Last news in Fakti

11 Април, 2019 08:01 1 590 8

Играта "светло-тъмно" във Венецуела продължава

  • венецуела-
  • ток-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро

Венецуелските власти обявиха, че електроподаването е възстановено

Играта "светло-тъмно" във Венецуела продължава - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Електроподаването във Венецуела е възстановено на цялата територия на страната след вчерашната авария, съобщи министърът на комуникациите и информацията Хорхе Родригес, цитиран от ТАСС.

Запазват се обаче ограниченията при разпределението и потреблението на електричество, въведени по-рано по решение на президента Николас Мадуро, допълни министърът.

От началото на март във Венецуела има прекъсвания в електроподаването, които засягат повечето региони на страната. Най-мащабното бе на 7 март, когато без ток останаха столицата Каракас и повечето региони. Според правителството причината е саботаж срещу ВЕЦ "Симон Боливар".

Представители на националната Федерация на служителите в електроснабдяването обаче твърдят, че многократно са заявявали, че авариите в енергийните мрежи и подстанциите са предизвикани от недостиг на ресурси за профилактична поддръжка.

Частичната парализа на икономиката, предизвикана от авариите, е забавила хиперинфлацията в страната през март, предаде ДПА, цитирайки Националното събрание, което е под контрола на опозицията.

Инфлацията се е забавила до 18,1 процента през март спрямо близо 54 процента през февруари, посочи по-рано депутатът Анхел Алварадо.

Въпреки това обаче на годишна основа инфлация е достигнала 1,6 милиона процента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спомени от соца

    10 9 Отговор
    Тази игра се играeше и в България, когато имахме колапс на комунизма и на страната. Не си спомням да обвиняваме американците за саботаж тогава .

    Коментиран от #5

  • 2 помнещия

    7 6 Отговор
    Та нима у нас нямаше "дискотека" -има ток няма ток и то след 1990год и то без съботажи М ?Ми ще ви пиша-1994 год по време на световното първенствопо футбол в САЩ в София може и да е имало постоянно ток но в провинцията не бе така.Гледахме единия мач през пътя имаше ток, а другия при комшиите отсреща защото тока спираше а те имаха и те така но някой помни ли ги тези времена М а пишат че било само при бай Тошо но не е така !

    Коментиран от #7

  • 3 Хромозомен инкубатор

    4 1 Отговор
    Какъв е проблема - палиш свещи за романтика и се раждат повече деца!!!
  • 4 NikNay

    9 9 Отговор
    Те проблемите с тока почнаха след като янките решиха да свалят неудобния да тях Мадуро.
  • 5 NikNay

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Спомени от соца":

    Трябва да си съвременник на дадени събития за да можеш да ги коментираш. При нас проблема с тока нямаше нищо общо с управляващата система. Ама от къде да знаеш като тогава си бил още в течно състояние.
  • 6 че гевара да го бара

    8 6 Отговор
    Не ми било снайперист, ами лаком, крадлив и долен КОМУНИСТ (СОЦИАЛИСТ).
  • 7 лол

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "помнещия":

    тук нещо не е наред, 94г. мачовете, заради разликата във времето, бяха в 3 часа сутринта . по това време си бил при съседката за футболен мач или за .. друг вид мач?
  • 8 Иво

    1 1 Отговор
    Disco Life ! Мъдурко прай кефа на народа си, к`во не му харесват! Е, понякога първо е зрелището, а после / евент./ идва `лябът !