Last news in Fakti

27 Февруари, 2019 15:57 1 788 5

Индия и Пакистан търсят помирение

  • индия-
  • помирение-
  • пакистан

САЩ съдействат за диалог

Индия и Пакистан търсят помирение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пакистан е готов да разговаря с Индия за разрешаването на проблемите между двете страни. Това заяви пакистанският премиер Имран Хан, цитиран от РИА Новости.

По-рано днес пакистанските военни свалиха два индийски изтребителя. През последните седмици спорът между двете страни за региона на Кашмир отново се поднови.

„Ние не предприехме действия по-рано, без да оценяваме щетите от индийските въздушни удари, за да имаме оправдана реакция. Два индийски изтребителя навлязоха в нашето въздушно пространство и ние ги свалихме при ответен удар, за който имахме основания“, заяви Хан.

Той допълни, че войната не е полза за нито една от двете страни. Премиерът се надява скоро диалогът да бъде възобновен.

В същото време държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова двете страни да проявят сдържаност и да избегнат ескалация на отношенията си при всякакви обстоятелства. Той вече е провел разговори с външните министри и на двете страни. Той ги е насърчил да търсят по-широк диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски психо

    6 0 Отговор
    Тоя пък къде се меси, големия миротворец!
  • 2 истина

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Коя държава и прокопсала с негри, цигания и ислям?
  • 3 стоян

    4 0 Отговор
    Това са две държави с достатъчно младо население което е готово за война и тя рано или по късно ще започне Така е било и в Европа 1915 година
  • 4 джими

    0 0 Отговор
    скъпо Майк, драги ми Помпейо, според мен човешките права не се спазват в тези държави! Идете да им закарате малко демокрация..пратете им 10-20000 тюленчета и ще им решите всички проблеми. Преди това се разберете с тях в кой точно хотел ще отседнат :))))))))
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Сакън ,да не сте посмели да се примирявате. Почвайте да се трепете ,че сайр трябва да гледаме.