10 Април, 2019 20:11 1 986 3

Шпионска акция срещу Асандж

  • шпиони-
  • посолство-
  • джулиан асандж

Имало е искания за предаване на данни от еквадорското посолство в Лондон

Шпионска акция срещу Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е бил обект на сложа шпионска акция в евкадорското посолство в Лондон, съобщи Гардиън.

Асандж се укрива в посолството през последните 7 години, заради обвинения в насилие от съда в Швеция. Разкритията за шпионските действия бяха обявени от главният редактор на WikiLeaks Кристин Храфсън.

Храфсън не е дал доказателства за обвиненията си. През последните месеци еквадорското правителство показва по-хладно отношение към Асандж. Оттам го обвиняват, че е нарушавал условията за престой в посолството.

Вече имаше слухове, че Асандж може да бъде експулсиран от посолството, които на този етап биват отхвърлени.

Храфсън заяви, че има данни, за това, че са били искани данните от посетителите на посолството и записи от наблюдателните камери. Смята се, че данните е трябвало да бъдат предадени на администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Асандж се опасява, че може да бъде екстрадиран в САЩ, където може да бъде съден за разпространяване на секретна информация през своя портал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "демокрация" насила

    31 2 Отговор
    Американското "правосъдие" се раздава навсякъде по света, а после руснаците били гадни ?

    Коментиран от #2

  • 2 Муя

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от ""демокрация" насила":

    РуснЯците не са гадни, даже са гостолюбиви и черпят с де що се намира по Менделеевата таблица.
  • 3 Boxer

    15 0 Отговор
    Асанч е предал правителството, но не и хората на САЩ. Има разлика. Нормално е правителството да го търси и тормози. А, хората дано оценят жертвата, която той направи за тях. За нас...
Новини по държави: