9 Април, 2019 11:14 2 080 15

Само армията държи Мадуро на власт

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • армия

Бразилският президент заяви, че работи с правителството на САЩ, за да всее разкол в редиците на венецуелските военни 

Само армията държи Мадуро на власт - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че работи с правителството на САЩ, за да всее разкол в редиците на венецуелската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за бразилското радио "Жовен пан" Болсонаро посочи, че ако се стигне до военна намеса във Венецуела, той ще се посъветва с националния съвет по въпросите на отбраната и с парламента за това какви действия, ако е необходимо, Бразилия трябва да предприеме.

"Не можем да позволим Венецуела да се стане нова Куба или Северна Корея", изтъкна крайнодесният президент.

Болсонаро заяви също, че ако военна интервенция свали венецуелския президент Николас Мадуро, много вероятно е в страната да избухне партизанска война между твърдите привърженици на Мадуро и тези, които вземат властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудно

    19 2 Отговор
    А армията кой я държи?
  • 2 боцмана

    21 1 Отговор
    А в България копоя Цецо държи властта за маду..те!
  • 3 Borislav Popov

    13 5 Отговор
    Не е само армията. И Путин държи мъдури на власт (а и не само на власт ги държи).
  • 4 Давид

    30 4 Отговор
    И всички останали граждани с изключение на богатите подкупени от САЩ . Тук нашия гуайдо е Бойко и Цветанов .

    Коментиран от #13

  • 5 Фантом

    21 4 Отговор
    Бразилска подлога, мниго им се ще да е само армията подръжник на Никокас Мадуро, как разбра че само армията поддържа президента? В щаба на самозваната марионетка ли прави статистика? Тоя да браьилски индианец да внимава че и на него не му е много сигурно с тая мизерия където е обзавел народа си!
  • 6 Барчо

    25 2 Отговор
    Тази така наречена новина не е новина, въпреки че преди време се публикува пак тук едно към едно като заглавие. Не знам дали може да се нарече новина нещо, което е присъщо за всички държави по света. Дали пък Тръмп не го държи армията на власт, или Мей, или французойчето Макрончо, или Меркел или който и да е друг, та дори и Путин. Всяка една държава се крепи единствено на собствената си армия и собствената си полиция. В противен случай нямаше да е държава, а анархия. Винаги ще има или вътрешни или външни сили, които определено правителство да е неизгодно и да и се иска да бъде сменено с по-сговорчиво. Дори да го сменят, пак ще има пък други на които новото ще е неудобно. Изобщо това не е никаква новина, а насочване на общественото мнение в определена желана посока.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 660

    23 3 Отговор
    МАДУРО ГО ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ РУСКИТЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, АКО ГИ НЯМАШЕ ВЕНЕЦУЕЛА ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА Е В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА . ЩЕШЕ ДА ИМА И "УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ" КОЯТО ЩЕШЕ ДА БОМБИ ЦЯЛАТА СТРАНА С БЪЛГАРСКИ И МАКЕДОНСКИ СНАРЯДИ
  • 8 Жозеф

    3 19 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Барчо, пиян си, лягай си!
  • 9 НАТО ВЕЦ

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Много си прав. Именно за това, тук държава няма.
  • 10 Болсонарщини

    11 0 Отговор
    1. Пример по учебник за намеса във вътрешните дела на държава:
    Бразилският президент заяви, че работи с правителството на САЩ, за да всее разкол в редиците на венецуелската армия.
    2. Пример по учебник за неразбиране на ситуация в държава:
    Само армията държи Мадуро на власт, ... но много е вероятно да избухне партизанска война между твърдите привърженици на Мадуро и тези, които вземат властта.

    Коментиран от #11

  • 11 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Болсонарщини":

    Бразилия е една територия в която ако излезнеш от хотела с часовника си, ще последват два варианта. Единия се връщаш без часовник, защото ти го вземат насила, а другия те намират заклан и пак без часовника, заради който са те бастисали, та ако ще да си тяхна звезда или Скалата. Въобще точно па тая държава няма право да плямпа. Оня президент май също се държи единствено и само заради армията.

    Коментиран от #12

  • 12 колхозник

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Знаем ,че на вас колхозите всеки който е против комунизма и исляма ви е противник ,обаче това дето си го написал далеч не е така сравнено в руската кочина.В Бразилия и Русия статистиката е горе долу една и съща ,а криминалните изпълнения в някои сфери в Русия дори са по-крайни.Преди да гледаш другите ,първо погледни евроазиатците как го карат.
  • 13 куку руку ку

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Е, то нали в Бразилия спретнаха цветна революция и махнаха Дилма Русев. Оттогава само американски марионетки се добират до "трона"...
  • 14 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ? ИМА БОЛСОНАРО -НЯМА БОЛСОНАРО -ДОБРИЯТ СНАЙПЕР Е ЕФЕКТИВЕН НАД 2 КИЛОМЕТРА И САЩ ЩЕ СЕ УАПАТ ПО ЛАКЪТЯ !!! КАК СМЕНИХА ВЛАСТТА В БРАЗИЛИЯ ,КОЯТО БЕШЕ В БРИКС ? МИ ДА ДЕЙСТВАМЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН - АМЕРИКАНСКИ !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: