27 Март, 2019 13:27 2 397 5

САЩ: Нямаме нищо общо с атаката срещу посолството на Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • посолство-
  • мадрид

Престъпна група успя да открадне компютри и документи от сградата в Мадрид

САЩ: Нямаме нищо общо с атаката срещу посолството на Северна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Американското правителство няма нищо общо с нападението от миналия месец в посолството на Северна Корея в Мадрид. Това заяви говорителят на Държавния департамент Робърт Паладино, цитиран от Reuters.

Испанският съдия планира да поиска екстрадиция от САЩ на членове от групата, за която подозира, че са опитали да убедят служител да избяга.

В документите на испанския Върховен съд е идентифициран един от групата като мексикански гражданин и друг като гражданин на САЩ.

Престъпната група от 10 души е успяла да избяга по светло на 22 февруари, след като откраднала компютри и документи от посолството, където завързала персонала.

Съдията поясни, че тарторът е избягал от испанските власти и се е върнал в САЩ, където се свързал с ФБР.

Съдия Хосе де ла Мата отмени заповед материалите по случая да останат в тайна и обяви, че са открити доказателства за различни престъпления, включително влизане с взлом, нанасяне на телесна повреда, отправяне на заплахи и кражба, извършени от "престъпна организация".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    26 3 Отговор
    Да нямаме нищо общо Бъдете сигурни във нашата невинност !
  • 2 Meganoob BG

    25 2 Отговор
    Както нямахте и нищо общо с войната в Корея и Виетнам, нали осъзнавате че вие самите сте виновни изобщо за създаването на Северна Корея?
  • 3 123

    18 1 Отговор
    Тия немат нищо общо с нищо
  • 4 Барчо

    8 0 Отговор
    Как ще имат нещо общо???? Това са простотии. Просто тия дето са ги заснели камерите на посолството на СК от ЦРУ не са били на служба в момента и са заработвали на частно. Може Путин да и е плащал, така че виновен ще да е той.
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАКВО ГЛЕДАМЕ В АМЕРИКАНСКИТЕ ЕКШЪНИ ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ИМ ЧАСТИ : " АКО ТЕ ЗАЛОВЯТ ,ОСТАВАШ САМ -ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯМА НИЩО ОБЩО " !?!?!?