Last news in Fakti

2 Март, 2019 13:11 4 112 17

Мирът се отлага! Индия и Пакистан отново на ръба на войната

  • индия-
  • пакистан

Четирима цивилни загинаха, след като в спорния Кашмир избухнаха престрелки

Мирът се отлага! Индия и Пакистан отново на ръба на войната - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима цивилни са били убити и 11 ранени при тежка престрелка между пакистански и индийски гранични сили в оспорвания регион на Кашмир, съобщиха служители, цитирани от DPА.

Съобщава се за многократни нарушения на прекратяването на огъня в граничния район, след като напрежението между двете съседни ядрени държави тази седмица ескалира, подхранвайки страховете от избухване на пълномащабен конфликт.

24-годишна жена и двете ѝ малки деца са загинали в района Пунч в управляваната от Индия част на Кашмир при нощна бомбардировка на пакистански войски по протежение на контролната линия, съобщи полицай. Бащата на децата е в критично състояние.

Контролната линия, която е фактическа граница, разделя оспорвания регион на Кашмир на две - едната част е под управлението на Индия, а другата - на Пакистан.

Седем други цивилни са ранени вчера при обстрела в граничния район Ури.

От пакистанската част на Кашмир съобщават за тежък индийски обстрел, убил късно снощи момче и ранил трима в района Котли.

Граничните сблъсъци избухнаха часове след като пакистанските власти освободиха индийски пилот като жест на помирение за успокояване на напрежението.

Самолетът на пилота беше свален в сряда след въздушен бой с пакистански самолет и по-късно летецът беше пленен.

Ден по-рано индийските военновъздушни сили обявиха, че са нанесли удар по предполагаем военен тренировъчен лагер в Пакистан, в отговор на самоубийствена атака, убила на 14 февруари 40 военни в индийската част на Кашмир.

Двете страни договориха прекратяване на огъня по границата през 2003 г., но то често бива нарушавано, а граничните сили се обвиняват взаимно, че вземат на прицел военни постове и местни хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Черна Врана

    5 6 Отговор
    Айде смършите от обора да ходят да си предлагат рето оръжията на черните!

    Коментиран от #3

  • 2 Borislav Popov

    12 13 Отговор
    Иска ми се индийците да ги запукат тия гнусни ислямисти и да им таковат таковата. Разбира се родната рублофилня ще плачка, ама ще им дадем по една носна кърпичка и един памперс и готово.
  • 3 русофилска подлога

    9 20 Отговор

    До коментар #1 от "Черна Врана":

    Хората сами си търсят американското оръжие ,никой не го предлага.Виж от оръжието на руския обор никой не се интерсува и те сами трябва да си го предлагат !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Лизачи на руски задни части

    9 13 Отговор

    До коментар #3 от "русофилска подлога":

    Не е вярно оня ден продадохме 3 калашника с 2 пълнитела на сериозен клиент и каза че е ако е доволен ша купи още 3 броя

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Цирей

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Лизачи на руски задни части":

    4 калашника и едно РПГ забравиха в задника ти!
  • 7 ЦК ВОЛГОГРАД

    6 4 Отговор
    Българския лизач по добрия лизач.
  • 8 1944

    3 15 Отговор
    ще падат руски щайги от небето.
  • 9 Зумбюл

    7 2 Отговор
    Нашите индийски братя ще победат!
  • 10 Хасан

    4 8 Отговор
    Нашите пакистански братя са непобедими!
  • 11 Майкъл Север

    16 1 Отговор
    Кашмире, Кашмире, земьо северномакедонска, па ли ке те делиме?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Знам знам🙄

    5 0 Отговор
    Ми то тва си е стар конфликт. В смисъл от сериозния тип. Твърде различни да са заедно твърде еднакви да не са. Но чисто логистически са на много стратегически места. И двете имат място в световната икономика. На световната шахматна дъска задълбочаването на този конфликт ще предизвика много интересни рокади, смени на стратегията и жертване на маловажни фигури.
  • 14 нервен

    5 2 Отговор
    Това е проблема с мохамеданите ...и в двете държави живеят хора от една народност но заради агресията заложена в Корана и промитите прости мозъци изповядващи мохамеданството трябва да се живее в разделение война смърт и евентуална ядрена развръзка на нещата която вече касае всички ни
  • 15 икем

    4 1 Отговор
    Много интересно, не мога да намеря никаква информация за сваления самолет. Ако е бил руско производство, щеше да има всичко подробно (че го е свалил американски, с еди-каква си ракета, в толкова часа, па как го прихванал, па как били 10, а пък американските 2, но другите избягали и обратното, ако беше американско производство)
  • 16 Груьо

    9 2 Отговор
    Това, което пише в медии на английски език е че сваления индийски самолет е ъпгрейтната версия на Миг 21 . Явно преди да бъде свален обаче е успял на свой ред да удари и свали пакистански Ф-16 Фалкон, (въпреки че Пакистан отрича) което само по себе си е успех тъй като Ф-16 се води по нов и висок клас боен самолет от Миг 21
  • 17 123

    5 0 Отговор
    Циганска работа.