Last news in Fakti

3 Март, 2019 19:50 3 637 13

Пияният руски капитан остава в ареста

  • пусан-
  • кораб-
  • юна корея

Kорабът "Сийгранд" се вряза в участък между две мостови подпори в южнокорейския град Пусан

Пияният руски капитан остава в ареста - 1
Снимка: Shutterstock

Съд в южнокорейския град Пусан продължи срока на задържане под стража на капитана на руския кораб "Сийгранд", който на 28 февруари се вряза в мост на пристанището, съобщи днес руският консул в града, цитиран от ТАСС.

Консулът обясни, че срокът на задържане в предварителен арест в този случай не може да надхвърля 10 дни. След изтичането им материалите се предават на прокуратурата за проверка и повдигане на обвинение.

В противен случай арестуваният бива освобождаван незабавно. След като получи материалите, прокурорът има право да определи нов 10-дневен срок за задържане под стража, с възможност за продължаването му за още 10 дни, за да вземе процесуално решение.

В четвъртък руският кораб "Сийгранд" с водоизместимост 6 хиляди тона се вряза в участък между две мостови подпори, повреди моста и направи дупка с размери пет на пет метра. Преди това, отдалечавайки се от пристана, корабът проби закотвена наблизо яхта. Няма пострадали.

Екипажът от 15 руснаци е задържан.

След сблъсъка на кораба в моста южнокорейски медии съобщиха, че концентрацията на алкохол в кръвта на капитана е била 0,086 промила, при разрешено ниво от 0,03 промила. Следствието трябва да установи дали той е управлявал кораба сам или е бил прехвърлил управлението на член на екипажа.

Не е ясно и защо корабът се е движил към моста при положение, че е трябвало да плава в обратна посока. Според пристанищните власти 40 минути преди сблъсъка "Сийгранд" е пробил круизен кораб.

По данни на морската полиция руският кораб е пристигнал в Пусан в сряда сутринта с товар от 1495 тона железни тръби. В четвъртък се отправил за Владивосток, натоварен с 1415 тона стоманени пружини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    12 3 Отговор
    Сега ще си отпие.
  • 2 Наивен русофил

    17 7 Отговор
    Свобода за представителя на нашата обожавана нация!

    Коментиран от #3

  • 3 фалшиви новини

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Наивен русофил":

    ти си некрофил.
  • 4 гост

    9 5 Отговор
    Сега като като изпие 2 кила соджу и си тръгне с маршова стъпка корейчетата ще го гледат като БЕН ТЪРПЕН !!!! И ще го изпратят като герой !!!!

    Коментиран от #11

  • 5 Насран русофил

    9 4 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 6 Ал Купоне

    11 4 Отговор
    Може да е бил пиян, но е направил кораба точно между двете подпори, които не са пострадали ! Те имат една поговорка руснаците, която е таман за този случай - Майсторлъка си и да искаш, не можеш да го пропиеш !
  • 7 5.промила

    12 10 Отговор
    Пропаднала нация.
  • 8 112

    13 0 Отговор
    стойности до 0.2 промила алкохол са допустими в организма и без прием на алкохол. има грешка в превода.
  • 9 Морски

    9 3 Отговор
    Моряк който не пие не е истински моряк !

    Коментиран от #10

  • 10 коментар

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Морски":

    Що годе ти е вярен коментара!Аз не съм виждал кой знае колко трезвен руски моряк!Като видят бутилката и забравят, че ще ходят на вахта!!!!
  • 11 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ха ха като изпие две кила суджо и се напие като свиня ще предизвика само смях сред корейчетата. Все пак говориш за нацията пиеща най - много алкохол в света на човек от населението.
  • 12 1944

    1 4 Отговор
    свинята ще изпадне в алкохолна абстиненция.
  • 13 hmhmhm

    2 0 Отговор
    количеството от 0.086 е нищожно
Новини по държави: