22 Март, 2019 08:12 12 053 56

Тръмп си навлече гнева на Русия и Турция

  • голански възвишения-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • израел-
  • русия-
  • турция

Русия и Турция никога няма да признаят Голанските възвишения за израелска земя

Тръмп си навлече гнева на Русия и Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп си навлече гнева на Русия и Турция, след като заяви, че Съединените американски щати могат да признаят Голанските възвишения за израелска територия.

Израел превзе стратегически важното плато от Сирия по време на Шестдневната война през юни 1967 година и го анексира през 1981 година. Израелският контрол над тази територия обаче не е признат от международната общност. "След 52 години е време Съединените щати да признаят пълния суверенитет на Израел над Голанските възвишения, които са от критично стратегическо значение и важни за сигурността на държавата Израел и регионалната стабилност!", написа в Тръмп в социалната мрежа Туитър.

Едно такова признаване би белязало голяма промяна в политиката на САЩ седмица преди израелският премиер Бенямин Нетаняху да пристигне във Вашингтон, където е предвидено да се срещне с американския президент. Нетаняху, за когото на 9 април предстоят предсрочни парламентарни избори в Израел, призовава Съединените щати да признаят суверенитета на страната му над Голанските възвишения.

Последва бърза реакция от Турция и Израел. Анкара реагира остро и разкритикува написаното от американския президент, предаде Анадолската агенция. Външният министър Мевлют Чавушоглу предупреди, че действията на Вашингтон могат да доведат до повече насилие. Говорителят на президента Ердоган също заяви, че трябва да се спазва международното право и териториалния суверенитет. Русия обяви, че никога няма да признае Голанските възвишения за израелска територия. Олег Морозов, член на международната комисия на Съвета на федерацията, заяви, че Тръмп дразни световната общност и арабския свят, предаде РИА Новости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    144 29 Отговор
    САЩ тотално се преврьщат в най-моазената дьржава -и кои са те,че да признават окупираните от Изрел земи??? Хептен паднаха маските на интригантите от Вашингтон...

    Коментиран от #46, #48

  • 2 Идиоти

    134 17 Отговор
    Еми тогава америте да признаят Крим за руски-нали така излиза по тяхната логика.Ама с това дебелоочие стават вече пословични амерските шизита.

    Коментиран от #3

  • 3 Глупакооо

    35 78 Отговор

    До коментар #2 от "Идиоти":

    Това им е плячката от шестдневната война,и не те бяха агресорите.

    Коментиран от #55

  • 4 Бай Шиле Ски

    65 3 Отговор
    Луната е македонска!
  • 5 Буш

    25 94 Отговор
    Значи е прав. Бий по тиквите чалмите и сибирските варвари.
  • 6 Ивана

    93 28 Отговор
    След САЩ най мразен в света са Израел. Със своята агресия, геноцид и омраза много напомнят на Третия райх. Кои знае може и те да са го създали.

    Коментиран от #10, #47

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Малоумникооо

    28 71 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Тия "освободители" прибраха 32 тона злато за "услугата" през 1884-та,и не след дълго те ни поробиха русолизецо.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 9 Читател

    18 41 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Та с помощта на кого казваш, че се отървахме донякъде от съветско-руското господство, мракобесие и т.н...
  • 10 Kcaniba

    51 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ивана":

    Косвено са го създали.
    Еврейските банки и най нече Ротшилд, са вливали милиарди в индустрията на Райха!!!
    При това, самите Ротшилд, както и стотици хиляди богати енреи са емигрирали във фащ в средата-края на 30-тте, т.е. преди активната фаза. На заколение останаха само бедните жиди в Полша, Прибалтика, Молдова и Украина.
  • 11 Mорук

    55 18 Отговор
    Някой си търси белята,и след като Израел изчезне от картата на света краварите си седнат на мръсните д,,,,,и ингилизите си седят на ш,,,,я остров ше настъпи мир

    Коментиран от #14

  • 12 Факти

    79 16 Отговор
    Значи КРИМ, че ХИЛЯДИ години е РУСКА земя (а Украйна - имало ли е някога такава Държава, отделно от Святата Рус?!), е проблем, а това, че Израел, които ХИЛЯДИ години НЕ са имали държава, сега трябва да си окупират колкото си искат независими държави, избивайки зверски населението им?!
    Но това е Западът - паразити, благоденстващи на планини от трупове, удавени в кръв :(
  • 13 Borislav Popov

    63 18 Отговор

    До коментар #8 от "Малоумникооо":

    И от къде България която е била 500 години под робство има 32 тона злато ??!!!

    Коментиран от #19, #23

  • 14 Читател

    17 36 Отговор

    До коментар #11 от "Mорук":

    В твоята глава обаче никога няма да настане мир, докато там трещят залповете на "Аврора"...

    Коментиран от #35

  • 15 политкоректен

    22 24 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Ама ти не знаеш ли? Не ни е освободила Русия, тя е преследвала имперските си интереси и се е опитала да ни анексира. Благодарение на праведните западни демокрации, САЩ и Израел си имаме прекрасния Берлински договор. Хвала, хвала.
  • 16 Фес

    43 22 Отговор

    До коментар #8 от "Малоумникооо":

    Да си беше седял със златото и да клатят рязаните карабини баба ти заслужаваш олигофрен такъв, слагай феса и отивай бос на черджето пред минарето веднага !!!
  • 17 Borislav Popov

    46 8 Отговор

    До коментар #8 от "Малоумникооо":

    Още в началото на Руско-турската война обстановката в Европа се нажежава. Въпреки съпротивата на опозицията начело с Уилям Гладстон през май 1877 г. правителството на Великобритания взима решение да се включи във войната на страната на Османската империя в случай, че Русия обсади Цариград !!!!
  • 18 ХАСАН

    44 5 Отговор
    Въпреки резолюция на ООН , Сащ признава за израелска територия! Демек не е важно ООН а какво решава Сащ,а Сащ е готов на всичко за Израел

    Коментиран от #28

  • 19 Копи-пейст

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    http://www.desant.net/show-news/21855

    Коментиран от #31

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 11 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /reshetnikov/
  • 21 ****

    26 4 Отговор
    Тромпета на тази снимка изглежда като психично болен.

    Коментиран от #22

  • 22 Bat Sande

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "****":

    То само на тази снимка да беше...на всички снимки изглежда така. Все едно е герой на Стивън Кинг.
  • 23 noname noface nonumber

    23 8 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Не го слушай тоя мароумник, нека пресметне сега колко тона злато отиват ежегодно в фащ от България, но едва ли ще се справи
  • 24 bauman

    13 5 Отговор
    Веднага след това да признае ККТС т.е. Северен Турски Кипър и тогава една справедливост ще възтържествува наистина...
  • 25 Кико

    11 21 Отговор
    Тавариш Путина не забравяй че си на това място благодарение на Израел. Благодари се всеки ден на олигарси те че не са те свалили до сега. В Русия няма давам си оставката и край : единствения изход е почести!!!
  • 26 Моше

    8 19 Отговор
    таварищ Путин нали и ти си Евреин бре как така ще се опъваш на старейшаните
  • 27 Иван

    7 13 Отговор
    Ха, ха, ха, пука му на Тръмп че путьото се разсърдил.
  • 28 Митко

    9 11 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    ООН е неработеща "организация", която само разходва пари. Кажи какво съществено е свършила ООН последните 10 години! А чия територия трябва да са тези възвишения? Държава Палестина няма, има само палестински народ (етнос), което е същото като цигански, български, турски, арменски и т.н. Този етнос живее на територията на дадена ДЪРЖАВА, но не може да иска собствена земя на територията на тази държава. Когато един етнос си има държава, ако на представител на този етнос не му харесва страната в която живее, може да се върне при народа си - турци от България, Германия и т.н се връщат в Турция; българи от САЩ, Англия и т.н да се връщат в България ... Когато етносът няма собствена държава е редно да се интегрира и да се грижи за добруването на страната на чиято територия живее. Не може всеки етнос да си иска държава, защото, Хасане, да не забравяме, че има и кюрди. Ти съгласен ли си да разделиш Турската земя и да им дадеш да имат собствена територия?

    Коментиран от #29, #30

  • 29 ХАСАН

    20 2 Отговор

    До коментар #28 от "Митко":

    А в случая Голандските възвишения са-част от Сирия,окупирани през 1967г..Държавата Израел е съзбпдена прнз 1947г на арабска земя и оттогава си-разширява границите си за сметка на други страни в разрез с межбунаробнитп норми а това са не можеш да анексираш съседни земи
  • 30 ХАСАН

    12 6 Отговор

    До коментар #28 от "Митко":

    Проблема е един и същ - раждаемостта при мюсюлманите и негативния ръст на европейци,евреи и др народи...боят се че в даден момент броя им ще е застрашителен.именно затова й беше депортацията на турците през 1989г

    Коментиран от #42

  • 31 Бачо Киро

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "Копи-пейст":

    Това, че е приет някакъв указ въобще не означава, че сме платили, идиот... Дори после Фердинанд не си плаща дълговете към Русия. Пак те каним да обясниш откъде държава, била 500г под чуждо владичество, ще има 32 тона злато 6 години след Освобождението. Да не говорим после за след двете национални катастрофи. Дай факти, че действително сме изплатили сума която е равностойна на 32 тона злато.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 ХАСАН

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бачо Киро":

    Мани го...обикновенна антируска пропаганда...защо руснака ще ти строи Кремиковци,Козлодуй,Белене,химкомбинати ..???ще ти дава Мигове и-ракети ! Виж
    турците уж са съюзници с Запада и все им правят мръсно

    Коментиран от #37

  • 33 Глупакооо

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Бачо Киро":

    Всичко е платено до последната копейка,изплащането се разсрочва за 14 години,ама кат ти казват хората че си куха копейка недей се обижда.
  • 34 Такааа

    14 6 Отговор
    Кулминацията на лицемерието! Турция, която държи военно половината от Кипър и две зони в Сирия, осъжда окупацията на Голанските възвишения от Израел!

    Коментиран от #43

  • 35 Читател

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "Читател":

    Съименник, ти си почитател на наѝ- масовия убиец в света САЩ?

    Коментиран от #39

  • 36 Една калинка го турила на маслинка

    3 2 Отговор
    Да си ги взимат, обаче нашия трикольор ще се вее над Марс, и ще искаме пътен данък за марсоходите.
  • 37 20.3.2019 йерусалим

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    конференция израел-кипър-гърция-америка "тръбопроводът няма да минава през турция", каза нетаняху на помпео. "аз те разбирам перфектно", отговори той. ееeх хасане хасане...даже подготвиха тежък пакет от санкции за вас и лично за тайипчето. след изборите пакетът се доставя.

    Коментиран от #41, #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Читател

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "Читател":

    Всеки нормален човек избира по-малкото зло... а и не е хубаво да се отнема титлата на Сталин...
  • 40 педеРусия

    7 3 Отговор
    Пука му на Тръмп, кво мислят педалите и манафите!
  • 41 ХАСАН

    5 7 Отговор

    До коментар #37 от "20.3.2019 йерусалим":

    Турция има достаточно газопроводи ,но въпроса е дали Русия ще ращреши този израелски тръбопровод към Европа??? Това е жизнено важно за тях ..губят пазара

    Коментиран от #52

  • 42 Шабан

    1 6 Отговор

    До коментар #30 от "ХАСАН":

    Правилно! Това какво означава, че на мюслюманина му става, а на християнина му виси! А когато човек е комплексиран и непълноценен започва да стоварва комплексите си върху другите, демек" все другите му са виновни" и така вменявайки вина гледа да ти разкаже играта!?!? Наблюдаваме вече 135 години тази игра!!!

    Коментиран от #49

  • 43 ХАСАН

    5 6 Отговор

    До коментар #34 от "Такааа":

    Северен Кипър не е анеесирана към Турция ,тя си е отделна държава с парламент и правителство!
  • 44 ХАСАН

    13 5 Отговор

    До коментар #37 от "20.3.2019 йерусалим":

    Ти ако си българин не мога да те разбера -мислиш ли че евреина ще ти продава газ по евтин от руснака???

    Коментиран от #45

  • 45 Читател

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "ХАСАН":

    Винаги след като е на далавера и печели...
  • 46 ДДимитърдд

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Не държавата Израел нападна арабските страни, а точно обратното, арабите нападнаха Израел. Съвсем нормално бе да превземат Голанските възвишения и да станат един ден израелски. Примера с Крим не е подходящ, защото Русия го окупира и проведе един абсолютно фалшив референдум под дулото на оръжието. От 400 хиляди татари нито един глас не е гласувал за всички татари на 100% са били против. И какво от това руската пропаганда отчете този фалшив успех и излъга за пореден път целият свят, да ама никой не им повярва.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Рени

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    САЩ.на.всяка.държав.се.меси.но
    Апсолутно
    В.всичко.да..нвги.броя..всяка.държава.си.има.. Украйна управление..сащ.на
    Всяка.манджа.миродия..недопостимо.е.това
  • 49 Митко

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Шабан":

    Не смесвай нещата! Тук говорим не за религия, а за култура. Белите хора осъзнават. че имат отговорност към поколението, което създават и искат да му осигурят нормален живот. Онези, които ти неправилно наричаш мюсулмани (сред тях има много готини хора) са всъщност размножаващи се животни - погледни в какви условия живеят в Африка, Индия, по-голямата част от циганите - племенни войни, използване на 11 годишни деца за войници, глад до смърт, мизерия, просия, нарочно осакатяване на децата за просия, продаване на деца за органи, за проститутки, за осиновяване и т.н. И на всичкото отгоре продължават да раждат деца и да ги обричат на това съществуване. Гарантирам ти, че и на белия човек му "става", но обича децата си, за разлика от животните, които не ги е грижа и не знаят кога да го извадят. Разбира се, че белите се "страхуват", защото не искат да подаряват на животните това, за което са се трудили и са градили като цивилизация векове наред. Ти на края на месеца заплатата си с кого я разделяш - със семейството си, или я раздаваш на разни мързеливи безработни?

    Коментиран от #50

  • 50 Шабан

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Митко":

    Много си далеч от истината, блудни сине! Защо си мислиш че, ти си с нещо по-више от тези хора! Това което не разбираш е че, за разлика от западният индустриализиран роб, тези хора живеят по-природосъобразен начин на живот. От там им идва силата. Докато западният роб е прекършен от индустриалната тирания и не му остава жизнена сила за да създава поколение което е за добро, защото явно подсъзнателно разбира че, само ще създаде още повече роби, то източният човек който води по-природосъобразен начин на живот се радва на живота и от него извира жизнена сила и потентност. Естествено говоря ти за средностатистическият човек, иначе нима на запад няма достатъчно дегенеративни елементи. Нали се сещаш че, цялото нещастие в планетарен мащаб на което сме свидетели в момента идва от алчността и ненаяденоста на християните. Най-злокобната цивилизация раждала тази планета. Като пример двете Световни войни със милиони отнети човешки души. Никога до сега еволюцията на тази планета не е била свидетел на такова мащабно измиране за толкова кратко време. Тези въпроси задавал ли си ги ,към себе си! Селективен убиецо!?

    Коментиран от #53

  • 51 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    аааа...колко струва това???
  • 52 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "ХАСАН":

    Публикувано във факти.бг: ,но въпроса е дали Русия ще ращреши този израелски тръбопровод към Европа...изби рибата с тоя пост...ама верно IQ-то ти е на скарида....или може би безпричинно обиждам животинките....
  • 53 Митко

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "Шабан":

    Щях да се съглася на 100% с теб ако всички тези природосъобразни щастлви хора не бягаха към Европа - "християнска", "прогниващо индустриализирана" и т.н. Ако им харесва този начин на живот защо не си стоят там. Фактите говорят по-силно от думите.

    Коментиран от #54

  • 54 Шабан

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Митко":

    Направи проучване кой бягат към Европата! Или престъпници, или бедни без къща без имот или алчни за пари простаци който си мислят че, като отидат в Европата ще си живеят живота! Грамотният човек отдавна е разбрал що за хора живеят на запад и не ще и да припари там! Защото като останалите роби ще му светят живеца за отрицателно време! Просто не си ориентиран и за това не знаеш за какво иде реч!
  • 55 До Глупако

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Глупакооо":

    Мой човек, кой атакува първи в шестдневната война- Израел.
    На 5 юни Израел напада Египет.
    Египтяните са изненадани и почти целите ВВС на Египет са унищожени с малко израелски загуби, което дава въздушно превъзходство на израелците. По същото време Израел започва наземна офанзива в ивицата Газа и Синай, което пак изненадва Египет. След известна първоначална съпротива, египетският лидер Насер нарежда евакуация на Синай. Израелските войски настъпват на запад, гонейки египтяните, което им нанася тежки загуби, и завладяват Синай.
    Военният успех на Израел се приписва на елемента на изненада, иновативен и добре изпълнен боен план, и слабото ръководство на арабските сили. Израел поема контрол над ивицата Газа и Синайския полуостров от Египет, Западния бряг и Източен Йерусалим от Йордания и Голанските възвишения от Сирия.

    Коментиран от #56

  • 56 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "До Глупако":

    А ти вземи да погледаш малко телевизия от ония дни как арабите преди войната публично обябяват че с Израел е свършено. И това пред камерите от Йорданския крал при подписването на договора за съвместни действия СРЕЩУ ИЗРАЕЛ. И ония евреи щот са тъпи, да ви чакат да се наканите, така ли? като лъжеш не си мисли че пасем домати с колците. наивник!