Last news in Fakti

11 Май, 2019 12:20 3 969 5

ЕС потвърди: Лондон може и да остане

  • доналд туск-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей

Има вероятност между 20 до 30 процента Брекзит да бъде спрян, смята Доналд Туск

ЕС потвърди: Лондон може и да остане - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отново заяви, този път в интервю за испанския в."Вангуардия", че все още има вероятност между 20 и 30 процента Брекзит да бъде спрян.

Днес шансът да няма Брекзит е от 20 до 30 процента, а това не е малко, посочва Туск. С всеки изминал месец става все по-ясно, че излизането на Великобритания от ЕС ще се различава от това, което са си представяли неговите инициатори.

Срокът за Брекзит изтича през октомври, но аз ще настоявам да се налагат ограничения във времето за решението на Великобритания. Когато става дума за Брекзит, няма за къде да се бърза. Никога няма да има Съединени щати на Европа по подобие на САЩ, допълни Туск.

Безспорно ерата на оптимистичните илюзии приключи. За поляците е особено болезнено, тъй като отдавна мечтаехме да влезем в Европейския съюз, посочва Туск, който е и бивш полски премиер.

ЕС потвърди: Лондон може и да остане

След 2004 г. мнозина вярваха в един щастлив край на историята. От политическа гледна точка Западът трябва да означава край на битките, които винаги са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с драматични предизвикателства, но аз не съм фаталист, посочва председателят на ЕС в отговор на въпроса дали Европа не е хвърлила ръкавица на Европа, след като враговете ѝ стават все по-силни, а в същото време тя е все по-разединена, каза още Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    1 0 Отговор
    кАжи честно!
  • 2 гост

    5 3 Отговор
    От всичкото само не позна за Съединените щати на Европа ! Такива ще има и то до двайсетина години най-много ! Друг шанс Европа да остане конкурентна няма !!
  • 3 ****

    6 3 Отговор
    Този ЕС го обърнаха на бит пазар,на ти куклите, дай си ми парцалите.Ще излизаме,няма да излизаме,къде спаха ингилизите на референдума като гласуваха,или те дори не знаеха за какво гласуват,а щом са гласували да излизат,какво повече го увъртат,или ЕС се нуждае от милятдите на ингилизите.
  • 4 Дани Иванова

    2 0 Отговор
    Искат ЕС да им се помоли да се откажат от излизане. За Германия и Франция е по-добре ингилизите да напуснат.
  • 5 Дейм

    0 0 Отговор
    Тва щото финалите в ЛЕ и ШЛ са английски и се разчустваха и ще останат в ЕС... Куде другаде ще имат такива поводи за радост.. В Англия футболът е всичко, всичко друго е на заден план...
Новини по държави: