Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Април, 2019 11:40 2 887 32

Зеленски е готов да преговаря с Русия

  • украйна-
  • владимир зеленски-
  • русия

Украинският президент смята, че може да има споразумение с Русия

Зеленски е готов да преговаря с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е готов да преговаря с Русия, съобщи РИА Новости.

Зеленски ще търси промяна в отношенията между двете страни. Той е готов да обсъди варианти за взаимен обмен на граждани.

„Надявам се, че нова среща в Нормандски формат ще даде възможност на Русия да демонстрира готовност за деескалация на напрежението. Украйна ще защити и предостави гражданство на всеки, който е готов да се бори за свобода. Знам за решението на Русия да започне процедура по издаване на гражданство на украински граждани, но се съмнявам много хора да поискат такова. Мисля, че има възможност за преговори“, заяви Зеленски.

Руският президент Владимир Путин вече заяви, че е готов да разгваря с новия украински президент. Според него Русия е готова за пълно възстановяване на отношенията си с украинската страна. Това обаче би зависило от изпълнението от Украйна на Минското споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западняка

    6 26 Отговор
    Милиционерът им вдигна пенсионната възраст над средната продължителност на живота в кочината.

    Коментиран от #6, #21, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Америка е клозет

    19 5 Отговор
    Хоппаааа! Соросоиди И сега какво стана? Сега Отново ще трябва да лижете на изток! Нали винаги гледате да лижете натам накъдето духа вятъра само и само да сте добре платени! Милиционер милиционер ама му голяма палката! Щот на на пенсионера вече палката му е увяхнала!
  • 4 Хрониките на Евразия

    1 14 Отговор
    А вие разбирате ли , че на Великото ще му се наложи да преговаря с клоун ?
    От сега започвам да се смея 😂😂😂
  • 5 СССРБарета

    16 2 Отговор
    Никой не може да се пребори срещу най-мощната държава Русия дори зад него да са холивудските герои! Така че Я елате пиленца при батко! Да му пеете сладко сладко! Хахахахаааа
  • 6 ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Западняка":

    ТО ЩОТО НАШАТА НЕ Е ВДИГНАХА.ТАМ ПРАВЯТ СЪЩОТО ДЕТО ПРЕЗ НАС МИНА
  • 7 Borislav Popov

    3 9 Отговор
    Този човек е много наивен, щял бил да преговаря с рушняцити, че споразумения щял бил да сключва. Бесполезно е бе мен, с рушняците да се договаряш, те и това ще подпишат и с онова ще се съгласят, но после ще продължат да действат така като им е изгодно на тях и пак ще извъртят така нещата, че ти да бъдеш виновен.
  • 8 Наблюдател

    3 13 Отговор
    Отново руска пропаганда. Зеленски ясно каза на психопата Путин, че преговорите ще бъдат в Мински:" Ние ще осигурим украинско гражданство на представители на всички народи, които страдат от авторитарни и корумпирани режими. На първо място руснаците, които днес вероятно страдат най-много", каза още той, като подчерта, че нормализация на отношенията може да има единствено след де окупацията на Донбас и Крим. Престанете с руските фалшиви новини!

    Коментиран от #10, #18

  • 9 СССРБарета

    13 3 Отговор
    Досега в Кремъл лазеха на колене пред Путин принцове принцеси крале и кралици шейхове канцлери президенти императори аятоласи даже и бат Бойко! Сега вече и Клоун ще лази!

    Коментиран от #12, #16

  • 10 Бесен Язовец

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Ми какво се чудиш ? То си пише в началото на статията бе човек - съобщи РИА Новости, главната фейк-нюз медия на Жужи.
  • 11 По-голям българин

    9 1 Отговор
    Даже може да звънне на Нетаняху да го пита Откъде да си купи билет за деня на победата в ложата на първия ред!
  • 12 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "СССРБарета":

    Тук никъде не пише, че преговорите ще бъдат у твоя Кремъл бе, клоун. До всега всички срещи от Нормандския формат са се провеждали на неутрална територия.

    Коментиран от #14, #29

  • 13 По-голям българин

    8 0 Отговор
    Скоро чакаме и пенсионера на колене ама понеже е дърт и ревматизмът му е в напреднал стадий най-вероятно Путин ще приеме Мелания на колене! Мухахахаааааа ще си говорят на четири очи докато Дони затиска вратата!
  • 14 СССРБарета

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Колко неутрална територия е Минск?

    Коментиран от #17

  • 15 комикът си е направо

    6 1 Отговор
    Смешник.
  • 16 Време е за

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "СССРБарета":

    Хапчетата.
  • 17 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "СССРБарета":

    Само да те светна, каскетчо, че Кремъл се намира в Москва, а не в Минск. който е столица на независима република Белорус ! Виж си коментара под номер 9, именно ти плямпаш, че Зеленски щял бил да ходи в Кремъл, не аз.

    Коментиран от #25

  • 18 Токту

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    За миналата година 83 000 украинци са получили руско гражданство, а само 129 (!) руснаци украинско. Така че това предложение на Зеленски е фарс.
  • 19 Хрониките на Евразия

    1 10 Отговор
    Зеленски никога няма да преговаря с Путин !
    С Русия да !
    Значи след като Путин умре , или омръзне на олигархията .
  • 20 669

    9 1 Отговор
    И за какво му е на Путин да преговаря с 404 в Нормандски формат? Какво общо имат в случая Германия и Франция?
  • 21 Да де

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Западняка":

    Ама все още пенсионната им възраст е по малка от тази на Еврорайха и Оборо зад гьоло.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Западняка

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Да де":

    При средна придължителност на живота при мъжете от 66 г. да направиш възрастта за пенсиониране 65
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СССРБарета

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Само ще те светна че Беларус и Русия са във Военен и икономически съюз отблизо 80 години! Другото което ще те светна е че Зеленски каза че иска да преговаря и предпочита да е на неутрална територия но...... той е от позицията на давещия се и не се знае Путин какво ще каже! Русия иска да преговаря но не на всяка цена докато Украйна иска да преговаря на всяка цена!

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Наблюдател

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Серсем баретата представя желаното да действително. Има позицията на Зеленски преведена на руски. Прочети я ако можеш и тогава пиши простотии.
  • 27 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Пак ще те светна, понеже нещо много бавно загряваш, като руски реотан си, Кремъл се намира в Мацква, а не в Минск, ти споменаваш, че Зеленски щял да ходи в Кремъл не аз.

    Коментиран от #28

  • 28 СССРБарета

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    И в Москва ще дойде споко! Ердоган къде дойде? Нали много се репчеше? Зеленски нали Първо каза че ще преговаря с Путин, после каза че няма да преговаря в никакъв случай и после пак каза че ще преговаря! Саудитския принц нали и той се репчеше че ако трябва Саудитска Арабия ще продава Петрол на безценица но ще смаже руския износ Това беше преди три-четири години когато краварника яко подкокоросва шесто детска Арабия като техен най близък съюзник! И след това кацна при Путин в Кремъл да преговарят смешко! Следи събитията и мисли Не само да лижеш американски задници! Същото правеше Израел както Впрочем прави в момента говори говори и после отивама в Москва лично при Путин да се извинява! Най-големият съюзник на краварника беше на първия ред да наблюдава руската армия! И така влюбено гледаше Путин че не знаеше къде се намира! Ей толкова са силни всичките! Макрон да ти припомня след бомбандировките на Сирия в които участваше и Франция уж после се оказа че участвала само логистично руснаците отразиха атаката и на следващия ден кой беше при Путин в Кремъл? Лично макрон гледаше влюбено Путин право в очите! На следващия ден след бомбандировките Себастиан курц каза пред световните медии че Русия винаги е била и ще бъде Световна военна сила в който всички ще трябва да се съобразяват!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ами да си

    1 2 Отговор
    бъде световна сила Русия. Нас това какво ни ползва? Милиардите от там ли идват или от Евросъюза? От там - диктат, интриги, заплахи, обиди. То не беше азбуката, или че спасили евреите в България, или че били изкупили половината страна и пр. това последното го каза председателя на думата Толстой. Доволен ли си че е световна сила?
  • 31 Заглавие

    1 0 Отговор
    Преговори, изход и резултати , заглавие: „Зеленски е готов да преговаря с Русия”! Не е казано, че примерно – врачка, баба Ванга или Нострадамус имат отношение към заглавието! Факт е! Но за прочелите го си е „морков”. Коментирам само „морков”. Пишеш заглавието и резултатът е: глутницата русофоби, яростно се нахвърля върху стадото русофили. От това нищо не се променя, а всеки остава на своето мнение. А колко е просто и достъпно за всеки, да се обърне към народната поговорка: „Били живи, видели!”
  • 32 Барчо

    2 0 Отговор
    Украйна е доведена да бъде на колене и тя го знае, но все още не иска да го признае. Американските братя няма да и помогнат, защото ще трябва само да дават много, много пари, които едва ли ще имат някаква полза за тях. Зимата може и да има преговори, изключително по гореща молба на Зеленски и те ще бъдат по поставените условия на Путин. Със сигурност с бомбандировките и нападенията над ДНР и ЛНР ще бъде приключено, дори и да не се стигне до някакви договорености. При положение че не бъдат прекратени, там ще бъдат убивани руски граждани и съответно Русия ще трябва да предприеме всякакви мерки, включително и военни да защити собствените си граждани.
Новини по държави: