Last news in Fakti

11 Март, 2019 10:55 1 017 6

Тръмп иска повече разходи за отбрана

  • сащ-
  • отбрана-
  • доналд тръмп

Президентът вече е дал предложения за следващата бюджетна година

Тръмп иска повече разходи за отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп планира да поиска от Конгреса да намали разходите, които не са свързани с отбрана, с 5%, съобщи Fox News.

Идеята е посочена в бюджетното искане на Тръмп за финансовата 2020 г. Той предлага да се увеличат разходите за вътрешна сигурност.

Президентът иска и повишаване на сигурността по границите. В същото време планира да закрие и някои социални програми.

Той все още не се е отказал и от изграждането на стена по границата с Мексико. Вече беше съобщено, че той планира да поиска $ 8.6 млрд. от Конгреса за строежа.

Искането веднъж беше отхвърлено. При повторен отказ, Тръмп е готов отново да блокира работата на правителството.

Очаква се скоро да започнат преговори с демократите по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 4 Отговор
    Разликата между двете светови империи на злото е, че Трамп трябва уж да иска пари от конгреса, който разбира се няма как да му откаже. А Путин не иска от никой нищо, той направо може сам да подпише указа за увеличаването на военния бюджет, ми нали е цар - император !
  • 2 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    Администрацията на президента Доналд Тръмп замисля промени, предвиждащи държавите, в които има американски военни бази, да плащат разходите за тях, както и още 50% за привилегията да имат бойци от САЩ на своя територия. Това съобщи агенция “Блумбърг” ???!!!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    9 0 Отговор
    Вместо краварите да плащат за базите в чужда държава - то държавите плащат на краварите !! Интересното е - ако спрат да им плащат ония дали ще си ходят зад океана ? И второто - явно професията "охранител" е най масовата в кравефермата. Ако ги натирят от всички бази по света - Колко % ще е безработицата ?
  • 4 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Добре коментираш "замислянето" на Американската администрация да иска пари от държави в които има американски бази,но нищо не казваш КОЛКО СТРУВА НА СИРИЯ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РУСКИ БАЗИ НА ТЕРИТОРИЯТА Й откакто Русия е в Сирия!Ще допусна че "не знаеш" защото НЕ ИСКАШ ДА ЗНАЕШ и ще го кажа вместо тебе-25% ОТ ПРОДАЖБАТА НА НЕФТ отиват ТОЧНО В РУСКАТА ХАЗНА.

    Коментиран от #5

  • 5 Къде

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    прочете в статията нещо за Русия или Сирия? Май страдаш от тежка форма на соросоиден аутизъм.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Къде":

    Така е,в статията нищо не пише за Русия а само за Америка,което ми се стори доста постно като инфо.Затова и реших да направя АНЕКС,очаквайки такива като тебе ДА МИ РЪКОПЛЯСКАТ БУРНО И НЕСТИХВАЩО!