5 Март, 2019 08:27 2 293 17

Израел и САЩ тренират ракетна война

  • сащ-
  • израел

Пентагонът разполага за първи път ракетна система ТНААD на територията на стратегическия си партньор

Израел и САЩ тренират ракетна война - 1
Снимка: Shutterstock

Израел и САЩ ще започнат в понеделник едномесечно съвместно учение за противовъздушна отбрана, по време на което за първи път в Израел ще бъде разположена батарея на американската противоракетна система THAAD, съобщават израелските медии, цитирайки европейското командване на американските въоръжени сили (EUCOM).

Съвместното учение сигнализира за засилване на военното сътрудничество между двете страни, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че планира да изтегли по-голямата част от американските сили, разположени в Сирия.

"По указание на министъра на отбраната на САЩ, европейското командване на САЩ разположи система THAAD в Израел в началото на март", се уточнява в изявлението.

Целта на този ход е да се демонстрира продължаващият ангажимент на САЩ към сигурността на Израел.

Като част от разполагането на ПРО системата, американските военнослужещи ще работят на различни места в Израел, за да помогнат на местните военни сили да приведат в съответствие съществуващата ПВО и ПРО архитектура със системата THAAD.

Учението ще позволи на американските военни да инкорпорират ключови способности, разположени в страната и Европа, със своите партньори в израелската армия, уточниха от EUCOM.

Системата THAAD, смятана за една от най-модерните в света, ще бъде добавена към съществуващата израелска противовъздушна отбрана, която понастоящем включва "Железен купол", проектиран да сваля ракети с малък обсег, както и системата Arrow.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВРАБЧЕ сдуханяк

    10 2 Отговор
    Една ракета и за мен у село
  • 2 El comandante

    8 17 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #6

  • 3 Анти седераст

    13 7 Отговор
    Синагогата управляваща чудовищния режим в САЩ е на колене и трепери от ужас.

    Коментиран от #16

  • 4 Главният равин

    5 0 Отговор
    Пасив Коен
  • 5 Според мен

    4 7 Отговор
    Иран ще им епм на тия гадове.

    Коментиран от #9

  • 6 ВАСАЛА

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "El comandante":

    ПОНЕ СЕ ИЗПРАВИ , НЕ НА КОЛЕНЕ !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Мосак фонсека

    3 1 Отговор
    Кат гледам снимката,май тренират с руски ракети.

    Коментиран от #10

  • 8 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "ВАСАЛА":

    Това трябва да се напомня на Йотова постоянно - като види гундяев и автоматияно и се подкосяват краката и коленичи. Любов, кво да я правиш....
  • 9 Всичко руско е скрап

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "Според мен":

    С какво ? Нали преди известно време имаше масирана ракетна атака срещу Израел с 450 ракети. Какво се случи ? По малко от 10 достигнаха израелска територия и почти не нанесоха щети. Иран е обречен . Израел чакат от новите самолети цистерни КС 47 и след това ще ги занитат брутално.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Хрис

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мосак фонсека":

    Точно -С-75
  • 11 Хрис

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Всичко руско е скрап":

    Пич, аха:-) остави бирата , с която всяка сутрин се наливаш, размърдай пипето и помисли. Закаво им е на евреите тази нова противоракетна система, след като си имат действаща противоракетна отобрана с три подсистем -железн купол, пршката на Давид и Хед (стрела), при положение, че всичко руско е скрап? Евреите не хвърлят пари за този дето духа!
  • 12 Хрониките на Евразия

    2 2 Отговор
    Слава на Синагогата!
  • 13 Макье

    0 0 Отговор
    Тия па кье пуцат с фунийки!..
  • 14 Да де...

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Всичко руско е скрап":

    Замеряха ги с ракети производство 80-те до 90-те години щото технологично модерни нямат..! Ти на това ли се радваш като малко дете..?Ако Китай,или Русия ги зачешат с хиперзвуковите..не прашката на Давид ,не Железен купол ами и кофата на Артемида не мож ги спаси. ..хи...хи..
  • 15 змеъ

    0 2 Отговор
    Сащисаните поискаха от Исраел технологии за да подобрят своята ПВО защита. Сега разбрахме колко са платили за тази услуга. - 1 систена ТААД. Бизнес онли.
  • 16 ДДимитърдд

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Стига с простотии. Израел е ядрена държава. Зад тях са най мощният военен съюзник САЩ. Много гледате руски анимационни филми с военна тематика. Руското Зомби е много трудно същество за лекуване.
  • 17 До Хрис

    2 0 Отговор
    ...Евреите не хвърлят пари за този дето духа! ... Хрисе, това последното изречение, казва, че THAAD е по-добра от това, което има.