Last news in Fakti

26 Април, 2019 10:17 1 115 0

Оставки в Шри Ланка след атентатите

  • шри ланка-
  • полиция-
  • оставка

Пуджитх Джаясундара напусна поста главен инспектор на полицията

Оставки в Шри Ланка след атентатите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шефът на полицията на Шри Ланка Пуджитх Джаясундара подаде оставка. Причината вторият най-високопоставен държавен служител в страната да вземе подобно решение е, че не е справил с предотвратяването на терористичните атентати, които заляха Шри Ланка навръх Великден.

Това е втората оставка в рамките на няколко часа след като в петък вечерта беше отстранен най-високопоставеният чиновник в министерството на отбраната.

Шриланкийският екстремист Захран Хашим е извършил самоубийственото нападение в луксозния хотел „Шангри-ла” в Коломбо с още едно камикадзе.

Хашим се появява във видео, публикувано от джихадистката групировка „Ислямска държава”, поела отговорност за кървавата атака. В материала той води церемония по полагането на клетва за вярност от седем мъже на лидера на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади.

Мюсюлманите в страната бяха призовани да се молят днес у дома и да не се посещават джамии или църкви, тъй като държавната служба за сигурност предупреди от опасност за коли бомби.

На 21 април в Шри Ланка имаше поредица от терористични атентати в столицата Коломбо, както и градовете Негомбо и Баттикалоа. Те бяха извършени в католически църкви и хотели. Първоначално се съобщаваше за 359 загинали, но след това броят им беше намален на около 250 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА