12 Април, 2019 18:30 1 342 0

7 по Рихтер разтърси Индонезия

  • сулавеси-
  • индонезия-
  • земетресение-
  • трус-
  • цунами

Издадено е предупреждение за образуването на цунами

7 по Рихтер разтърси Индонезия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Земетресение с магнитуд 7 по скалата на Рихтер разтърси индонезийския остров Сулавеси, съобщи американският Геофизически институт, цитиран от "Ройтерс".

Епицентърът на труса е регистриран на 280 километра южно от провинция Горонтало, на дълбочина от 43 километра, допълва институтът. Няма данни за жертви и щети. Според Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е бил в Молукско море, близо до Сулавеси.

Сеизмологичният център оценява силата на 6,8 по Рихтер и съобщава, че епицентърът е бил на 505 километра североизточно от град Макасар, в който живеят около 1,3 милиона души. Трусът е бил на дълбочина 13 километра, допълва центърът.

Индонезийската геофизическа агенция обяви, че е възможно да има цунами след силното земетресение. Издадено е предупреждения и се препоръчва на хората в някои части на Централно Сулавеси да се евакуират от крайбрежните зони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА