете момичета, с които булката на „Ислямска държава” бяга през февруари 2015 година, са починали. Ученичките стигнали със самолет до Турция, а оттам пресекли границата със Сирия. След като пристигнали в Ракка, били настанени в къща с други момичета кандидат-булки.

„Подадох молба да се омъжа за боец, говорещ английски, на възраст между 20 и 25 години”, споделя в интервюто Шамима. Десет дни след пристигането си се омъжва за 27-годишен холандец, приел исляма. Преди две седмици съпрузите бягат от Багуз – последната територия в Източна Сирия под контрола на „Ислямска държава”. Съпругът ѝ се предал на група сирийски бойци и сега тя е една от 39 хил. души в бежански лагер в Северна Сирия.

Попитана дали животът в някогашната крепост на „Ислямска държава” – Ракка, е бил такъв, какъвто тя си го е представяла, Бегум казва: „Да. Беше като нормален живот. Животът, който показват в пропагандните видеа – това е нормален живот. От време на време има бомби и такива неща, но като изключим това ...”. Младата жена си припомни и за случая, когато за пръв път видяла отрязана глава: „Беше на пленен боец, заловен на бойното поле. Враг на исляма. Единственото, което си помислих, е какво би направил той на една мюсюлманска жена, ако имаше тази възможност”. Бегум разказа още, че вече не е 15-годишното момиче, което избяга от училище и не съжалява, че е отишла в Сирия, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главата

    9 4 Отговор
    И моя за го резнали .
  • 2 Джигит

    88 2 Отговор
    Изпечена джихадиска и ще я връщат на острова да почбе да сглобява бомби!!?? Преди това да вземат да и отрежат ръцете!
  • 3 ьььььььььььь

    68 3 Отговор
    И много отрязани пишки си виждала-100 %
  • 4 Опа

    76 1 Отговор
    Всичко било нормално, да се измъчват хората да ги обезглавяват бавно, понеже били врагове на исляма! Промити мозъци!Тази май за друго е избягала!
  • 5 Д-р Фройд

    74 1 Отговор
    Всичко е нормално, умряли са и две деца и двете и приятелки видяла е отрязани глвави но всичко е нормално за нея!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    50 2 Отговор
    Тая ще те разпори без да се замисли. Нито съжалява какви ги е дробила, нито вижда нещо нередно в това да се режат главите на хора-врагове на ислиама, нито пък за нея има нещо нередно в Сирия. На 19г с три деца, браво на размножаването на такива индивиди, на Аллах му трябват много воини за бойци против неверниците.
  • 8 Европеец

    40 1 Отговор
    Естествено че тази и другите като нея са за трепане но ние щото сме толерантни........ Ще от гледаме нашите главорези!!!! А! Защо не я попитаха ДжУрналта защо иска да роди в Великобритания????????? В ТАЗИ НЕВЕРНИЧЕСКА ДЪРЖАВА?????????????
    И какво означава, Врак на Исляма?????????
    Религия с много '' разклонения '' да кажем, За които такива Болни Мозъци НЕ ЗНАЯТ НИЩО!!!!................. ТЕ, много неща могат да се кажат но Има ли Смисъл???????????????????
  • 9 onq s konq

    17 1 Отговор
    И ас сам са кандидатирал за булка на ниакои буец от ИДИЛ
  • 10 Стоянов

    20 0 Отговор
    На въжето :)))
  • 11 Западните ценности!!

    25 1 Отговор
    Вече има ясни доказателства, че терористите са създавани и подкрепяни от Запада!!! Дават медийна трибуна на терористи, но не и на учени и нормални хора. Дават й право да се върне , макар че е терористка. Най-вероятто като се върне ще й дават помощи и още куп привилегии

    Коментиран от #18

  • 12 Гъдю Гъдев

    6 0 Отговор
    И 200 германски zurück.
  • 13 Kasapina

    19 0 Отговор
    Да си стои там ида си ражда там какво иска от Европа ДАИ гледат копелето
  • 14 me be re

    16 1 Отговор
    Като НЕ съжалява, да я връщат обратно. Тъкмо ще народи още дечурлига
  • 15 Хасан

    7 3 Отговор
    Какво прави липсата на секс в Англия ..всичко живо дженжхри и пияници с меки пишки
  • 16 Bubbles

    13 0 Отговор
    Никаква Европа за подобни твари, само парче олово между очите и у дупката!
  • 17 коце

    3 1 Отговор
    Виждала е резани глави - ужас !
  • 18 прикордонник

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Западните ценности!!":

    Да, наистина! В Раша Тудей ги гледах доказателсвата! Там гледах и че в швейцария вече разрешили некрофилията и педофилията, а в Норвегия мислят да не изостават и направят задължително да "спиш" с детето си. Освен ако не са ти го взели за шамар де!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания