18 Февруари, 2019 10:54 1 359 7

Тръмп готов за битка с Конгреса

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ готов за първо вето в мандата си

Тръмп готов за битка с Конгреса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп продължава своите противоречия с Конгреса, съобщи Fox News.

Информацията се позовава на съветника в Белия дом Стивън Милнър. Президентът на САЩ е готов да наложи първо за мандата си вето.

Това ще стане, ако Конгресът отхвърли наложеното от него национално извънредно положение. Тръмп предприе мярката, за да осигури средства за строеж на гранична стена. В ситуация извънредно на положение той ще може да отдели пари за стената, без да има нужда от позволението на Конгреса.

В момента конгресмени готвят резолюция за отхвърляне на извънредното положение. Тръмп вече опита да преговаря с демократите за строеж на стената.

Те обаче са готови да му отпуснат много по-ниска сума от исканата от него. Според експерти неговото решение може да бъде оспорвано в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венсеремос

    3 0 Отговор
    Амигос
  • 2 Браво!

    7 3 Отговор
    Патокът Доналд е готов за битка с джендъргреса!
  • 3 Муньо

    8 0 Отговор
    Само така чичо Дончо
  • 4 Коментар📝

    8 1 Отговор
    ЧИЧО ДОНЧО ВЕЛИКАН🤗
  • 5 Дедо ви

    4 0 Отговор
    Едно нещо да прави Тръмп правилно и те му пречат. Иска да построи стена и да спаси страната от скакалците, а те го атакуват точно за това, а не за другите простотии.
  • 6 Опа

    0 0 Отговор
    Браво!След като я направи да ни опраеи южната граница и толерастите в парламента!

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Опа":

    Висока му е заплатата - не можем да си го позволим. А и тоя е доказано психически нестабилен - да караш проститутки да уринират в леглото където е спал Обама в Москва е най-малкото откачено. Затова сега е мека мария когато разговаря с пути. А и май ще влиза от Белия дом в затвора и може да не стигне до нас.