7 Март, 2019 18:48 2 275 13

Похвалиха България за стената на границата с Турция

  • българия-
  • стена-
  • турция

Манфред Вебер заяви, че ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС

Похвалиха България за стената на границата с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещият кандидат на Европейската народна партия Манфред Вебер за председател на Еврокомисията похвали днес България за оградата по границата с Турция, съобщи БНР.

В южногерманския град Пасау, по време на традиционните остри политически речи в края на карнавала, Манфред Вебер даде оградата по българо-турската граница като добър пример за борба с нелегалната миграция. И бе бурно аплодиран.

„Тази ограда не е хубава, никой не бива да си мисли, че искам нови стени в Европа. Но тази ограда е построена със съгласието на турските власти и с една единствена цел - през тази граница да преминават само онези, които нашите европейски власти и нашата европейска гранична охрана реши, а не мафията и каналджиите!“, обяви Вебер, който е лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент.

„Политиците, които взимат такива решения, трябва да бъдат подкрепени, а не критикувани!“, категоричен бе баварският политик, който миналото лято придружи премиера Бойко Борисов на инспекция по българо-турската граница.

За успокоение на консервативните и дори националистически настроените традиционни избиратели на ХСС Манфред Вебер обеща да прекрати преговори за членство на Турция в ЕС.

„Всички искаме добри отношения с Турция, но нека да е ясно - ако аз стана председател на ЕК, ще инструктирам централата в Брюксел да прекрати преговорите с Турция по присъединяването към ЕС. Турция не може да стане член на ЕС, нека това да е ясно“, каза Вебер.

Ясно бе и посланието му към унгарския премиер Виктор Орбан и неговата управляваща партия „Фидес“. Вебер, който е смятан за близък политически съмишленик на Орбан, е на път да оттегли подкрепата си заради кампания в Унгария срещу ЕК.

„Сигналите, които идват от Виктор Орбан и партията му не са окуражаващи“, призна Вебер пред очакваното на 20 март гласуване за изключването на „Фидес“ от ЕНП.

„Очакваме Виктор Орбан и партията му „Фидес“ да се извинят за щетите, които нанесоха на ЕНП. И най-вече, очакваме въпросът с университетите да бъде решен. Недопустимо е академичните свободи да бъдат атакувани в Европа. Унгария е на ход!“

Водещият кандидат на ЕНП за евроизборите допълни в речта си, че Европа е застрашена от националисти и популисти и вотът през май е от ключово значение за бъдещето на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш

    8 13 Отговор
    Корнелия и Ленчето ще позеленеят от яд.
  • 2 А БЕ

    6 8 Отговор
    НЕДЕЙТЕ ТАКА ДА ХВАЛИТЕ ОГРАДАТА, ЙОНЧЕВА И БСП СА , КАТО БЕСНИ ЗАПЕНЕНИ СА !
  • 3 Mорук

    18 3 Отговор
    Той не я е видял ,вместо да плюе и той,да благодари на ердо че оня ако реши да им отвори коридор ,ни стена ше остане ни граница,или не си е пил хапчетата швабата
  • 4 Хаджи хаджи Българин

    13 1 Отговор
    Аааа, не тъй! Нали преди 2 години приехте, че тази ограда нарушава евро- атлантическите ценности!
  • 5 Калинка от Герб

    14 2 Отговор
    Категоричен бе баварският политик, който миналото лято придружи премиера Бойко Борисов на инспекция по българо-турската граница..... Тоя явно е бил с слънчеви очила и не е видял колко рехава е тя а да не си мисли че нашите политици ще го закарат да види проблемните участъци които падат при по проливен дъжд. По лесно се охранява сухопътна граница отколкото морска и е по евтино от друга страна турците спираха наплива на бежанци. Ако си бяха дали пас дали от тази прословута ограда щеше да остане и кол.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен п

    3 0 Отговор
    Без да съм чел статията, а само заглавието. Мао беше ограда????
  • 9 Разбирач

    13 1 Отговор
    Тая ограда може само да спре някоя заблудена овца,но не и гладен емигрант!
  • 10 Бачо Киро

    8 2 Отговор
    Стена? Че от кога имаме стена? Една телена мрежа има опъната и пада през ден като падне малко дъждец.... Спирала била каналджии и мафиоти... Тоя по-прост и от Тиквата го играе...
  • 11 Ха ха

    2 4 Отговор
    Ленчето газ пикае.Сега някой трябва спешно да и даде някой друг милион,за да направи филм опровержение.Да ама скоро никой властимащ не е изчукала.Вече не става.Ха ха ха ха.
  • 12 Свински бут

    2 0 Отговор
    Ашколсун
  • 13 Хахахахахахахахаха оградата 10 точки

    4 1 Отговор
    Горкия гей е в огромна заблуда
Новини по държави: