Last news in Fakti

18 Април, 2019 05:59 2 811 11

ЕС защити Куба пред САЩ

  • куба-
  • ес-
  • сащ

Европа против новите мерки срещу страната

ЕС защити Куба пред САЩ - 1
Снимка; Shutterstock

ЕС отхвърли решението на администрацията на САЩ за започването на дела за отнета от Куба частна собственост в годините на революцията, съобщи France 24.

САЩ вече обявиха, че ще позволят подаването на искове в американските съдилища за отнета от кубинското правителство частна собственост в годините след революцията. Страната планира и да наложи нови санкции срещу Куба, Венецуела и Никарагуа.

„Категорично осъждаме този ход. Това ще създаде допълнително объркване при чуждестранните инвестиции, които страната търси“, заяви посланикът на ЕС в Хавана Алберто Наваро.

САЩ ще позволят и пускането на искове срещу компании, които имат бизнес в Куба. Така може да бъдат възпрени външни компании, които планират да инвестират в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ииииииииии

    30 4 Отговор
    САЩ да го цоцоркаттттттттт

    Коментиран от #2

  • 2 Mорук

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "ииииииииии":

    Кравари мууууууу,кранчетата едно по едно се затварят време идва за итслабеане,и търсене на малолитражки
  • 3 среднощен

    18 3 Отговор
    Последните пет години в Хавана са пристигнали над 300 швейцарски граждани на заплата към швейцарското посолство. Повечето от тях имат вече статут на "постоянно пребиваващи" в страната. Инвестициите на Швейцария там вече надхвърлят десет милиарда долара. Сходна е ситуацията и с други европейски страни. Да не говорим за Русия - тя никога не си е тръгвала от там. Всички искат дял при разпределянето на Карибския регион. По-младите представители на фамилията Кастро вече говорят открито за превъщането на Куба в най-голямата безмитна зона в света..! Всеки иска "дял" от Карибския рай"..! Та за това е и показването на "зъби" спрямо САЩ и санкциите..!!
  • 4 Знам знам🙄

    10 3 Отговор
    Ми мисля че трябва да мине в сената. И да се приеме. И то като се почне. На Винету внуците ша ги скъсват от съд. Ша си вземат земите и ще им оберат парите за компенсации и репарации и загубени ползи. И кви компании ще си търсят имуществото. На Рот и на Лучиано наследниците ли. Ще им се държавното казино в Хавана ама нъц. Нама гооо
  • 5 Шаолина

    12 1 Отговор
    А кога америте ще почнат да изплащат обещетени на държавите в които водиха войни?

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Валверде

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Шаолина":

    Кога Русия ще върне откраднатото злато на Испания 510 тона ?
  • 7 Рене

    0 6 Отговор
    Кога е заявил? Пред в. Правда ли? Аре у лево.
  • 8 МТА

    10 1 Отговор
    Вече всички бият шута на краварите, дните им са преброени
  • 9 Хасан

    7 1 Отговор
    Края на 20 годишната американска империя...свърши се еднополюсния модел в който ”Америка е над всичко”.'
  • 10 Умно село

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шаолина":

    САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Дими Картър
    Това го е казал президент 20 януари 1977 г. – 20 януари 1981 г.
    Джими Картър: САЩ са най-войнствената нация в историята на света.
    И ние сме им сол та***к.
  • 11 емо

    1 0 Отговор
    Докато същестествува " Световното зло " наречено Америка твъде наивно и глупаво е някои да мислят , че някога ще има мир, спокойствие .Те са втората империя след Татаро-монголската която остава след себе само разрушения, страдания,кръв,сълзи подложиха на унищожение кореното населени е като във филмите им ги унижават ,че са били "диваци" когато за скалпа на индианец; ако е мъж даваха 1 долар ако жена 0.50 сента..