Last news in Fakti

23 Февруари, 2019 10:46 1 900 1

Тръмп с нова заплаха към Конгреса

  • доналд тръмп-
  • конгрес-
  • стена-
  • мексико-
  • вето

Ако има резолюция за границата, американският президент ще наложи вето

Тръмп с нова заплаха към Конгреса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В случай, че Конгресът гласува резолюция, блокираща обявеното от президента на САЩ Донлад Тръмп извънредно положение, което би му позволило да финансира изграждането на стена по границата с Мексико, то той ще наложи вето върху това решение. Тръмп заяви, че ще използва правото си на вето срещу резолюцията, внесена от демократите в Камарата на представителите.

„100-процента съм уверен, че ще наложа вето”, категоричен беше Тръмп пред журналисти.

С внасянето на резолюцията дефакто е налице конституционен сблъсък между президента републиканец и Демократическата партия. Очаква се документът да бъде гласуван в Камарата на представителите на 26 февруари. Резолюцията на демократите е почти сигурно че ще бъде приета, тъй като те имат мнозинство в Камарата. Предстоящата битка ще е изпитание за подкрепата на републиканците за Тръмп, коментират американските медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    4 4 Отговор
    Този се събуди в края на мандата