Last news in Fakti

8 Март, 2019 06:29 1 478 17

Европа трябва да засили натиска над Мадуро

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро

Хуан Гуайдо призова да се спре изземането на държавни активи

Европа трябва да засили натиска над Мадуро - 1
Снимка: БНГНЕС/EPA

Европа трябва да засили финансовите санкции срещу режима на президента на Венецуела Николас Мадуро. Това заяви опозиционният лидер Хуан Гуайдо, цитиран от France 24.

Гуайдо се самообяви за президент на Венецуела в началото на годината. Той вече има подкрепата на повече от 50 страни.

„Европейските страни би трябвало да засилят финансовите санкции срещу режима. Международната общност трябва да осуети използването на парите на венецуелците. С тях се оказва натиск над противниците на режима. Имаме нужда от подкрепа“, заяви Гуайдо.

В момента САЩ налагат санкции, с които ограничават достъпа до средства на венецуелското правителство. Вече има обвинения срещу властите, че се опитват да изнасят златния резерв на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуро

    16 1 Отговор
    Чувате ли как го местя в другия крачол???

    Коментиран от #5

  • 2 Да го кажем направо

    27 3 Отговор
    Е добре бе-сега тоя не е ли чист предател за народа си...Защото точно тези мерки за които призовава Гуайдо ще се отразят най-вече на обикновенните хора там...И как искате да бьде подкрепен от народа си-няма как да стане...просто поредното амерско мекере..

    Коментиран от #3

  • 3 среднощен

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо":

    "Мекеретата" са или американски, или руски..!? Общото между тях е, че всичките са на "рафта за продан"..!? Съвременната "политика" на такива лидери е - да се "продават" по-скъпо. Жалко за народа - той винаги е потърпевш!
  • 4 Румяна Костова

    16 1 Отговор
    Да използува Венецуела парите, придобите от нефт и сега са осуетени от началниците на Гуайдо чрез санкции,блокирани са международните и сметки.За 9-март са насрочени 2 митинга, единият е в подръжка на
    Мадуро, а другият ще проведе самопривъзгласилият се президент Гуайдо.Ще видим кой от двамата има по-голяма поддръжка от народа.
  • 5 Саддам Хюсеин

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мадуро":

    И аз така го местих,после ме пратиха при девиците,ама няма девици.
  • 6 Borislav Popov

    15 1 Отговор
    И защо Венецуела да не изнася златния резерв ? Значи ако го изнесе в обора - може ! Защо тогава държави като Холандия и Германия - можаха да изнесат златото си в обора ? Защо не реваха тогава ? А пък сега и не могат да си го вземат обратно !! С какво краварите в това отношение са по добри ??
  • 7 Borislav Popov

    21 1 Отговор
    Да попитам само - къде отиде златото на Садам и Кадафи ? 143 тона от златото на Кадафи и 160 милиарда долара изчезват мистериозно !!!Либия притежава и много сребро . Кадафи възнамерява да създаде нова панафриканска банка и валута ! То за това и западните хиени разконтриха Либия !

    Коментиран от #8, #9, #17

  • 8 Жеката

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Няма кой да ти отговори нещо смислено тук-в този форум.Може да се опита някой соросоид сьс изтьрканите си нпо лозунги...А ситуацията с Венесуела е крайно прозрачна-американците години наред я сьсипваха тази дьржава ,с едничката цел-нефт...
  • 9 СссереМ

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Изопачените ти факти и извратена логика нямат край.

    Коментиран от #12

  • 10 Хаджи хаджи Българин

    12 1 Отговор
    " Гуайдо се самообяви за президент на Венецуела в началото на годината. Той вече има подкрепата на повече от 50 страни." И кои са тези 50 страни? Ех тия двата лебедка дето кацаха преди няколко месеца във Венецуела накараха яките да напълнят гащите! И от тогава се започна!
  • 11 Що така

    9 0 Отговор
    Европа трябва да засили натиска над Мадуро...............Пишете малко по ясно , над кое Мъдуро , лявото или ....дясното ????????????

    Коментиран от #13

  • 12 Хаджи хаджи Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Гледаш много телевизия и слушаш чалга, от което нямаш време да мислиш самостоятелно! Кажи ми с какво можем да ти помогнем, за да не слушаш чалга по телевизията! Сетих се! Ако разбираш поне два "чужди" езика, проверявай
    Всяка информация от кой и от къде идва! Иначе Борката е прав! Но има и един друг плъх, дето се крие зад неговото име!
  • 13 Баба Вуна

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Що така":

    Ех баба, то за жълтурковците като Беновската пита, е важно да е вътре в статията! Дали ще е Мандуров или Мадуров, кой го интересува, след като , на човек не му оставят време да мисли! Чакам да ми изтриете коментара, и ще ви кълна лато стара циганка!
  • 14 ХАСАН

    7 1 Отговор
    Гуайдо да изчака следващите избори и ла се кандитатира за президент...какво значи "самопровъзгласил" и" признат" от други страни. Няма таково нещо в гражданското право
  • 15 Не Ви ли стига

    4 0 Отговор
    Че саботираха работата на ВЕЦ, и по този начин помрачиха Венесуела явно не им стига на Сащисаните и техните самомекерета.
  • 16 koпа

    3 0 Отговор
    А натиска срещу Саудитска Арабия ще има ли от двуличните кравари и ЕС,борците за "човешките права" и"демокрация".
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.