Last news in Fakti

22 Април, 2019 10:04 3 125 3

Вътрешен бунт срещу премиера Мей

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • брекзит

Тереза Мей ще получи ултиматум да си подаде оставката като министър-председател на Великобритания до края на юни

Вътрешен бунт срещу премиера Мей - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През идната седмица Тереза Мей ще получи ултиматум да си подаде оставката като министър-председател на Великобритания до края на юни, или нейните депутати ще променят правилата за председателството на Консервативната партия и ще я свалят сами, пише британският в. The Times.

Сър Греъм Брейди, председател на Комитета 1922, който е съставен от редовите депутати на „Торите“, ще посети Мей на "Даунинг стрийт", за да ѝ каже, че 70% от нейните депутати искат да си подаде оставката за това, че е провалила Брекзит и води Консервативната партия към катастрофална загуба на подкрепа и авторитет.

Народните представители от изпълнителния комитет на 1922 ще се срещнат във вторник, за да решат дали да променят правилата, с което да направят възможно ново гласуване на недоверие към премиера преди декември. Запознати казват, че „неопределените“ клонят към промяна на правилата, освен ако тя не се съгласи да се оттегли от поста до 30 юни.

Във втори удар по позициите на премиера, редовите активисти ще обявят тази седмица, че повече от 65 председатели на местни организации на Консервативната партия искат главата на Тереза Мей, с което ще предизвикат конвенция за промяна на правилата.

Изтекла информация от форум на местни партийни председатели показва, че мнението на мнозинството се обръща срещу премиера. Един от тях каза: „Трябва да направим каквото е необходимо, за да се отървем от нея“. Вторият каза: „Тя трябва да си отиде сега, преди да нанесе още повече вреди“.

Вътрешен бунт срещу премиера Мей

По-рано лоялен министър също е готов с присъдата: „Тя трябва да си отиде. Тя е бедствие“.

Високопоставен депутат добави: „Натискът се покачва и ще бъде неустоим, ако се представим зле на местните избори“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    3 1 Отговор
    Дай Боже дай ,и ингилизка пролет и розови жилетки ,време е сметката за изминалите ви години да се плащат
  • 2 месара

    1 3 Отговор
    брюкселските милионери ше направят всичко възможно да бутнат Мей, и Великобритания да не напусне измисления съюз, наречен европейски!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: