19 Февруари, 2019 10:24 1 353 3

Косово ще преразгледа митата за Сърбия

  • косово-
  • мита-
  • хашим тачи

Хашим Тачи заяви, че неговата страна ше се съобрази със съветите на САЩ

Косово ще преразгледа митата за Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Косово ще преразгледа решението си за повишаване на митата за внос на стоки от Сърбия. Това заяви косовоският президент Хашим Тачи, цитиран от Локално.мк.

САЩ вече подложиха на натиск Косово за отмяна на митата. Според Тачи страната му ще се съобрази с това искане, но ѝ трябва време за преразглеждане на решението.

„Косово имаше право да вземе това решение, но трябва да се погрижим за нашите отношения със САЩ. Благодарение на тях сме независима държава и ще се вслушваме в техните съвети“, заяви Тачи.

САЩ се опитват да договорят споразумение със Сърбия за признаване на статута на Косово. Това ще отвори пътя и на двете страни за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 1 Отговор
    Този не е ли военнопрестъпник?
    Не го ли издирваха с 'ЧЕРВЕНА БЮЛИТИНА"?
  • 2 Знам знам🙄

    7 1 Отговор
    Тъй тъй и наркобарон и терорист. Личен приятел на Осама е и един от най важните ислямски агенти на ЦРУ. АБЕ парадоксална личност.
  • 3 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    5 0 Отговор
    Отново новина свързана със САЩ