7 Април, 2019 16:00 1 676 3

Асандж съди Швеция за $ 1 млн.

  • джулиан асандж-
  • съд-
  • швеция

Той иска компенсация за разследването срещу него

Асандж съди Швеция за $ 1 млн. - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основателят на портала Wikileaks Джулиан Асандж поиска компенсация от $1 млн. от шведското правителство, съобщи ТАСС.

Асандж се укрива в еквадорското посолство в Лондон през последните 7 години. Това стана, след като шведските власти повдигнаха обвинения срещу него за сексуално насилие.

Асандж иска компенсация за хонорари на британски, шведски и еквадорски адвокати. Той иска и компенсация за превод на документи по разследването и изпращането на молби до ООН.

От Окръжният съд не са приели искането, заради отказа на Асандж да използва служебен адвокат. Обвиненията вече са свалени, но основателят на Wikileaks все още е притеснен, че може да бъде задържан от британските власти, ако излезе от посолството.

От еквадорското правителство вече отхвърлиха твърденията, че възнамеряват да експулсират Асандж от посолството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    20 1 Отговор
    Само най големите скъсаняци ходят със служебен адвокат на съд! Да плащат шведските траверси и да не се ослулват много- много.
  • 2 Бесен Язовец

    23 1 Отговор
    В Швеция е престъпление ако мъж го пъха на жена. Всичко друго е в границите на позволеното!
  • 3 Хипермен

    15 1 Отговор
    Шведите са масово алкохолици
Новини по държави: