3 Май, 2019 08:47 1 394 8

Facebook удари профилите на крайнодесни активисти

  • facebook-
  • профили-
  • сащ-
  • забрана-
  • крайнодесни

Те са насърчавали насилието и омразата

Facebook удари профилите на крайнодесни активисти - 1
Снимка: Shutterstock

Социалната мрежа Facebook забрани профилите на противоречиви американски обществени личности. Публикациите им били в разрез с политиките на компанията и попадат в графа "опасни личности и организации".

Винаги сме забранявали хора или организации, които насърчават насилието и омразата, независимо от идеологията, заяви говорител на Facebook. Повечето от свалените профили са на хора с крайнодесни убеждения. Под възбрана са Алекс Джоунс - автор на конспиративни теории, коментаторът Майло Янопулос, както и блогърът Лора Лумър. Ще бъдат премахнати всички страници, групи и събития, свързани с тях.

От Facebook обаче поясниха, че в момента става дума само за забрана на профилите, след което ще последва заличаване. Това ще даде възможност на притежателите им да пренасочат последователите си към други канали за комуникация, предаде БНТ. Мнозина от засегнатите реагираха остро, някои дори си направиха нови профили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    11 2 Отговор
    Я, сурат тефтеря се изживява едновременно като министерството на любовта и министерството на истината от оруеловата "1984".
  • 2 Много лесно

    19 2 Отговор
    Много удобно оправдание за цензура срещу инакомислещите и неудобните, просто се лепва етикет "крайно-десен" или нещо подобно. Вижда се, че всъщност така наречената "демокрация" си е един не по-малко тоталитарен строй, отколкото беше социализма, единствената разлика е в конкретните политически виждания, както и в методите за репресия. Но тоталитарната й същност е безспорна.
  • 3 Анти седераст

    14 3 Отговор
    Свободата и демокрацията свършиха на 10 ноември 1989 г. Дойде терорът и диктатурата на Синагогата.
  • 4 Помнещ

    10 1 Отговор
    ИНАЧЕ - ГЛОБА,3- 4 милиарда! Долна соросоидно- йезуитска паснина!
  • 5 ъъъ!?

    9 1 Отговор
    Аз пък не разбирам, защо тогава продължавате да ползвате тази джендърска социална мрежа ? Толкова ли не можете да се освободите от това робство в което са ви вкарали ? Гарантирамви, че и без фейсбук се живее, дори много по-добре ! Не се сърдя на безмозъчните и робите, които ще ми нацъкат минуси, достатъчно ми е, ако за малко ги накарам да мислят !

    Коментиран от #7

  • 6 Иванчо

    1 1 Отговор
    Отдавна не бяхте използвали думата "удари".... Всяка втора статия ви е такава. Имам чувството, че цялата редакция страдате от дислексия.
  • 7 стоян

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ъъъ!?":

    До 5 ком Сигурно си забелязал че повечето го използват като да се похвалят къде са яли и пили -дори още не седнали по масите и снимките вървят една след друга =с една дума ,,вижте ме ,,=виж му акъла
  • 8 Националист

    4 0 Отговор
    Истината е друга. Удрят защитниците на белите хора в УСА. Ако си извратеняк Русофоб няма да те закачат на запад.
    УСА 65г. е била 90% бели хора сега са само 62.8%!
    Когато хомота вземат властта самоунищожението идва. Гей бракове, гей паради и т.н. безбожни актове не са незабелязани от Бога. За всичко ще се търси отговорност.