Last news in Fakti

8 Март, 2019 08:13 9 079 66

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • електричество-
  • авария

Причината е липсата на средства за профилактика на съоръженията

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ) - 1
Снимки:ЕРА/БГНЕС

Венецуелската столица Каракас и още 15 от общо 23 щата на страната останаха без ток в резултат на авария. Президентът Николас Мадуро побърза да заяви, че това е в резултат на саботаж във водноелектрическа централа Гури в щата Боливар. Последната захранва с ток по-голямата част от страната.

Улиците на Каракас са пълни с хора, тъй като метрото не работи, а наземния градски транспорт е претъпкан.

Световните агенции припомнят, че подобни аварии често се случват във Венецуела, която е в икономически колапс, с хроничен недостиг на храна, лекарства и други продукти от първа необходимост.

Основната причина за честите аварии в електроснабдителната система на страната са липсата на пари за профилактика на електропреносната мрежа и подстанциите, казват от националната Федерация на служителите в сферата на електроснабдяването.

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ)

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ)

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ)

Венецуела потъна в мрак (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма гнусотия

    88 51 Отговор
    Какво още ще измислят, за да ни внушат, колко лоши са комунизмът и Мадуро. А си мислехме, че едно време имало пропаганда и агитация!

    Коментиран от #3, #47

  • 2 Добре дошли

    27 39 Отговор
    В 1 век венецуелци. Палете си огън. Вървете да лолувате животни. И се хранете с месо. Вие сте като джунгла сега. Ама джунгла от блокове а не дървета. Добре дошли в 1 век.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баба Вуна

    56 17 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор":

    Преди малко се рових в Уикипедия по темата Венецуела! И Случайно открих, че тази държава има двама президенти! И представете си, и двамата "частично" признати! ОТ КОГО? ОТ НАРОДА, ЧРЕЗ НАЦИОНАЛНИ ИЗБОРИ, ИЛИ ОТ МЕДИИТЕ НА МЪРДОК!? И КЪДЕ ОСТАНА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, ВСЯКА СТРАНА ДА ИМА ПРАВОТО НА САМООПРЕДЕЛЯНЕ! НЕЩО, КАТО ФЕНОМЕНА БЪЛГАРИЯ С ДВАМА ПАТРИАРХА! ПРЕДИ ГОДИНИ! НЕ МИ ПИПАЙТЕ КОМЕНТАРА ДРАГИ МОДЕРАТОРИ!

    Коментиран от #27

  • 5 NikNay

    42 6 Отговор
    От ток се умира без ток не. . . .

    Коментиран от #35

  • 6 СссереМ

    44 23 Отговор
    Все едно гледам България през 80-те.

    Коментиран от #40, #58

  • 7 Браво

    45 29 Отговор
    Започнаха и саботажите, янките няма да подбират средствата!

    Коментиран от #10, #23

  • 8 Хаджи хаджи Българин

    44 16 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор":

    Погледни нотариалните актове за собственост на българина през този " злокобен" период! Сега и тоалетна без кредит не можеш да си направиш!

    Коментиран от #15

  • 9 Eee

    12 5 Отговор
    Тая демокрация е много зла,сега и без ток оставят хората.
  • 10 СссереМ

    40 24 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    На кривата ракета космоса и пречи,и нас ли саботираха янките когато живеехме на 2 часа има 2 няма ток,на празните магазини,и че нашите левове тогава можехме да ги ползваме само за гъзпапир,за мизерията и лагерите пълни с невинни хора които искаха само свободата си?
  • 11 без значение

    34 20 Отговор
    Това с липсата на ток и храни, и с привкус на арабска пролет,
    цветни революции , майдански истории и десето ноемврииски
    истерии, познато, не до болка, а до погнуса----е резултатна величина от алчността, наглостта, бруталността и свирепостта на хиените зад океански. Метода и стила им на ловуване е един и същи---животинското е в кръвта им, затова са и кръвожадни---
    в преносния и в буквалния смисъл на думата. Нищо лично-
    само обективност и мнение Поздрави !!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Барчо

    22 17 Отговор
    Казах аз, че Мадуро е мек и слаб политик. Демократ е, не е като Чавес. До сега трябваше да е обявил военно положение докато се охладят страстите и излови подстрекателите. Така направи Ердо и сега е по-силен отвсякога.
  • 14 хахаха

    19 12 Отговор
    В село в Югозападна България тока спира през ден за по 1-2 часа. Така е от години. Мадуро е виновен
  • 15 коментар

    20 24 Отговор

    До коментар #8 от "Хаджи хаджи Българин":

    А по времето на соца за да вземеш апартамент дори и преходен да е бяхме длъжни да работим безплатно в строителството 40/45 дни мисля, че беше!И не само това!Намираш ""връзки"" за да ги работиш тези дни, за да ти дадат някакъв апартамент, който разбира се го изплащаш над 20 год.

    Коментиран от #16, #17, #61, #62

  • 16 Ееее

    21 14 Отговор

    До коментар #15 от "коментар":

    Пълни глупости си писал,кога си работил в строителството 40/45 дни при соца за да вземеш апартамент?

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Ееее

    28 10 Отговор

    До коментар #15 от "коментар":

    И повечето заеми за жилище бяха без лихви.

    Коментиран от #45

  • 18 Съсел Техноимпексов

    22 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бойко тиквата":

    Така е за другарчетата партийни членове!!!А вие големия явно сте ""забравили"", че абсолютно всички глупости, простотии и гаври с народа започнаха на момента веднага след 89г след като другарите ни смениха режима на живот!Започнаха и фалитите на България още в 90-а год.После 96-7 год с купонни системи и на хляба чак другарю партиен Член!!!И кой събори всички заводи предприятия в България.......?!........седесари разни, "'царе"' с депесета и бекапето!!!Помним и др.Ж.Виденов, никога няма да забравим зимата му!!!!Иначе другарите партийни Членове забелязвам, че много хубаво псувате, което е единственото нещо което могат да правят най-добре преди да фалират някоя банка!!!!!

    Коментиран от #60

  • 19 NikNay

    20 8 Отговор

    До коментар #16 от "Ееее":

    Не се коси, такива глурости пишат само кретенчета родени след 1989.

    Коментиран от #21, #32

  • 20 Ихааа

    13 12 Отговор

    До коментар #16 от "Ееее":

    Работих ги тези дни и за това съм го писал.Но те малките деца не знаят почти нищо за режима на мама им, и тате който ни бяха наложили!
  • 21 Мъртва България

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "NikNay":

    И още такива неща не са виждали и катилчета родени 87-8-9 год!!!!

    Коментиран от #49

  • 22 Голям прос

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор":

    Кога пък е имало комунизъм? Опресни си знанията, но не от слухове

    Коментиран от #28, #33

  • 23 хайко

    26 14 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Нима?! Само дето забравихте режима на ток и вода по времето на Тато. А аз ги помня. Или пък си от поколението на сукалчетата с си жълто около устата, което не е и чувало за тези събития. Или пък икономическата криза 88-89 година, когато се избивахме в магазините за няколко кофички кисело мляко и парче салам. Или пък забравихте чудовищната инфлация 1997 по времето на Жан Виденов - месечната заплата беше станала 1 долар, а градският транспорт не работеше седмици наред. . Или още не си бил роден тогава, та затова... Месечната заплата беше станала 1 долар. Градският транспорт не работеше и се ставаше в 4 сутринта да се наредиш на опашка , дано да намериш нещо, с което да нахраниш децата си, ако ти стигне единият долар заплата... За какви саботажи ми дрънкаш, а?! Където мине комунист, трева не никне, това е преживяната от моето поколение истина!

    Коментиран от #37

  • 24 За този коментар получих 5 копейки

    12 4 Отговор
    Свидетели са видяли отряд Тюлени от ВМС на ФАЩ да се промъкват през нощта с надуваема лодка, след което са прерязали кабелите на захранването.
  • 25 Цуци

    19 3 Отговор

    До коментар #11 от "без значение":

    Наглостта на няколкото коминтерновски тролове е пословична . Грабят , унищожамат и обвиняват другия . Това е тяхната библия . Лъжата .
  • 26 Ники

    20 7 Отговор
    Да живей Мадуро и комунистите да му целуват мадурите. В България имаме не малко негови поддръжници и предлагам да ги изпратим във Венецуела , да видят що е рай. Явно са забравили как беше по бай Тошово време. Да си припомнят.

    Коментиран от #38, #50

  • 27 Тодор

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Баба Вуна":

    Прост си и такъв ще ритнеш кофата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ники

    8 4 Отговор
    Да живей Мадуро и комунистите да му целуват мадурите. В България имаме не малко негови поддръжници и предлагам да ги изпратим във Венецуела , да видят що е рай. Явно са забравили как беше по бай Тошово време. Да си припомнят.

    Коментиран от #59

  • 30 Социализмът няма алтернатива

    13 10 Отговор
    Чавес и Мадуро са построили над 2 000 000 апартаменти безплатно за бедни семейства. така беше и в НРБ, за работещи ив Кремиковци и тежки отрасли, МВР, МНО и др. За млади семейства предприятията строяха блокове с държавна помощ, имаше и младоженчески заем 3 000 лв., който се опрощаваше при дете, ток - 2 ст./КВТчас, вода - 2 ст.кубик и пр. и пр

    Коментиран от #51

  • 31 295

    17 3 Отговор
    Режимът на ток в края на 80, както и "дефицитът" 97 бяха организирани. Електропроизводството при бай Тодор бе два пъти повече от това днес. Веднага щом Виденов падна, се появиха и стоки и пари.
    Но тези номера не минават във Венецуела. Там не се продават за банани и тоалетна хартия. Не искат да станат поредната мизерна бананова република, като хаити например.

    Коментиран от #34

  • 32 Хаджи хаджи Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "NikNay":

    Колкото и да ме е срам, че съм се родил в Соца, ти признавам, че тогава нямаше толкова политически мутанти! 25 г Соц+ 25г Капитализъм= имам право на собствено мнение! Има много свестни и умни деца след 1990 год, а не селекция от БКП елита! Но за жалост нямат възможност за реализация в Бг! Защото децата на БКП елита преди 1989, станаха новите господари в Бг!
  • 33 Малък глуп

    9 4 Отговор

    До коментар #22 от "Голям прос":

    Е как да не е имало ""'комунизъм""' в България!Само, че той ""'комунизъм""' беше измислен от партийните членове по техен стандарт.Казваха ни, че всички сме равни и еднакви, а то се оказа, че те са милионери, а другите сме им работници!И ""'комунизма""' им беше и социализъм.Накрая вожда ни ни каза, че социализЪма е едно недосче!Питай някой голям човек от тебе за тези неща!

    Коментиран от #39

  • 34 Хаджи хаджи Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "295":

    България! По злато газим ( Челопеч) боси ходим! Кой е виновен? Историята с баницата!
  • 35 997

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "NikNay":

    А ти у вас ток имаш ли? Или не ти трябва?
  • 36 познато

    11 1 Отговор
    какво се чудите,нали помните в България източиха язовир Искърза да няма вода ,спряха тока а имаше шест реактора,изпразниха магазините до дупка за един ден ,скриха лекарствата ,хляба и млякото за децата и какво стана, дойде прекрасната демокрация/капитализъм/
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Баба Вуна

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ники":

    Богохулстваш !
  • 39 Баба Вуна

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Малък глуп":

    А какво баба ти обеща Боко?

    Коментиран от #65

  • 40 ПенаОтНощнатаСмена

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    абе мухльо, ти през 80-те си бил у дефектните мъдури на некой тираджия..
    но да те светна, през 80те България имаше 6 ( Шест!!) атомни реактора, цената на тока беше около 2 ст/кВч и режим на тока не е имало

    Коментиран от #44, #54, #56

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бай оф

    9 3 Отговор
    Как пък тока спря в най удобният за опозицията период.Значи нарочат ли те няма оправия.Следва химическа атака.
  • 43 стоян георгиев

    8 4 Отговор
    позната картинка.мизерия липса на продукти,постоянна опашка за всичко,купони...и за това все някои в чужбина бе виновен.я диверсанти ,я тия дето бият негрите ,я воината във виетнам.партииния секретар обаче никога!!!!тъпаците дето стояха начело на комунистическата държава сакън да са били виновни за нещо.при мадуро е същото.за тва че наи-богатата на нефт страна в света има режим на тока е виновен ....сащ!!!местните соцносталгици веднага ще го потвърдят.нали другари!!!
  • 44 стоян георгиев

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "ПенаОтНощнатаСмена":

    явно си бил в ташкент през 80 те да твърдиш че е нямало режим на тока през 80 те .тогава нямаше ток по 12 часа на ден.тва дали го разбра?дванадесет часа всеки ден нямаше ток.гледаш си филма по едната от двете програми и хоп спира по средта ,после го доглежда комшията от другата страна на улицата и ти го разказва.филма се казваше фабиен в долината на дрома.и беше много гадно щото бе западен и интересен.та питаи баща си дали е имало режим въпреки шесте реактора на аец козлодуи и не пиши лъжи!
  • 45 Гъдю Гъдев

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ееее":

    За лихвоточките точки чувал ли си? 30% от тези дето стояха НДК то работиха по 3 месеца за панелки.Лекари,хора с висше но не строително образование.
  • 46 Асан

    0 0 Отговор
    Нее верно това другаря Мадуро ще овладее нещата ве
  • 47 filo

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма гнусотия":

    Няма нужда да ми внушават каквото и да било, след като съм виждал какво е комунизма. Всеки знае, че нама развита държава, която е или е била комунистическа кочина и България е била една от тези държави. Лек ден.
  • 48 ТОЧКАТА

    5 7 Отговор
    Всичко ,което казваха комунистите за капитализма се оказа вярно...много от нещата ,които казваше капитализма за комунизма се оказаха лъжа....И сега ще наблюдаваме процеса ---ще ви вземем тока и ще имате банани...Тази каша още я духаме.
  • 49 filo

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Мъртва България":

    Тези, които не помнят соца са истински щастливци. Целунати от съдбата, затова трябва да й благодарят за това. За мое съжаление аз го помня и знам какъв ад беше.
  • 50 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ники":

    А дано и да не се връщат.
  • 51 filo

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Социализмът няма алтернатива":

    Те и затова фалираха, както и ние също.
  • 52 въпрос

    10 2 Отговор
    Я, нещо много познато! У нас се случваше същото, токът изведнъж спря, след това ту идваше, ту го нямаше, по този начин се убедихме, че сме построили развито социалистическо общество. След това настъпи гладът, липсата на вода уж заради някаква суша, а всъщност, защото строителите на социализма я продаваха, докато ние я чакахме от 3 часа през нощта. Да са живи и здрави защитниците на Мадуро и на подобните на него, но не мога да не им задам въпрос, КАКВО ВСЪЩНОСТ ЗАЩИТАВАТЕ? Благоденствието на венецуелците ли? Сигурно искате такова благоденствие и за нас? Дефицит, но не и за привържениците на определена партия столетница с тежо минало и скандално настояще! За тях специални доставки! На това ли разчитате?
  • 53 русофилска подлога

    7 2 Отговор
    Това е реалността.Нямат ток,вода,храна.Съсипа народа и държавата долното диктаторче и не иска да пусне властта и това си е.Ще граби до край и то с любезното съдействие на русия.Венецуела е типичен пример за държава под крилото на русия.Извода е ,че хванеш ли се ръка за ръка с русия ,затъваш и няма възстановяване !
  • 54 русофилска подлога

    8 4 Отговор

    До коментар #40 от "ПенаОтНощнатаСмена":

    Режим на тока нямало ...Боже какъв нагъл келеш си.То по това време ,не само ,че ИМАШЕ режим на ток ,но хората нямаше какво да ядат и беше борба за оцеляване на всяка посока.Хората нямаха живот ,ти за единия режим си тръгнал да спориш,трол недоносен !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 нервен

    8 3 Отговор

    До коментар #40 от "ПенаОтНощнатаСмена":

    Коооо къде нямаше режим на тока бе ?? И не само на тока ..по по-малките населени места имаше и режим на водата ...ти къде си живял ? Това беше парадокса че имахме централа изнасяхме на комшиите ток и то на по-ниска цена а в същото време в България имаше режим на тока и то по 12часа ...
  • 57 Киро

    7 3 Отговор
    На всеки нормален човек му е ясно, докъде я докарват разни празни комуноидни кратуни! Потоп за населението, оправдания и търсене на виновни! Таварищите никога не са виновни, някой класов враг ще да е!
    И по този повод - тролчета с ушанки, бихте ли отговорили, защо нито една нормална държава (изключвайки Северна Корея, Ангола, Куба и тн.) не е приятел с Расийка? Особено пък тези, дето сме им яли попарата и сме наблизо? НЕ ВИ ИСКАМЕ, не ви щет русизмите, не ви щем напътствията, не ви щем фирмите, дет не плащат 1 лев данък печалба (като Лукойл), не ви щем лъжите и тн.! България е част от ЕС и НАТО и това е бъдещето ни! Отивайте си в Расия, там ще сте богати с минимална заплата от около 250 лева и средна заплата по-ниска от България.

    Коментиран от #63

  • 58 Bubbles

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Аааа да правиш като вятъра, режима на тока беше през 90-те, по времето на Ф. Димитров и кмет на София беше Янчулев.
    Тогава бях малък имах,е две квартирантки у нас и вечер играехме на Генерал(зарове) на една газена лампа докато дойдеше тока.
  • 59 Санчо

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Ники":

    Ники,по тошово време не се сьмоубиваха кат сега. Виж в Бургас за два дена. И още,по тошово време плюеше ли го? Ил ти е гат с заптиетята му сегис.до един негови бивши лизачи.
  • 60 Санчо

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Съсел Техноимпексов":

    За всичко си прав. НО Виденов го смачкаха хиените на сорош.,Алчните помяри втаростепенни и надалу номенклатурчици продали народ и дьржава за разлика от босовете на БКП,които ни мачкаха ,но ни пазеха и от глупоста да скачаме,ко не сме червени. Честито ни демократични африканци и тецове американски.

    Коментиран от #64

  • 61 Де да можеше и сега така.

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "коментар":

    Де да можеше и сега така: Да работя 2 месеца в строителството и заем с твърда лихва 1%.
    Тристаен апатрамент нов при социализма - 14 хил.лева.Работа гарантирана.
  • 62 Де да можеше и сега така.

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "коментар":

    Де да можеше и сега така: Да работя 2 месеца в строителството и заем с твърда лихва 1%.
    Тристаен апатрамент нов при социализма - 14 хил.лева.Работа гарантирана.
  • 63 Мечтано бъдеще.

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Киро":

    България трябва да остане в състава на ЕС ,обаче като суверенна държава,да подържа добри икономически връзки с Русия и да излезе от НАТО.
  • 64 коментар

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Санчо":

    Жан Виденов направи втория фалит на България и никакъв Сорос не смачквал!!!!!!
  • 65 бсп

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Баба Вуна":

    Да ти акаме на умната кафана!
  • 66 ЦРУ

    3 1 Отговор
    ген. Пиночет - / Убий комунист - спаси страната си.....спаси и света !/