Last news in Fakti

15 Март, 2019 08:50 1 540 13

Израел отново засипа Газа с ракетен огън

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • ивица газа

Самолети са бомбардирали два поста на "Хамас" в южната и северната част на територията

Израел отново засипа Газа с ракетен огън - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Експлозии бяха чути в ранните часове на днешния ден в ивицата Газа, а палестински свидетел посочи, че израелски самолети са бомбардирали два поста на "Хамас" в южната и северната част на територията, предаде Reuters.

Израелската армия потвърди, че е атакувала "терористични цели" в Газа, часове след като от анклава бяха изстреляни две ракети към района на Тел Авив.

Сирени за въздушна тревога са се задействали в израелски общини край ивицата Газа, малко след като Израел нанесе въздушни удари срещу обекти на "Хамас" в анклава в отговор на две ракети, потвърдиха цивилни свидетели.

Вероятният ракетен обстрел е последвал израелските удари. В изявлението на армията не се посочват подробности.

Няма непосредствени данни за жертви на въздушните удари. Те са засегнали четири сгради, използвани от силите за сигурност на "Хамас", които са били евакуирани като предпазна мярка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    9 4 Отговор
    Много точен анализ на Валери Найденов. Затова мрат милиони в Ирак и Сирия. Ваши сънародници също умират за този Храм в Ирак. Затова Ротшилдите създадоха т.нар. "израел".

    "Вече 70 години, ту по-бързо, ту по-бавно, Израел си възстановява Обетованата земя и затяга примката около свещения баир, където едно време е стоял Кивотът. Затова мюсюлманите по света много се дразнят и от най-малката промяна в статута на Йерусалим. Засега самият хълм се стопанисва от йорданския “вакъф” и на евреите е забранено да се молят там. Тяхното място за молитва е пред западната стена под хълма, известна като “Стената на плача”. Но както напредва геополитиката, не е далеч денят, когато ще могат да се качат горе."

    Как президентът Тръмп ще влезе в Библията? Много просто – като построи третия Храм на Соломон на Храмовия хълм в Йерусалим. Това ще му гарантира публикация в Стария завет.

    Сега на този баир се издигат две мюсюлмански светини – Куполът на скалата и джамията Ал Акса.

    Вероятно едната светиня ще трябва да се събори, но и да се намери свободно място някъде в залесената част на хълма, мюсюлманският свят ще закипи като самовар. Защото този хълм е третото по святост място за мюсюлманите след Мека и Медина. От тук пророкът Мохамед се възнесъл към небето с вълшебния кон Барак, на чието име е кръстен предишният президент на Съединените щати.

    Според евреите пък на този баир се намира един камък, на който бил стъпил Яхве, докато сътворявал света. Според тях още цар Давид

    Коментиран от #8

  • 2 Хахаха

    8 1 Отговор
    Няма да има Трети Храм и няма да се върне еврейския Месия. Ако не псотроят Трети Храм, Месията ще си остане на Небето. Така пише в Талмуда.
  • 3 Баирът на Хълма на Купола в Йерусалим

    7 1 Отговор
    ача”. Но както напредва геополитиката, не е далеч
    Според евреите пък на този баир се намира един камък, на който бил стъпил Яхве, докато сътворявал света. Според тях още цар Давид купил този хълм и затова днес
    Старият завет има силата на нотариален акт. Нещата явно отиват към реституция. Когато Тръмп стана президент, израелският Синедрион го призова да помогне, за да се възстанови Храмът. Същата молба бе отправена и към руския президент Путин."
  • 4 Анти седераст

    8 7 Отговор
    Как се живее в такъв психо катун, обстрелван денонощно от ракети заради вярвания от Каменната ера? Що за невежи примитиви създадоха еврейска държава? В кой век живеят чримитивите на Ротшилдите? Преди 10 г. край Йерусалим откриха стъпки от динозавър....
  • 5 Анти седераст

    7 2 Отговор
    Ако построят Храма на свещения баир и Месията не слезе на Земята, какво правим тогава? Кой ще върне животна на избитите от САЩ/Израел милиони араби за този баир?

    Коментиран от #11

  • 6 Насран русофил

    3 5 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 7 ЮсуФ

    7 9 Отговор
    Бий по канчето, палестинските свине. 😎🔫😊
  • 8 въпрос

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анти седераст":

    На така подробно информиралия ни за борбата между исляма и християнската религия бих задал въпрос, коя от двете страни е по-толерантна? И трябва ли арабите да плъзнат по целия свят, за да убиват хора по улиците, да изнасилват, да взривяват ту джамии, ту католически и православни църкви? Защото да демонстрираш познания по даден въпрос е едно, но всичко това трябва да ти помогне да вземеш отношение. Защото на теория ислямът сигурно е миролюбива и мъдра религия, но с нея прекалено се спекулира за оправдание на чудовищни нападания над невинни хора, особено в държави, съпричастни на арабските мигранти, които плъзнаха по целия свят. Нападението в гръб над беззащитни хора, над жени и деца, които биват изнасилвани и убивани дали е повод да се проявява съчувствие към арабския свят? И те да бъдат приравнявани с народа на Израел?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 noname noface nonumber

    3 4 Отговор
    Единственият ожален агресор в света е ........
    а Израел
    б Сирия
    с Бангладеш
    Всички знаят верният отговор браво
  • 11 Велика България

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Ами ако много те е жал за арабите, що не ги смениш? Дай си задника вместо тях..
  • 12 МОСАД

    9 2 Отговор
    Ако самия автор си разбира какво е писал ,пак добре . Хронологията на събитията е следната -към 21 ч.местно време са изстреляни 2 ракети «Фаджер-75» ,като целта е бил Гуш-Дан . Едната ракета е била свалена от Железен купол , а другата се е отклонила и паднала в морето. Отговорност е поела организацията Ислямски джихад. Около 0:00 местно време е започнала ответната офанзива като са били атакувани център за планиране на ХАМАС , както и подземен цех за сглобяване на дронове и ракети и други цели.
  • 13 Насран русофил

    2 3 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган