Last news in Fakti

31 Март, 2019 13:43 10 385 14

Северна Корея: Това е терористично нападение срещу нас

  • северна корея-
  • ким чен-ун

КНДР осъди проникването на въоръжени лица в посолството ѝ в Мадрид

Северна Корея: Това е терористично нападение срещу нас - 1
Снимка: Shutterstock

Северна Корея осъди проникването на въоръжени лица в посолството ѝ в Мадрид миналия месец и го нарече сериозно терористично нападение, предаде ДПА.

Пхенян посочи, че проверява слуховете за участие на американското Федерално бюро за разследване в инцидента. Това е първото официално изявление на Пхенян във връзка с този случай.

Твърди се, че проникването е било извършено дни преди американският президент Доналд Тръмп да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун във виетнамската столица Ханой.

Говорител на севернокорейското външно министерство заяви пред севернокорейската информационна агенция КЦТА, че на 22 февруари група въоръжени лица е нападнала посолството на КНДР в Испания.

При атаката служителите на посолството са били вързани и бити, а нападателите са се сдобили с ценна информация за Северна Корея, отбеляза той. Служителят посочи, че Северна Корея разследва в момента дали са верни слуховете за участие на ФБР и на опозиционна севернокорейска групировка в операцията.

КНДР изрази надежда, че испанските власти ще проведат разследването на нападението по отговорен начин и ще изправят терористите пред правосъдието.

Опозиционната севернокорейска групировка "Гражданска отбрана Чолима" публикува тази седмица изявление, с което пое отговорност за нападението срещу севернокорейското посолство в Мадрид. Групировката заяви, че не е споделяла с никого информация от посолството в замяна на пари или други ползи, но е предоставила много ценна информация на ФБР.

Говорителят на американския държавен департамент Робърт Паладино заяви, че Съединените щати нямат нищо общо с инцидента в Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охо бохо

    116 12 Отговор
    Разбира се, че САЩ нямат нищо общо. Само са поръчали и организирали нападението. Империята на злото !

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Доналд

    30 4 Отговор
    Грешите нее нападение!
  • 3 Mорук

    75 4 Отговор
    Плашилото каза ,дайте ни ракетките ,иначе санкций санкций санкций ,само ние имаме правото да имаме и произвеждаме ,който не скача с нас санкцийй

    Коментиран от #13

  • 4 арджентата

    37 1 Отговор
    Намерили са повод да вкарат подслушватели / бръмбари/...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Барчо

    35 8 Отговор
    Ким Чен!!!!! Ти нормален ли си или нещо си се объркал???? Какъв терористичен акт те гони бе??? Това си е чиста военна операция на определена държава и ти много добре го знаеш. Правиш се нещо на луд!!! Ако е терористичен акт, щяха да фърлат няколко бомби и молотовки и чао. Я се дръж като мъж и си търси правата. Адресирай обвинението по-конкретно. И каква е тая простотия, дето не били споделяли с никой взетата информация, но дали информация на ФБР. Някой вижда ли логика в тези две взаимно изключващи се изречения?
  • 7 Хи их хи

    22 4 Отговор
    Ей, ама не се сетиха SIAто, при тази акция да поръсат малко с Новичок корейското посолство. Така щяха с един куршум да ударят два заека, и нови санкциЙ срещу лош Путя! Сега някой може и да си помисли, че те са го направили!
  • 8 ПЕНКО

    32 3 Отговор
    ЗАЩО В ИСПАНИЯ /А НЕ ДРУГАДЕ/ !?!? ЗАЩОТО КОРЕЙЦИТЕ СА ПРИЕЛИ ИСПАНИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ , А НЕ ЗА СТРАНА НА КОНКВИСТАДОРИ !!!САЩ НЯМАТ НИЩО ОБЩО !? ИМАТ ОБЩО ЦРУ И ПЕНТАГОНА !! САЩ СА НАЦИЯ ОТ ПРЕКРАСНИ ЧОВЕЦИ И ТАЛАНТИ -ПОД ВЛАСТТА НА ЦИОНИСТИ , ПЕТРОЛИ, ВОЕННИ ФИРМИ, ТРИЛИАРДЕРИ И ДРУГИ АНТИЧОВЕШКИ СЪЗДАНИЯ !!!!!!!!!
  • 9 Сесесере

    3 31 Отговор

    До коментар #1 от "охо бохо":

    Империя на Злото е Русия бе тъпанар

    Коментиран от #10

  • 10 касапина

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сесесере":

    Тъпъ нара си ти бе Гендар Сороски. С удоволствие те бих расфасовал на съставни части с резачка за дърва
  • 11 миролюбец

    26 2 Отговор
    Мир ще настъпи на земята когато исчезне злото наречено САЩ
  • 12 Пацо

    5 22 Отговор
    Всички комунисти да отидат да живеят там, да подкрепът др. Ким. РЪБ(да си вземат ватенки от Москва че там са с купони)

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ОлигУфрен

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пацо":

    Аааа, ти искаш повече от половината гербаджии да ги пратиш в СКорея!
Новини по държави: