Last news in Fakti

7 Май, 2019 21:26 1 958 2

Великобритания ще участва в европейските избори

  • великобритания-
  • избори-
  • ес

Страната търси споразумение в парламента

Великобритания ще участва в европейските избори - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания ще трябва да участва в изборите за европейски парламент. Това обяви заместникът на британския премиер Тереза Мей – Дейвид Лидингтън, цитиран от The Telegraph.

Според него няма достатъчно време, с което Великобритания да постигне споразумение за излизане от ЕС. За това и страната ще трябва да избере свои европейски представители.

„Няма как да приключим този процес преди да дойдат европейските избори. Така, че ще проведем избори. Ние ще удвоим усилията си, за да се уверим, че забавянията ще са възможно най-кратки. Най-добрата позиция щеше да е въобще да не стигаме до европейски избори“, заяви Лидингтън.

Великобритания вече на няколко пъти отлага постигането на споразумение за излизане от ЕС. Сега страната издейства краен срок до края на годината. Той ще може да бъде променен при постигането на по-ранно споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 британски гейзери

    8 1 Отговор
    Аре нема нужда, пръждосвайте се !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: