Last news in Fakti

1 Май, 2019 08:40 6 412 45

Опит за преврат във Венецуела

  • венецуела-
  • преврат-
  • николас мадуро

Правителството е овладяло ситуацията

Опит за преврат във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Във Вевнецуела е бил направен опит за държавен преврат, съобщи РИА Новости.

През вчерашния ден опозиционният лидер Хуан Гуайдо обяви, че е получил подкрепата на армията в страната. На негова страна е преминал началника на венецуелската разузнавателна служба Мануел Фигера.

Гуайдо направи специално изявление от военната база „Ла Карпота“. Подкрепящите го военни успели да превземат склад за оръжие, след което опитали да стигнат до президентския дворец. Междувременно те успяват да освободят от домашен арест видния опозиционер Леополд Лопес.

Групата военни са били блокирани на едно от кръстовищата в Каракас, където е имало престрелка. Представители на правителството потвърдиха, че е имало опит за преврат от отделни кръгове в армията. Към средата на вчерашния ден ситуацията е била овладяна.

„Целта на опозицията беше да направи шоу. Там се првоалиха, защото хората искаха мир“, заяви президента Николас Мадуро.

Той вече е направил нови назначения на мястото на разбунтувалите се военни ръководители. Президентът е получил уверения от военни ръководители, че продължават да са на негова страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    58 7 Отговор
    Турският сценарий..! След това ще се "целунат" с Москва и всичко ще бъде наред..!
  • 2 Фен

    136 10 Отговор
    "Междувременно те успяват да освободят от домашен арест видния опозиционер Леополд Лопес." Уникален подвиг! Евала на марионетките на САЩ! От домашен арест! Тия кравари няма да мирясат, докато не запалят и тази страна!

    Коментиран от #8

  • 3 Бай хой

    93 9 Отговор
    Уаууу какви лъжи вчера дръпнаха сороспииски. Как тръбяха че Лопес бил пуснат от затвора от военните. Пък той не бил в затвора ами го освободили от дома му. Айде сега превратаджиите на стадиона и с по девет грама в тила. Да видим как вони гуйняндо.
  • 4 Наблюдател

    10 108 Отговор
    След време ще се намеси славната американска армия и русоидната измет ще квичи на умряло!

    Коментиран от #7, #9, #16

  • 5 Да го кажем направо

    93 8 Отговор
    Опита си остана само опит-НО показа открито вече ,че народа на Венецуела не подкрепя американската подлога.И точно заради този опит за преврат,шансовете на Гуайдо се изпариха тотално.Въпреки икономическите трудности и неволи-венецуелците не са готови да приемат американски лизач за свой президент-помнят ужаса когато про-американски политик беше президент...

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гларус кръстоносец

    87 6 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Славната американска армия!!? Славна, славна, колко да е славна справка Виетнам, Корея, Афганистан където минат все се ос..рат ,че някъде още и мирише- Ирак , Либия , Сирия. На славната армия все някой трябва да и бърше задника . Така че по правилно е оср..ната армия.
  • 8 Въпрос

    9 74 Отговор

    До коментар #2 от "Фен":

    А на теб харесва ли ти Венецуела с комуниста без образование Мадуро. От богата страна превърната в най-бедната страна на земята.

    Коментиран от #11, #13, #22, #25

  • 9 Бай хой

    44 4 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Направо да се намеси морската пехота, сухопътните моряци, тюлените, моржовете и джендърите. Като операциите в Техеран и Могадишу. Голем смеха че пада. И Гърция ке падат и тюлени че сърфират по улици и стадиони.
  • 10 ХаХа

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "Да го кажем направо":

    И ти с тази глава как го разбра това?
  • 11 Бай хой

    69 7 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Не е най бедна а сащ и Великобритания им откраднаха златото и авоарите. Не прехвърляйки вината от болната глава на здравата. Не Мъдуро и Русия им наложиха санкции и блокада. Това сториха извергите от сащ.

    Коментиран от #15

  • 12 ivan4o

    52 4 Отговор
    1 галон бензин в сащ струва 1 долар. Доколкото знам 1 галон праи 4 литра май!демек литър бензин 25 центипхахахахах от как е така ефтин тоя бенцин ! Гепаха на арабите петрола още гепат, венецуелското злато и петрол крадът

    Коментиран от #21, #32

  • 13 Фен

    54 2 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Ами досега историята показа, че САЩ не могат да сменят режима в дадена държава, без това да доведе до унищожението и - наскоро Либия, Сирия, преди това Ирак, Афганистан... Така че, да, по - добре мир при Мадуро, отколкото поредната "провалена държава".
  • 14 RANDI Dominguez

    42 1 Отговор
    Сега да му смачкат главата с ЧУК на тоя гнусен продажен индианец Хуан!
  • 15 Обективен

    6 47 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Златото и авоарите на Венецуела са откраднати от корумпирата комунистическа олигархия - справка дъщерята на индианеца Чавес е най-богатата с 3 млрд. долара. Други безпардонни крадци са Куба и Русия
  • 16 Боне крайненеца

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Там където ,,политиката" не успява идва армията, но после си тръгва( както във Виетнам) унизена и по***на! Наглост йезуитска

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Наблюдател

    3 25 Отговор

    До коментар #16 от "Боне крайненеца":

    Операция СВОБОДА тече по план, не се притеснявай.
  • 18 11ап

    29 1 Отговор
    ,,Идат като тигри, бягат като овци"
  • 19 Боне крайненеца

    29 1 Отговор
    Също като в ,,Залива на прасетата"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Цецо

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "ivan4o":

    Минал е покрай 1 долар
  • 22 куку руку ку

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    А ти какво общо имаш с Венецуела? Там живееш? Чакаш наследство? Или ей така, след като американците не харесват Мадуро, значи е самият Сатана? А стига вече намеси на краварите в държави, в които хората не изповядват краварските ценности!

    Коментиран от #26

  • 23 Носталгичен

    27 1 Отговор
    Ех какви преврати имаше в далечното и близко минало.
    Ама от Сирия насам нещо забуксуваха нещата.
    И все повече буксуват. Как ще успеят с Иран, не знам.
  • 24 СМРАД В КРАВАРНИКА

    24 0 Отговор
    Този опит за преврат смърди на говежда тор, а Хуан Гуайдо е просто марионетка!
  • 25 До Въпрос

    30 0 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Мадуро не е комунист, а патриот.

    Когато твоите капиталисти решат да построят 3 милиона безплатни жилища, безплатни ток и вода. Бензин без пари. Безплатна храна за децата в училище. Безплатни пакети с храна от 15 кг. всеки месец за нуждаещите се,безплатно здравеопазване, раздадат земя на бедните, тогава ще повярвам в "светлият капитализъм".

    Че Гевара и Алиенде бяха лекари по професия - и бяха убити, да обичаш родината си не зависи от образованието, а от моралните ценности.

    Коментиран от #27

  • 26 onq s konq

    5 24 Отговор

    До коментар #22 от "куку руку ку":

    Ти не разбираш елементарни неща:Целта на Запада е ДА ЕЛИМИНИРА РУСКОТО ВЛИЯНИЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА,т.е. да се ликвидират решително и безкомпромисно всякакви ВЪНШНИ ИЗТОЧНИЦИ НА РУСКИ ПЕЧАЛБИ,ЗАХРАНВАЩИ РУСКАТА ИКОНОМИКА.Между другото В МОМЕНТА Русия ПО ДОГОВОР получава 25% ОТ ПРОДАЖБАТА НА СИРИЙСКИ ПЕТРОЛ на междунар. пазари,субсидирането на "Вагнер" в Сирия пък лежи изцяло на плещите на Сирийската хазна.А е повече от ясно,че Силна руска икономика значи и мощно Руско вмешателство във Западните държави,заплаха за НАТО,ЕС,Америка...ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #29, #30, #37

  • 27 ХАСАН

    16 0 Отговор

    До коментар #25 от "До Въпрос":

    Някъде в света трябва да има успешен модел алтернативен на капиталистическия -дали ще е социалистически ,ислямски не е важно! Това ще уплаши капиталистите и те ще върнат социалните придобивки-като-пенсии,майчинства,мин.заплати,отпуски-и др..иначе ставаме един свят на корпорациите без индивидуални права и-свободи ..едно "око " ще ни следи от люлката до гроба като Матрицата
  • 28 koпа

    15 0 Отговор
    От кравари поредните краварски опити за преврат.
  • 29 ХАСАН

    23 0 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Русия е заплаха не за света а за еднополюсния модел налаган от Сащ..не от ЕС или Запада а от Сащ...Сащ иска да контролира целия свят ..финансови,енергийни и др ресурси ..рекетира съюзници ,налага им мита и др ..целия свят трябва да бъде като батерийки и-да зарежда Сащ с еничери,пари,ресурси ...

    Коментиран от #31

  • 30 Бай хой

    18 1 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Между другото конь в момента Шел започва сондажи в Българската икономическа зона в Черно море. Твоите любими гербави тикви са сключили договор според който за България е определена концесионна такса 0.1% от евентуалните залежи. Ко ши кажиш? По крадливи и продажни от гейрб има ли?

    Коментиран от #33, #34

  • 31 onq s konq

    4 17 Отговор

    До коментар #29 от "ХАСАН":

    Ха ха!Не проумявам за каква "заплаха" на Еднополюсния модел говориш,след като отдавна тук русофилската групичка тържествуваше с приповдигнато настроение,че...СВЕТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ЕДНОПОЛЮСЕН?Което пък значи че или ТЕ лъжат,или ТИ не си в час.Има нещо НЕДОИЗКАЗАНО в "разсъжденията" ти относно желанието на САЩ да контролира Света и то е,че АКО САЩ НЕ КОНТРОЛИРАТ СВЕТА,ЩЕ ГО КОНТРОЛИРА РУСИЯ!!!...което е НЕДОПУСТИМО.

    Коментиран от #35

  • 32 Да да

    2 12 Отговор

    До коментар #12 от "ivan4o":

    Не е лесно да си тъп! На информация която е фалшива, а може да се провери с два клика в нета имаш сума плюсове! Цената последните дни в САЩ скача с около 5 ст. и днес 1,3 лв. за бензин и 1,4 лв. за дизел! САЩ са най-големия производител на петрол в света! Освен това там няма акциз върху горивата.Цената в Матушка е 1.23 лв. за литър, при МРЗ 300 лв.
  • 33 Да да

    2 14 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    Без пари да копат, пак сме на кяр! Само си представи че намерят нефт и почнем да го плащаме по американска цена от 63 долара за барел, вместо фалшивия руски за 75 долара за барел! И края на кочината идва!
  • 34 onq s konq

    1 13 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    "Тотал,ОМВ и Репсол започват да търсят нефт и газ в БГ.При откриване,концесионните такси за нас ще зависят от рентабилността на добива и ще варират в широките граници между 2 и 30%"-официално изказване на Теменужка.А твоето "0,01%" е или цитат от Руски вестник,или плод на увредената ти русофилска фантазия.

    Коментиран от #38

  • 35 ХАСАН

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    А защо някой трябва да контролира света??? Защо да няма многополюсен модел ? Ако България има интерес за Турски поток ,нека да си прави без да има натиск от Брюксел или Сащ! ...ако Турция сметне за добре да-купува С400 нека си-купи ...Европейците нека си купуват Еърбъс вместо Боинг

    Коментиран от #41

  • 36 Blackthorn

    13 1 Отговор
    Застреляйте го този да ви е мирна държавата бе!
  • 37 куку руку ку

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Всичко ти ПОЧТИ верно, без завършека. Докато каубойски шпори са забити в гърба на България нема да се оправим! А иначе битката на запада не е само срещу Русия, а срещу славянството като цяло. Засега част от славяните са се предали (включително и ние), но се надявам тиквите ни да узреят, че бъдещето е на славянските ОБЕДИНЕНИ народи.

    Коментиран от #39

  • 38 Бай хой

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    За коя тиминужка говориш за аверката на Гинка ли? И ква е разликата между тиминужка Гинка и калинка? Все гербави недоразумения. Сега цитирай и Боко тиквата какъв БВП и какъв напредък имаме.
  • 39 onq s konq

    1 14 Отговор

    До коментар #37 от "куку руку ку":

    Честно казано като чуя "славянство" и се хващам за арбалета!Ето и малко безобидна РЕТРОСПЕКЦИЯ:Дойде един НЕславянин с мустачки и предостави на България Цяла Добруджа,Македония,Северна Гърция и още "некои територии".После дойдоха Руските славяни и ни взеха всичко това/че и отгоре/,за 30 т злато пък да не говорим.После НАЦИОНАЛИЗИРАХА фабриките и ЗЕМЯТА,ЗАСТАВЯЙКИ БЪЛГАРИЯ ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ.За да не се разбягат робите обаче,предвидливо страната бе заградена със "Желязна завеса",която и пиле не можеше да префръкне.Накрая /след "някакви си 45г"/ дойде пък чичо Сам/НЕславянин/ и ВЪРНА СОБСТВЕНОСТТА НА ХОРАТА,ЗАГРАБЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ чрез Реституцията и въведе ДЕМОКРАЦИЯТА.А и за какво славянство си седнал да ми говориш,след като по начало НИЕ СМЕ ПРАБЪЛГАРИ?

    Коментиран от #44

  • 40 Барчо

    5 1 Отговор
    Ако Мадуро е президент на място и иска мир в страната си, задължително трябва да въведе вонновременен режим докато не унищожи изцяло подривниците, а всички знаят кои са. В противен случай това ще продължи до безкрай и държавата му ще се превърне в лунен пейзаж, както в Сирия, Либия, Ирак. Сега поне Говнайдо му развърза ръцете, стига да е силен президент и да направи единствено вярното решение в името на независимостта на държавата си.
  • 41 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    Защото говориш за комунизъм, а вече никой няма да допусне да се случи отново този експеримент, защото този път може и да бъде успешен.
  • 42 ониа

    3 1 Отговор
    Слава комунизма. ДЕМОКРАТА И ФАШИСТКА ИЗВЕРГСКА СМРАД
  • 43 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    те за това утрепаха и разбичкаха нашата армия!!!Знаят ,гаднярите.....армия значи и легитимност и държава.....
  • 44 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "onq s konq":

    пак ли си пушил бе....поне си вземи нещо свястно ,че хептем ти стана мозъка на боза...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.