Last news in Fakti

1 Май, 2019 20:55 2 320 18

Путин опрости процедурата за руско гражданство за украинци

  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна

Указът вече е официален

Путин опрости процедурата за руско гражданство за украинци - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският президент Владимир Путин подписа указа за опростяване на процедурата за руско гражданство на украинци в сепаратистките региони, съобщи ТАСС.

Указът беше публикуван на официалната страница за правна информация. Той е подготвян през последните две седмици.

В указът се посочва, че процедурата се прилага за украински граждани, които не разполагат с гражданство на други държави. Тя важи за гражданите, които са родени или пребивават постоянно на територията на Кримската република и град Севастопол. Това важи за техните деца, осиновени деца, съпрузи и родители.

Все още не е ясно какъв е очакваният брой на хората, които ще поискат гражданство. Украинското правителство вече се обяви срещу указа.

Путин обясни, че чрез него иска да даде граждански права на хората в Крим. Според украинците това е начин за по-лесното налагане на руски контрол над региона.

Очаква се Русия и Украйна да преговарят по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    32 2 Отговор
    Указът да важи за всички украинци ! И тогава Украйна ще остане с 3 милиона население и територия колкото Северна България !

    Коментиран от #8

  • 2 Хрониките на Евразия

    31 3 Отговор
    Адмирации за президента Владимир Владимириевич Путин.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кот Леопольд

    19 3 Отговор
    А за БЪЛГАРИ, КОГА??!! Писна ми да ме тормозят в Миграционния център в Сахарово! 10 години не мога да си изкарам скапаното РВП, детето ми тази година, вече е 1-ви клас, а аз не мога от скапаната бюрокрация да бъда баща, съпруг и семеен!!! Не мога само с 3 месечни визи да летя и после 3 месеца да нямам право да се намирам на територията на РФ! Искам посланика на България в РФ да си направи труда да ходатайства за такива случаи - женени с деца и с постоянни откази за РВП - БЕЗОБРАЗИЕ! Синът ми е москвич - дал съм БЯЛ ПОДАНИК на Руската Федерация и искам да съм до него и жена си! Стига чиновнически тормоз, стига издевателства! Принуждавате ме да си правя украинско гражданство, за да мога да получа руски документ - така ли??!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Матей

    20 3 Отговор
    Украинското правителство Путин не го пита и никакви преговори няма да го откажат от този гениален ход.Той нали затова го прави,да им натрие носът,по нова година ще им спре и газта.Почти е сигурно ,че Зеленски ще обърка конците,няма диктаторските рефлекси на Порошенко и общественото недоволство ще се излее в спонтанни бунтове.Американците трябва да се решат на открита окупация,за да запазят Украйна.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Украинец

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Приказваш глупости,да много искат да са руски граждани,но повечето искат в Европа

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Украинец":

    Че сега да не са извън Европа бе ? Ама ако толкова държиш на понятията я ми кажи като какви ще ходят ? На екскурзия или да бачкат като бели роби ? Мъжете като черноработници , жените на пътната инфраструктура ?
  • 11 Барчо

    17 0 Отговор
    Украинци няма да получават руски паспорти. Ще ги получават, такива, които са били родени в Русия, но имат друго гражданство, Донбасци и Логанци. Путин с пореден блестящ ход, а българските държавници са направили такива утежнения на чисти българи от Македония, Бесарабия и други желаещи бг гражданство, че човек направо да се откаже.
  • 12 тъжно соросче

    9 0 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Сорос...
  • 13 проверяващ

    7 0 Отговор
    Указът е за всички украински граждани.Факти изменят новината ,както им наредят.
  • 14 onq s konq

    4 10 Отговор
    Да каже Путин ЗАЩО ДО СЕГА БЕШЕ УСЛОЖНЕНА ПРОЦЕДУРАТА по издаване на Руско гражданство на украинци,та се налага да я опростява?И най-вече-КАКВИ НАКАЗАНИЯ ЩЕ БЪДАТ НАЛОЖЕНИ НА ВИНОВНИТЕ ЗА ПРЕДХОДНОТО УСЛОЖНЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА?

    Коментиран от #15, #16, #17, #18

  • 15 Путин

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Не е твоя работа!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания