Last news in Fakti

25 Април, 2019 12:52 2 151 5

Северна Корея недоволна от военни учения

  • северна корея-
  • учения-
  • южна корея

САЩ провеждат съвместни учения с Южна Корея

Северна Корея недоволна от военни учения - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на Северна Корея разкритикуваха съвместните маневри на военновъздушните сили на САЩ и Южна Корея, съобщи Йонхап.

Севернокорейското правителство излезе със специално изявление по случая. Според него ученията между САЩ и Южна Корея са предателски акт.

„Властите в Южна Корея трябва да бъдат внимателни и да си спомнят, че тези действия може да се отразят на двустранните отношения. Подобни учения противоречат на преговорите за разоръжаване на региона от миналата година“, се казва в изявлението.

Южна Корея, САЩ и Австралия започнаха съвместни военновъздушни маневри. В тях участват десетки самолети.

От Сеул и Вашингтон подчертаха, че сегашните маневри са в намален мащаб. Тяхната цел е да не се отразяват на дипломатическите отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    3 6 Отговор
    Абе само мрънкат тея - да не би да са учили навремето в български университети по партийна поръчка. Да се включат в ученията без да питат - изпращат 2-3 самолета през границата и готово. И без това кимчито не обича самолети.
  • 2 Meganoob BG

    5 7 Отговор
    Най-милитаризираната държава в Азия недоволна от това че южните и съседи решили да правят аеробика...
  • 3 да гледат да мълчат и да сумтят

    5 5 Отговор
    Властите в Северна Корея да не се занимават с Южна Корея,а да погледнат например къде е излетяла днес лирата на един друг велик критик-султан Ердоган Великолепни!!
  • 4 333

    14 2 Отговор
    КРАВАРИТЕ са хванали здраво за топките южнокореиците и им мътят водата яко...За тях обединението и мира не са вариант !!! Един ден всеки ще си получи заслуженото според заслугите си...С нетърпение чакам да видя каква ще е съдбата на краварите !!! Тези долни отрепки и терористи не заслужават да дишат !!!

    Коментиран от #5

  • 5 Ало

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "333":

    Анонимния кой си ти? Лесно можеш да бъдеш открит.
Новини по държави: