Last news in Fakti

8 Март, 2019 08:56 1 528 5

Тръмп е готов да продължи диалога със Северна Корея

  • сащ-
  • северан корея-
  • оръжие

Възобновяването на ракетна дейност на КНДР поставя под съмнение диалога

Тръмп е готов да продължи диалога със Северна Корея - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да продължи преговорите със Северна Корея относно ядреното ѝ разоръжаване, каза съветникът на Тръмп за националната сигурност, въпреки сведенията, че КНДР възобновява елементи от ракетната си програма.

Новината около възобновена ракетна дейност на КНДР пораждат нови въпроси за бъдещето на диалога, който Тръмп води със севернокорейския лидер Ким Чен-ун след неуспеха на втората им среща на върха в Ханой миналата седмица.

„Президентът е готов да преговаря отново. Ще видим кога може да се насрочи дата или как може да се развият нещата", каза съветникът на Белия дом за националната сигурност Джон Болтън. И допълни, че е още рано да се коментират съобщенията за ракетни дейности на Северна Корея. „Налице са редица начини за добиване на информация. Ще проучим внимателно ситуацията. Както каза президентът, би било много разочароващо, ако са поели в такава посока", допълни съветникът.

САЩ все още са на мнение, че биха могли да постигнат окончателна и изцяло проверяема денуклеаризация на Северна Корея до края на мандата на президента Тръмп, който изтича през януари 2021 г., е мнението на американски представител, цитиран от световните агенции. Според въпросното лице Вашингтон ще поиска от Пхенян разяснения за причините на възстановяването на севернокорейски полигон за изстрелване на ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТ ПЛОЩАДКАТА

    8 1 Отговор
    ..7..6..5..4..3..2..1..СТАРТ!
  • 2 Трън

    8 1 Отговор
    Руса гугутка
  • 3 Дядо Грую

    14 1 Отговор
    Империята на злото Фащ!
  • 4 дамммм

    11 0 Отговор
    Е кьде ще ходи тоя палячо-иначе Ким Водородния ще им"спре тока"....
  • 5 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Как само водородния ръчка перчема ! Почват пак сказките в туитър !