Last news in Fakti

20 Март, 2019 07:42 2 845 24

Шанс за мирна развръзка във Венецуела. Опозицията иска диалог с армията

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • уго чавес

Парламентът в Каракас предложи на военните, които напуснат страната на Николас Мадуро, запазване на службата при евентуално ново правителство

Шанс за мирна развръзка във Венецуела. Опозицията иска диалог с армията - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри текст, който гарантира на военните, които напуснат страната на президента Николас Мадуро, че ще останат в армията и ще запазят чиновете си при евентуално ново правителство, предаде AFP.

Това е поредният опит да се лиши Мадуро от подкрепата на армията и да бъдат убедени военните да застанат на страната на Хуан Гуайдо, председателят на парламента, който се самопровъзгласи на 23 януари за изпълняващ длъжността президент.

Освен този текст е приет и проектозакон за амнистия на военните, които напуснат страната на Мадуро. Но до момента само 700 венецуелски военни са дезертирали в Колумбия и Бразилия. Нито един от тях не е с висок ранг.

Венецуела има около 365 000 военни и полицаи.

Шанс за мирна развръзка във Венецуела. Опозицията иска диалог с армията

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че "всички опции са на масата", за да бъде принуден Мадуро да напусне. "Това, което се случва във Венецуела, е срамно", добави стопанинът на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    56 5 Отговор
    Еми след като не можа да подкупи военните-сега Вашингтон ще се опита да ги изльже--нищо ново в този американски сценарии-гледали сме го вече доста пьти

    Коментиран от #9

  • 2 антисоросоид

    39 7 Отговор
    На мястото на Мадуло до сега да съм ликвидирал гендара гуаидо и цялата соро соидна опозиция с мачете
  • 3 ДЕЖА ВЮ

    26 5 Отговор
    Имперски досиета – Океан от лъжи за Венецуела / An Ocean of Lies on Venezuela (2019)......АКО ГО ИЗГЛЕДАТЕ ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНЯТ МНОГО НЕЩА .
  • 4 Еди кой си

    7 50 Отговор
    А бе вие нормални ли сте? Как може да защитавате тоя изрод Мадуро? Да докара страната си до такова положение, при наличието на толкова нефт? Смърт за такива "лидери"!

    Коментиран от #5, #10, #11, #14, #24

  • 5 бари

    50 7 Отговор

    До коментар #4 от "Еди кой си":

    Не Мадуро а САЩ докараха Венецуела до това положение защото и наложиха санкции а тя търгуваше основно с САЩ
  • 6 некойси

    38 4 Отговор
    Мирна развръзка ще има на секундата ако ЦРУ се изнесат от Венецуела!
  • 7 vvvvv

    29 3 Отговор
    Американски самозванци ги карат да станат предатели.
  • 8 Kcaniba

    26 3 Отговор
    Две руски бази у Венецуела, и мирни и двете Америки!!!
    Мирниии!!!
  • 9 куку руку ку

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Въпросът е дали венецуелците са наясно за лъжите на краварите и дали са наясно какво ги чака ако се полъжат по "блага" приказка...
  • 10 куку руку ку

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "Еди кой си":

    Ти сигурно още вярваш, че и Жан Виденов е виновен за кризата през '96-та, а не борсовите акули и оня хомофоб- сорос

    Коментиран от #19

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Помнящ

    24 2 Отговор
    Старите номера на САЩ , т.н. политика на тоягата и моркова . Явно ЦРУ са в застой и не могат да измислят нещо по-умно .
  • 13 noname noface nonumber

    18 1 Отговор
    Краварите са най долното племе на тази планета по скоро техните управляващи
  • 14 Румяна Костова

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Еди кой си":

    Ако опитате да мислите със собствената си глава, вместо да припявате куплета на пропагандата,може и да се замислите, че не е чак толкова лесно да вдигнеш страната, на която си президент, ако имаш блокада на парите от нефта и санкции да купуваш лекарства и други необходими стоки за нормален живот.
  • 15 Барчо

    11 1 Отговор
    Парламента ще узакони един прецедент, който ще повлече крак по света, както стана и с Косово. Узаконява се възможността на войник или цяла войскова част да пристъпи клетвата си за вярност и да мине на противниковата страна, като това вече няма да се нарича държавна измяна, а "демокрация". Днес ще се разглежда варианта войска да мине на страната на метежник, а утре ще се вкара вариант да се подкрепят интересите на чужда държава.
  • 16 Еди кой си

    3 4 Отговор
    Всеки сам определя как да действа в определена ситуация. Ако тоя е мислел за страната си и е искал да направи нещо 100% е можел! Но той е решил да се води по акъла и желанията на САЩ. С цел собствено облагодетелстване. Не за Венецуела, а за себе си! Защото когато човек иска - може!
    И да, Виденов сам си е виновен. След като няма собствено мнение, а се ръководи от чужди такива. По-добре да беше отказал поста тогава, щеше да запази името си. Човек сам гради съдбата си...
  • 17 Язе

    9 2 Отговор
    Явно не само българите се държим като роби. САЩ тероризират целия свят и много малко са народите, които плахо възразяват.
  • 18 не син

    13 2 Отговор
    Големи умници са критиците на Мадуро ! Ако малко помислят (ако искат) ще разберат очевидното. Венецуела има само петрола си и когато блокират продажбата му и спечелените пари, забраняват търговията и дори внос на лекарства резултата е мизерия. Този геноцид се провежда от САЩ.
  • 19 Реалист

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "куку руку ку":

    Толкова си наивен че сигурно хвърляш пачки от терасата - кой ти беше виновен до 89г когато нямаше нито Сорос, нито Брюксел бе? Комунизма е утопия за наивници и тарикати които се възползват да ги управляват. Билярдни топки вместо глави и се опитват да мислят с тях - това са комундетата и избирателите на бсп/бкп... Такива като гергов и ровч ви цедят като мокра кърпа а вие се радвате.
  • 20 ДЕДО ТИ

    6 2 Отговор
    ХА НА БАС , ЧЕ ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ СОРОСОИДЧЕТА СА МЪРЗЕЛИВЧЕТА И СЪС СКЪСАНИ ГАЩИ. КИБИЧАТ ПО ФОРУМИТЕ ЗА 50 СТ. ОТ СОРОС И 50 СТ. ОТ БАБИТЕ СИ И БИСТРЯТ ПОЛИТИКАТА.
  • 21 Матей

    5 2 Отговор
    Това,което правят щатите във Венецуела е срамно за самите тях.Призовават военните да плюят на клетвата си за дълг и чест и да минат на платена американска служба.Гьонсуратлъка на мръсното американско говедо Хуан Гуидо минава всякакви граници.Председател бил на парламента,на предателите,а Тръмп тотално се излага,като застава зад него.И ще ми говорят за демокрация и тям подобни алабализми.Особено ги гложди американците мисълта,че Венецуела се превръща в бастион на Русия и Китай в техния заден двор,както навремето Куба.
  • 22 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    КОНГРЕСЪТ В САЩ Е ДОМИНИРАН ОТ "ДЕМОКРАТИТЕ" ...ТРЪМП ДА СИ ХОДИ !!!
  • 23 стоян

    1 5 Отговор
    Браво за США =Ще го смачкат тоя диктатор -комунис
  • 24 ариец

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Еди кой си":

    Будало стой мирно не говори,заблуден си покрай тези телевизии, народа и армията на Венецуела са достатъчно мъдри,яли са сопата съвсем скоро преди 20-тина години,добре знаят какво ги очаква, тези долни лъжи дето се сипят откъм америка не могат ги заблуди !