Last news in Fakti

3 Април, 2019 10:55 2 272 25

Хиляди венецуелци избягаха в Колумбия (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • колумбия-
  • граница-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо

През февруари Мадуро блокира мостовете, свързващи двете държави, за да не позволи в страната да влезе хуманитарна помощ

Хиляди венецуелци избягаха в Колумбия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Хиляди венецуелци са преодолели заграждения на границата с Колумбия, съобщи имиграционната служба на Богота и предупреди венецуелския президент Николас Мадуро, че ще носи отговорност за проблемите, които могат да възникнат, предаде Ройтерс.

През февруари Мадуро блокира мостовете, свързващи двете държави, за да не позволи в страната да влезе чужда хуманитарна помощ. Заради това, че мостовете са блокирани от контейнери и камиони, венецуелците прекосяват река Тахира, за да стигнат до град Кукута на северната граница на Колумбия с цел да намерят храна, лекарства и работа. Но поройните дъждове през последните дни направиха това невъзможно.

"Узурпаторът Мадуро е отговорен за всичко, което може да се случи на населението, прекосяващо границата, каза началникът на колумбийската имиграционна служба, като подчерта, че има риск мостът "Симон Боливар" да бъде повреден.

Хиляди венецуелци избягаха в Колумбия (СНИМКИ)

Колумбия разкритикува предупреждението на Русия да не се правят опити за сваляне на Мадуро, като подчерта, че всяка военна подкрепа за режима в Каракас ще застраши мира в целия регион.

В изявление на колумбийския външен министър Карлос Олмес Трухильо се заявява, че Колумбия "категорично отхвърля" декларацията, разпространена от руския парламент в края на февруари. В нея се призовава ООН да подкрепи политическия мирен процес във Венецуела и да предотврати каквато и да била външна военна намеса в засегната от криза южноамериканска страна.

Хиляди венецуелци избягаха в Колумбия (СНИМКИ)

Москва призна, че е изпратила "военни специалисти" на венецуелското правителство и продължава да му продава оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    15 11 Отговор
    ГейДуро ще остане без електорат , бъзо САЩ да затворят границата ,че демокрацията е в опастност
  • 2 СссереМ

    20 16 Отговор
    А,що така бе,що бягат от райска Венецуела към кокаинова Колумбия,нека русоробските разбирачи ни светнат,сигурно пак Тръмп им е виновен.

    Коментиран от #4, #15

  • 3 Анти седераст

    21 10 Отговор
    Фалшиви новини. САЩ са крале на този тип "новини".
  • 4 сери си

    22 10 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Докато краварите не бяха хвърлили мерника на тази страна, никой не бягаше, не им спираше тока ... Но откакто Перчембой реши да ги "освобождава", нещата тръгнаха на зле ... както стана при "освобождаването" на Ирак, Либия Сирия ... и други "освободени" от американците страни!
  • 5 два милиона

    16 4 Отговор
    българи избягаха от демоНокрацията и то не в 1 съседна страна!
  • 6 шефа

    5 9 Отговор
    Тези венецуелки са страшни .Една преди години ми извъртя такъв минет чесвят ми се зави.

    Коментиран от #7

  • 7 хи хи

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "шефа":

    Шефе, събуди се, стига си сънувал мокри сънища
  • 8 Mорук

    2 1 Отговор
    Сигурно ако го прочета още един път ,ще ми е за първи път
  • 9 нищо лично

    8 4 Отговор
    Във Венецуела живеят 6 милиона колумбийски граждани.
  • 10 Ушанков

    10 7 Отговор
    Путлераста и да го командироваш на място и с очите си да види истината пак ще твърди, че не е вярно и манипулирано!
  • 11 Borislav Popov

    8 9 Отговор
    Две неща ми се набиват на очи: 1-во рушийка пуснала декларация, за външна военна ненамеса във Венецуела, а те самите пращат военни. 2-ро рушийка продава оръжия на мадурковците, което противоречи на собствената им декларация, а и повдига въпроса защо го продават (като уж Венецуела е бедна заради САЩ), а не им го подаряват? Някой русофилски прокариот може ли да ни обясни? 😂
  • 12 Русофилски прокариот обяснява:

    3 6 Отговор
    продаваме щото трябват денги,петролна чорба си имаме а златото е кът,колкото може ще скубим после нали знаете:САЩ са виномни,ако може и хуманитарната помощ да продадем пак кяр.
  • 13 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Всички отиват да се нашмъркат на воля .
  • 14 Хк+йххххйххх

    5 1 Отговор
    Милиони българи избягаха от България.

    Коментиран от #16

  • 15 куку руку ку

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Първо си отговори, защо българите бягат от прекрасната проамериканска демокрация, па после надничай в двора на комшиите, венецуелци.
  • 16 Ганчо Жоржев

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хк+йххххйххх":

    И ще продължават да бягат. Така наречената опозиция по цял ден сипе клевети, закани, ежи се, двете баби Яги реват, крещят, писукат, атмосферата в страната е отвратителна! Столетницата партия обвинява управляващите във всички смъртни грехове, като забравя за собствените си, които са чудовищни. А поведението на двете ярки представителки ясно говори, че узурпират ли властта, ни чака същото като преди 1990 г. Разни полуграмотни странни хора като оня с пушката, скъсаните чехли и чудовището на стената говорят глупости, това са поддръжниците на опозицията! И защитават Мадуро, който превърна страната в концлагер. Да живееш в такава държава си е чиста проба изтезание!

    Коментиран от #17

  • 17 Хк+йххххйххх

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ганчо Жоржев":

    Не споделям вашето виждане и това което сте написали.
  • 18 Доктор Охболи

    3 1 Отговор
    Поредната лъжа. Венецуелците спокойно ходат в Колумбия и се връщат с пълни чанти стока. Има го в тубата, гледайте.

    Коментиран от #19

  • 19 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Доктор Охболи":

    Защо ходят в Колумбия, а не си пазаруват при Мадурко? Защо българите работим на запад,а не идват западняците да работят у нас? Нали през комунизма сме били свръхразвити!!! Как изведнъж се оказахме на опашката? Защо тия изостанали германци, американци, испанци и др.не напираха да идват в България или пРосия - земните кътчета от рая? Какви хапчета взимате ? Руски ли са? Новичок,зарин или нещо по-силно? Защо сега вместо в благоденстваща пРосия,тези 2 милиона българи са избягали в САЩ, Канада и страните от ЕС? Демокрацията ли ги изгони или им даде шанс да живеят нормално, в някоя нормална страна? И да уточним - първо фалира комунизма и после дойде демокрацията или първо дойде демокрацията,а после фалира комунизма? Защо ще искаме да сменяме този златен строй,който сега процъфтява в С.Корея и Венецуела? И вечната дружба със СеСеСеРе,извинете - пРосия!

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Доктор Охболи

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    Смешник, 30 години в България няма "комунизъм" , а българите продължават да бягат. Сигурно пак от комунизма? На колко си години, зомби?

    Коментиран от #21, #23

  • 21 СссереМ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Доктор Охболи":

    Смешник още 30 години трябва да минат за да умре и последния комунист у нас,а на запад не допуснаха дори да се родят такива изчадия.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Доктор Охболи":

    От 30 години ли няма комунизъм? А защо БСП празнува създаването си 1891 година? Няма комунизим от последния катил Пламен Орешарски! СерГей Паднишев,Жан Виденов, Андрей Луканов. И въпреки че пречат с всички сили България върви напред.Всяко връщане на власт на БКП (БСП+ДПС) е пагубно за страната. Комунизъм няма,ама "комунистите" са още живи. Дано повечето влязат в затворите.
  • 24 aaa

    1 0 Отговор
    Местните драскачи,пак получиха някой кървав долар и почна великото квичене...
  • 25 Марони

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    Прав си друже,ни в БГ кой да те чуе?Тук на некадърниците злобни демокрацията им е виновна,империализма,космоса!Та пак ще гласуват за червените боклуци!